
Δυο Γερμανίδες, μητέρα και κόρη, είναι πρωταγωνίστριες σε μια παράξενη, ιστορία που διαδραματίζεται εδώ και 15 μήνες στο αεροδρόμιο Λάρνακας και θυμίζει την ταινία «Terminal» με τον Τομ Χάνκς.
Περίεργη συμπεριφορά
Οι δυο γυναίκες ζουν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες. Αρνούνται πεισματικά να δεχθούν έστω και την παραμικρή βοήθεια ακόμη και από την γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία που έχει δείξει ενδιαφέρον για να τις βοηθήσει και να τις επαναπατρίσει.
Δεν εξηγούν και σε κανένα το νόημα αυτής της πεισματικής άρνησής τους ή τον λόγο για τον οποίο επέλεξαν να ζουν υπό άθλιες συνθήκες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Αρκετές φορές εκδιώχθηκαν από χώρους υγιεινής που χρησιμοποιούν οι εργαζόεμνοι στο αεροδρόμιο καθώς επιχείρησαν να κάνουν αυτοσχέδιο ντους. Ομως κάθε πρωί μπαίνουν στο αεροδρόμιο, όπου πλένονται σε χώρους υγιεινής των γυναικών. Μετά επιστρέφουν στο πάρκινγκ.
Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης και μαρτυρίες των εργαζόμενων, μερικές φορές μπαίνουν στην αίθουσα αναχωρήσεων και υποκρίνονται ότι ειναι βιαστικές σαν να θέλουν να προλάβουν την πτήση τους. Ομως μετά από λίγο βγαίνουν από το κτίριο και επιστρέφουν στην θέση τους στο πάρκινγκ.
Τις έδιωξαν από το Ισραήλ
Οι δυο Γερμανίδες έφτασαν στην Κύπρο, στις 12 Αυγούστου 2014, προερχόμενες από το Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί τις απέλασαν καθώς οι άδειες παραμονής τους είχαν λήξει. Το αεροσκάφος σταμάτησε για ανεφοδιασμό στην Λαρνακα και επρόκειτο να συνεχίσει την πτήση προς Γερμανία. Ομως οι δύο γυναίκες αποβιβάστηκαν. Από τότε ζουν στο πάρκινγκ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο γυναίκες δεν έχουν υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα για να απαιτηθεί η απομάκρυνσή τους από το πάρκινγκ. Αστυνομικοί που μίλησαν μαζί τους είπα ότι οι Γερμανίδες το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν στο Ισραήλ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr