Follow us

Γαλλία: Νέες βίαιες συγκρούσεις και τραυματισμοί - Η Λεπέν βασικός ωφελημένος της κρίσης για το συνταξιοδοτικό

Η Λεπέν φαίνεται να είναι ο άμεσα ωφελημένος από την πολιτική κρίση στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό, ενώ ξέσπασαν νέες συγκρούσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Νέες βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές, που είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς τόσο από τη μία όσο και από την άλλη πλευρά, ξέσπασαν χθες Σάββατο στην περιοχή Σεν Σολίν της Γαλλίας.

Οι συγκρούσεις έγιναν σε αγροτική περιοχή όπου κατασκευάζονται δεξαμενές συλλογής νερού για την άρδευση καλλιεργειών. Την αντίθεσή τους σε αυτές τις κατασκευές έχουν εκφράσει οικολογικές και αριστερές οργανώσεις οι οποίες πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 30.000 άτομα, σύμφωνα με τους διοργανωτές και 6000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η συγκέντρωση είχε απαγορευτεί και περίπου 3000 αστυνομικοί επενέβησαν για να την διαλύσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν συγκρούσεις σώμα με σώμα οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων ατόμων τόσο από την πλευρά των διαδηλωτών όσο και των αστυνομικών. Ορισμένοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται, ενώ πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ζωή ενός τουλάχιστον διαδηλωτή βρίσκεται σε κίνδυνο. Τα σοβαρά αυτά επεισόδια κατέκριναν τα κόμματα της αριστεράς καταγγέλλοντας την άσκηση βίας από την πλευρά των αστυνομικών αρχών, ενώ η γαλλική κυβέρνηση τα αποδίδει σε πράξεις βίας περίπου 1000 διαδηλωτών.

Εν τω μεταξύ, το ακροδεξιό κόμμα "Εθνικός Συναγερμός" της Μαρίν Λεπέν είναι, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο βασικός ωφελημένος της κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με αφορμή το συνταξιοδοτικό.

Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le Journal de Dimanche, αν γίνονταν σήμερα εκλογές το κόμμα της Μαρίν Λεπέν από το 21% που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές του 2022 θα ανέβαινε στο 26%. Στο ίδιο ποσοστό θα βρισκόταν και η αριστερή παράταξη του Ζαν Λυκ Μελανσόν η οποία το 2022 έλαβε 25%.

Η συμπαράταξη των κομμάτων που στηρίζουν τον πρόεδρο Μακρόν από το 27% θα έπεφτε στο 22%, ενώ το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών από το 11% θα έπεφτε στο 10%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ 31 Μαϊ 2023 | 13:48

Αιχμάλωτος της μητέρας του: 14χρονος στη Γαλλία έζησε όλη του ζωή σε πλήρη απομόνωση και σώθηκε από μια... αλλεργία

Η ιστορία εγκλεισμού ενός 14χρονου από τη μητέρα του συγκλονίζει τη Γαλλία - Υποσιτισμένος και με εύθραυστη υγεία, ο έφηβος δεν είχε βγει ποτέ από το σπίτι του μέχρι τη μέρα που έπαθε ένα αλλεργικό σοκ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ 28 Μαϊ 2023 | 23:15

Ο Μακρόν συγχαίρει τον Ερντογάν για την επανεκλογή του - "Μαζί έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις"

"Με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον οποίο συγχαίρω, θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά", δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΤΑ ΓΟΥΙΛΣΟΝ 24 Μαϊ 2023 | 12:37

"Επεισόδιο" στις Κάννες με τον Τομ Χανκς - Γιατί ξέσπασε σε υπάλληλο και η εξήγηση της Ρίτας Γουίλσον

Ένα μίνι "θερμό επεισόδιο" σημειώθηκε στις Κάννες με τον Τομ Χάνκς και μάλιστα στο κόκκινο χαλί, όπως έδειξαν οι φωτογραφίες- Η μήπως είναι παρεξήγηση και fake news;

