Έφτασε στο 40% η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Σκαρφάλωσε ξανά στο 40% η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τους χειρισμούς της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Έφτασε στο 40% η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Σκαρφάλωσε ξανά στο 40% η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τους χειρισμούς της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτό δείχνει η δημοσκόπηση του αμερικανικού δικτύου CNN που πραγματοποιήθηκε από την SSRS.

Ποσοστό 64% των Αμερικανών δήλωσαν ότι εγκρίνουν τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης Τραμπ στον χειρισμό της κατάστασης ανάγκης που προέκυψε. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 66%, μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων (δύο στους τρεις). Το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών της κυβέρνησης Τραμπ αυξάνεται στο 90% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων (εννέα στους δέκα).

Στους Δημοκρατικούς, ποσοστό 44% εγκρίνει τους χειρισμούς Τραμπ, έναντι ποσοστού επίσης, 44% που τους απορρίπτει.

Ωστόσο, στο επίπεδο της ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής, το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου, δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Η κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο έχει μεγαλώσει την ανησυχία των Αμερικανών, αναφορικά με τις κινήσεις της Βόρειας Κορέας. Ποσοστό 50% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση θεωρούν την Βόρεια Κορέα ως μία άμεση απειλή κατά των ΗΠΑ. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί από το 37% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, την εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ. Ωστόσο, ποσοστό 41% των Αμερικανών (τέσσερις στους δέκα) δηλώνουν ότι εγκρίνουν τους χειρισμούς του Τραμπ. Το ποσοστό αυτό, έχει ελάχιστα αλλάξει από την πιο πρόσφατη καταγραφή του, τον Αύγουστο.

Ποσοστό 43% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο μπορεί να επιλυθεί μόνο με οικονομικά και διπλωματικά μέσα, με το ποσοστό αυτό να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του, μειωμένο σταδιακά κατά δέκα μονάδες, από το 2012.

Ποσοστό 58% των ερωτηθέντων είναι υπέρ μιας στρατιωτικής λύσης, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους με διπλωματικά και οικονομικά μέσα. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από το 2012. Ποσοστό 63% (οι έξι στους δέκα) υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει ν’ αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας, μόνο στην περίπτωση που μια τέτοια εξέλιξη υποστηριχτεί από τους συμμάχους τους και υπάρξει και συμμετοχή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Την ανάληψη μονομερούς στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ, υποστηρίζουν τρεις στους δέκα ερωτηθέντες (29%).

Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ επηρεάζεται άμεσα από την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων. Το 85% των Ρεπουμπλικάνων εγκρίνουν την απόδοσή του ως προέδρου έναντι μόλις του 9% των Δημοκρατικών.

Για την πορεία της οικονομίας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης που αναφέρονται σε αυτή, ποσοστό 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση είναι καλή. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί κατά 6% από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο και είναι το υψηλότερο από το 2001

Για τους χειρισμούς στον τομέα της υγείας, το ποσοστό του Τραμπ παραμένει σχετικά χαμηλό στο 31% κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη νέα νομοθετική προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων για την κατάργηση του προγράμματος Obamacare, που προώθησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Συνολικά, ποσοστό 55% των Αμερικανών δυσανασχετούν με την απόδοση του Αμερικανού προέδρου.

Από την άλλη μεριά, το ποσοστό θετικής αποδοχής της συνολικής απόδοσης του Τραμπ είχε καταγραφεί στο 38%, τον Αύγουστο.

Για το περιβάλλον, ποσοστό 49% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η ουσιαστική αιτία πρόκλησης ακραίων καιρικών φαινομένων, έναντι ποσοστού 36% σε δημοσκόπηση του 2005. Περίπου ένας στους τέσσερις (28%) με τους Ρεπουμπλικάνους σε ποσοστό 55%, πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του περιβάλλοντος δεν έχει κάποιο ρόλο στην πρόκληση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Από την άλλη μεριά, το 78% των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει μεγάλο ρόλο, με το ποσοστό αυτό, να έχει αυξηθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες από το 2005. Ποσοστό μόλις 15% των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει το ίδιο, μειωμένο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από το 2005. Από τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους ποσοστό 48% υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει ουσιαστικό ρόλο στην πρόκληση των ακραίων καιρικών φαινομένων, έναντι ποσοστού 34% που εξέφραζαν την ίδια εκτίμηση, πριν από δέκα χρόνια.

Σε ξεχωριστή ερώτηση, ποσοστό 74% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση συμφωνούν με την χορήγηση βοήθειας στα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περίπτωση που για να εξασφαλιστεί αυτό, πρέπει να γίνουν άλλες περικοπές, ενώ το ποσοστό της σύμφωνης γνώμης για το θέμα αυτό, καταγράφεται στο 69% μεταξύ των συντηρητικών.

Η δημοσκόπηση αυτή, πραγματοποιήθηκε από την SSRS μέσω τηλεφώνου κατά το χρονικό διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή τυχαίου δείγματος 1.053 ερωτηθέντων σε παναμερικανικό επίπεδο. Το ποσοστό στατιστικού λάθους προσδιορίζεται μεταξύ θετικής κι αρνητικής απόκλισης 3,7%, ενώ αυξάνεται για τις υποομάδες.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Reuters

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 03 Ιουν 2020 | 10:15

Τα πιο αμήχανα 20 δευτερόλεπτα σιγής του Τριντό για τα σχέδια Τραμπ [βίντεο]

Ο Τριντό, που συνήθως απαντά αμέσως και ευθέως στους δημοσιογράφους, αυτή τη φορά χρειάστηκε πάνω από 20 δευτερόλεπτα για να μιλήσει.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 03 Ιουν 2020 | 09:46

Μήνυση κατά Τραμπ για προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας σε twitter και social media

Κατάθεση αγωγής κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία (CDT) σχετικά με τον περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης των Αμερικανών στο διαδίκτυο.

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΥΛΟΥ Β’ 03 Ιουν 2020 | 09:39

Νέα αμήχανη στιγμή μεταξύ Τραμπ και Μελάνια - Της ζητά να χαμογελάσει με το ζόρι για τους φωτογράφους [εικόνες - βίντεο]

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ φορούσε μαύρο φόρεμα και μαύρα γυαλιά ηλίου και ήταν σιωπηλή και... αγέλαστη.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 03 Ιουν 2020 | 08:23

Συγκινητική στιγμή: Νοσηλευτές στη Νέα Υόρκη χειροκροτούν τους διαδηλωτές [βίντεο]

Αυτή τη φορά όμως δεν βλέπουμε δακρυγόνα, ξύλο, συλλήψεις και μολότοφ.

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 03 Ιουν 2020 | 08:13

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στις ΗΠΑ: Ένας νεκρός και τραυματίες από πυρά στη Νέα Υόρκη [video]

Η κατάσταση στη Νέα Υόρκη ήταν για άλλη μια νύχτα εξαιρετικά τεταμένη.

ΠΑΛΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 1.000 03 Ιουν 2020 | 07:54

Εκτός από τις διαδηλώσεις επιμένει και ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: Νέο κύμα θανάτων με 1.081 οι νεκροί σε ένα 24ωρο

Οι ΗΠΑ είναι με βάση τους επίσημους απολογισμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη.

ΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 03 Ιουν 2020 | 07:50

Δολοφονία Φλόιντ: Έτοιμοι να μπουν στην Ουάσινγκτον 1.600 στρατιώτες - Ογκώδεις διαδηλώσεις κόντρα στις προκλήσεις Τραμπ

Στην Ουάσινγκτον, όπως και σε δεκάδες άλλες πόλεις στις ΗΠΑ, γίνονται καθημερινά κινητοποιήσεις τις τελευταίες ημέρες από ανθρώπους που καταγγέλλουν τον βαθιά εδραιωμένο ρατσισμό στη χώρα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Η ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 03 Ιουν 2020 | 07:45

Αποκαλύψεις "φωτιά" από το FBI για Novartis: Στο φως η ταυτότητα των δύο "κουκουλοφόρων" στις ΗΠΑ - Ποιους στέλνει στο εδώλιο η ΝΔ

Αναφορικά με τις εκθέσεις του FBI, το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι βασίζονται σε καταθέσεις των "κουκουλοφόρων" μαρτύρων και όχι σε δική τους έρευνα.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 03 Ιουν 2020 | 07:25

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Αγκυρα - Η Αθήνα ετοιμάζεται για τη νέα κρίση - Η Τουρκία βάζει φωτιά με τις γεωτρήσεις

Ο πρωθυπουργός στις 18:00 θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναμένεται μεταξύ άλλων να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία.

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ 03 Ιουν 2020 | 00:03

ΗΠΑ: Στο "στόχαστρο" ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία για μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας - Ποια είναι

Κυρώσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σε τέσσερις ναυτιλιακές εταιρείες, ανάμεσά τους και μια ελληνική

02 Ιουν 2020 | 22:45

Ξεκάθαρο μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: Το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ

"Πρέπει να σταματήσουν προκλητικές ενέργειες και προκλητικές δηλώσεις που επηρεάζουν την πολιτική σταθερότητα"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 02 Ιουν 2020 | 22:23

Τίφανι Τραμπ: Στηρίζει το "Black Lives Matter" η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ

Η Τίφανι Τραμπ, συμμετείχε, συγκεκριμένα, στο "μπλακ άουτ" που διοργανώνεται παγκοσμίως στο Instagram

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ 02 Ιουν 2020 | 21:53

Τζορτζ Φλόιντ: Ειρωνεύεται τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Νέας Υόρκης ο Τραμπ για τις ταραχές

Αποδοκίμασε τους κυβερνήτες των αμερικανικών πολιτειών που δεν αποδέχθηκαν την πρότασή του να στείλει τον αμερικανικό στρατό