X

Δραματική έκκληση Ζελένσκι προς Ισραήλ: "Μπορείτε να σώσετε ζωές Ουκρανών, Ουκρανών Εβραίων - Γιατί δεν το κάνετε;"

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρακολούθησαν εκτός από τα μέλη του κοινοβουλίου του Ισραήλ και εκατοντάδες συγκεντρωμένοι στο Τελ Αβίβ

Γράφει: TheToc team

Στα μέλη της Κνεσέτ απευθήνθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας ασκώντας τους πιέσεις για να βοηθήσουν τον ουκρανικό λαό ενισχύοντας την αεράμυνα της χώρας καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας μαίνεται για 25η μέρα.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ θα πρέπει να ζήσει με τις επιλογές που κάνει για το αν θα βοηθήσει στην προστασία της Ουκρανίας από τη ρωσική εισβολή, απευθυνόμενος στην Κνεσέτ μέσω βίντεο.

Διαβάστε Επίσης

Κάνοντας συγκρίσεις μεταξύ της ρωσικής επίθεσης και της "τελικής λύσης" - που είναι το σχέδιο της ναζιστικής Γερμανίας για την ολοκληρωτική εξόντωση των Εβραίων - ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καυτηρίασε την απροθυμία του Ισραήλ να πουλήσει το αμυντικό σύστημα Iron Dome στην Ουκρανία.

Συγκεντρωμένοι στο Τελ Αβίβ παρακολουθούν το μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας προς τα μέλη της Κνεσέτ και τους Ισραηλινούς. 20/03/2022

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρακολούθησαν εκτός από τα μέλη του ισραηλινού κοινοβουλίου και εκατοντάδες συγκεντρωμένοι στο Τελ Αβίβ.

"Μπορείτε να σώσετε ζωές Ουκρανών, Ουκρανών Εβραίων"

"Όλοι γνωρίζουν ότι τα συστήματα πυραυλικής άμυνας σας είναι τα καλύτερα… και ότι μπορείτε σίγουρα να βοηθήσετε τον λαό μας, να σώσετε τις ζωές Ουκρανών, Ουκρανών Εβραίων", είπε.

"Μπορούμε να ρωτήσουμε γιατί δεν μπορούμε να λάβουμε όπλα από εσάς, γιατί το Ισραήλ δεν έχει επιβάλει ισχυρές κυρώσεις στη Ρωσία ή δεν ασκεί πίεση στις ρωσικές επιχειρήσεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η επιλογή είναι δική σας, αδέρφια και αδερφές, και τότε πρέπει να ζήστε με την απάντησή σας, ο λαός του Ισραήλ".

"Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος"

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN συνέντευξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην οποία δηλώνει "έτοιμος για διαπραγματεύσεις" με τον Βλαντιμίρ Πούτν προειδοποιώντας όμως πως "αν αποτύχουν θα αρχίσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος".

Διαβάστε Επίσης