ΡΕΝ 22 Μαϊ 2023 | 21:44

Γαλλία: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε δύο γυναίκες μέσα σε νοσοκομείο

Ο δράστης φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 21 Μαϊ 2023 | 14:48

Αλέν Ντελόν: Μυστήριο με τον θάνατο του νόθου γιου του

Νεκρος στο διαμέρισμά του στο Παρίσι βρέθηκε ο 60χρονος Αρί Μπουλόν.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 17 Μαϊ 2023 | 16:35

Το απόλυτο comeback για τον Τζόνι Ντεπ: Tον αποθέωσαν όρθιοι στο Φεστιβάλ των Καννών - Τον χειροκροτούσαν επί 7 λεπτά

Ο Τζόνι Ντεπ έκανε το μεγάλο comeback - Έλαβε ενθουσιώδες χειροκρότημα επί 7 λεπτά - Έξω από την αίθουσα του φώναζαν: "Τζόνι, Τζόνι, Τζόνι" και του ζητούσαν σέλφι και αυτόγραφα.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ 17 Μαϊ 2023 | 10:57

Φυλάκιση τριών ετών για διαφθορά στον Νικολά Σαρκοζί - Θα εκτίσει με βραχιολάκι το ένα έτος της ποινής

Το Εφετείο στέρησε επίσης από τον Σαρκοζί τα πολιτικά δικαιώματά του για τρία χρόνια, πράγμα που του απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί.

«ΝΤΡΟΠΗ» 16 Μαϊ 2023 | 20:30

Σάλος στη Γαλλία από την άσεμνη χερονομία της La Zarra - Γιατί προκάλεσε η τραγουδίστρια στη Eurovision

Οργισμένες αντιδράσεις στη Γαλλία την επομένη του διαγωνισμού της Eurovision από την άσεμνη χειρονομία της τραγουδίστριας που εκπροσώπησε τη χώρα.

ΕΞΙ ΓΕΝΙΕΣ 16 Μαϊ 2023 | 19:24

Αγριος ξυλοδαρμός στον ανιψιό της Μπριζίτ Μακρόν από διαδηλωτές - Η οργισμένη αντίδραση της πρώτης κυρίας της Γαλλίας

Διαδηλωτές κατά του Μακρόν επιτέθηκαν στον ανιψιό της Μπριζίτ έξω από την οικογενειακή σοκολατοποιία - Η αντίδραση της συζύγου του Γάλλου προέδρου.

ΖΑΚΑΡΙΑ ΑΜΠΟΥΚΛΑΛ 16 Μαϊ 2023 | 11:50

Σάλος με παίκτη της Τουλούζ που είπε σε πολιτικό: "Στο σπίτι μου οι γυναίκες δεν μιλούν έτσι στους άντρες"

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία με σεξιστική ατάκα του παίκτη της Τουλούζ, Ζακάρια Αμπουκλάλ στην πολιτικό Λοράνς Αριμπαζέ.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ 12 Μαϊ 2023 | 18:49

Γαλλία: Θανατηφόρα νόσος για τα βοοειδή εντοπίστηκε στη νότια Ευρώπη- Προέρχεται από σκνίπα

Η εξάπλωσή του είναι άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής που επιτρέπει στις σκνίπες να επιβιώνουν στις ευρωπαϊκές περιοχές.

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 06 Ιουν 2023 | 08:10

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατινάχτηκε τεράστιο φράγμα στη Χερσώνα - Αλληλοκατηγούνται Κίεβο και Μόσχα

Τεράστιος όγκος νερού ρέει ανεξέλεγκτος αφού "ανατινάχθηκε" το υδροηλεκτρικό φράγμα στη Νόβα Καχόβκα της Ουκρανίας.

ΠΟΛΕΜΟΣ 05 Ιουν 2023 | 23:34

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν εύχεται "καλή επιτυχία" στην ουκρανική αντεπίθεση... σταυρώνοντας τα δάχτυλά του

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι πιθανότητες επιτυχίας έχει η αντεπίθεση που σχεδιάζει η Ουκρανία και αυτός... σταύρωσε τα δάχτυλά του.