Ε.Ε.: Νέες κυρώσεις εναντίον στενών συνεργατών του Πούτιν

Δώδεκα νέα πρόσωπα στη λίστα - Ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, δύο σύμβουλοι του Πούτιν και στρατιωτικοί -Ο ΟΑΣΕ στέλνει παρατηρητές στην Ουκρανία, αλλά όχι στην Κριμαία

ee-nees-kurwseis-enantion-stenwn-sunergatwn-tou-poutin
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ακόμη 11 αξιωματούχοι της χώρας βρίσκονται στη νέα λίστα των μέτρων πίεσης που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όλες αυτές οι κυρώσεις δεν αξίζουν ούτε έναν κόκκο άμμου από το έδαφος της Κριμαίας η οποία επιστρέφει στη Ρωσία», έγραψε αντιδρώντας ο Ρογκόζιν στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Εκτός από τον αντιπρόεδρο, περιορισμοί επιβάλλονται στους προέδρους των δύο νομοθετικών σωμάτων, στη βουλευτίνα Ελενα Μιζουλίνα, η οποία η οποία εισηγήθηκε τα νομοσχέδια, που άνοιξαν νομικά το δρόμο για την προσάρτηση της Κριμαίας και σε δύο συμβούλους του προέδρου Πούτιν.Επίσης στη λίστα περιελήφθησαν δύο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.

Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία

Η Ρωσία συμφώνησε απόψε χωρίς να προβάλει ενστάσεις, να αποσταλεί ομάδα 100 παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία για περίοδο έξι μηνών. Στο κείμενο της συμφωνίας δεν γίνεται καμία αναφορά στην Κριμαία γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί ανάλογα από κάθε πλευρά. Οι παρατηρητές θα αρχίσουν να φτάνουν στις περιοχές ευθύνης τους μέσα στα επόμενα 24ωρα και υπάρχει η πρόβλεψη για αύξηση του αριθμού τους σε 500 ανθρώπους. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook