Έφτασε στο 40% η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Σκαρφάλωσε ξανά στο 40% η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τους χειρισμούς της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Έφτασε στο 40% η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Σκαρφάλωσε ξανά στο 40% η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τους χειρισμούς της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτό δείχνει η δημοσκόπηση του αμερικανικού δικτύου CNN που πραγματοποιήθηκε από την SSRS.

Ποσοστό 64% των Αμερικανών δήλωσαν ότι εγκρίνουν τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης Τραμπ στον χειρισμό της κατάστασης ανάγκης που προέκυψε. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 66%, μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων (δύο στους τρεις). Το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών της κυβέρνησης Τραμπ αυξάνεται στο 90% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων (εννέα στους δέκα).

Στους Δημοκρατικούς, ποσοστό 44% εγκρίνει τους χειρισμούς Τραμπ, έναντι ποσοστού επίσης, 44% που τους απορρίπτει.

Ωστόσο, στο επίπεδο της ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής, το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου, δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Η κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο έχει μεγαλώσει την ανησυχία των Αμερικανών, αναφορικά με τις κινήσεις της Βόρειας Κορέας. Ποσοστό 50% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση θεωρούν την Βόρεια Κορέα ως μία άμεση απειλή κατά των ΗΠΑ. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί από το 37% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, την εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ. Ωστόσο, ποσοστό 41% των Αμερικανών (τέσσερις στους δέκα) δηλώνουν ότι εγκρίνουν τους χειρισμούς του Τραμπ. Το ποσοστό αυτό, έχει ελάχιστα αλλάξει από την πιο πρόσφατη καταγραφή του, τον Αύγουστο.

Ποσοστό 43% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο μπορεί να επιλυθεί μόνο με οικονομικά και διπλωματικά μέσα, με το ποσοστό αυτό να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του, μειωμένο σταδιακά κατά δέκα μονάδες, από το 2012.

Ποσοστό 58% των ερωτηθέντων είναι υπέρ μιας στρατιωτικής λύσης, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους με διπλωματικά και οικονομικά μέσα. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από το 2012. Ποσοστό 63% (οι έξι στους δέκα) υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει ν’ αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας, μόνο στην περίπτωση που μια τέτοια εξέλιξη υποστηριχτεί από τους συμμάχους τους και υπάρξει και συμμετοχή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Την ανάληψη μονομερούς στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ, υποστηρίζουν τρεις στους δέκα ερωτηθέντες (29%).

Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ επηρεάζεται άμεσα από την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων. Το 85% των Ρεπουμπλικάνων εγκρίνουν την απόδοσή του ως προέδρου έναντι μόλις του 9% των Δημοκρατικών.

Για την πορεία της οικονομίας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης που αναφέρονται σε αυτή, ποσοστό 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση είναι καλή. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί κατά 6% από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο και είναι το υψηλότερο από το 2001

Για τους χειρισμούς στον τομέα της υγείας, το ποσοστό του Τραμπ παραμένει σχετικά χαμηλό στο 31% κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη νέα νομοθετική προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων για την κατάργηση του προγράμματος Obamacare, που προώθησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Συνολικά, ποσοστό 55% των Αμερικανών δυσανασχετούν με την απόδοση του Αμερικανού προέδρου.

Από την άλλη μεριά, το ποσοστό θετικής αποδοχής της συνολικής απόδοσης του Τραμπ είχε καταγραφεί στο 38%, τον Αύγουστο.

Για το περιβάλλον, ποσοστό 49% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η ουσιαστική αιτία πρόκλησης ακραίων καιρικών φαινομένων, έναντι ποσοστού 36% σε δημοσκόπηση του 2005. Περίπου ένας στους τέσσερις (28%) με τους Ρεπουμπλικάνους σε ποσοστό 55%, πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του περιβάλλοντος δεν έχει κάποιο ρόλο στην πρόκληση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Από την άλλη μεριά, το 78% των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει μεγάλο ρόλο, με το ποσοστό αυτό, να έχει αυξηθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες από το 2005. Ποσοστό μόλις 15% των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει το ίδιο, μειωμένο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από το 2005. Από τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους ποσοστό 48% υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει ουσιαστικό ρόλο στην πρόκληση των ακραίων καιρικών φαινομένων, έναντι ποσοστού 34% που εξέφραζαν την ίδια εκτίμηση, πριν από δέκα χρόνια.

Σε ξεχωριστή ερώτηση, ποσοστό 74% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση συμφωνούν με την χορήγηση βοήθειας στα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περίπτωση που για να εξασφαλιστεί αυτό, πρέπει να γίνουν άλλες περικοπές, ενώ το ποσοστό της σύμφωνης γνώμης για το θέμα αυτό, καταγράφεται στο 69% μεταξύ των συντηρητικών.

Η δημοσκόπηση αυτή, πραγματοποιήθηκε από την SSRS μέσω τηλεφώνου κατά το χρονικό διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή τυχαίου δείγματος 1.053 ερωτηθέντων σε παναμερικανικό επίπεδο. Το ποσοστό στατιστικού λάθους προσδιορίζεται μεταξύ θετικής κι αρνητικής απόκλισης 3,7%, ενώ αυξάνεται για τις υποομάδες.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Reuters

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΧΑΚΑΡΙΣΜΑ Η ΛΑΘΟΣ; 22 Ιαν 2021 | 18:29

Απίστευτο: Η διεύθυνση "antifa.com" οδηγεί στο site του Λευκού Οίκου

Πληκτρολογώντας antifa.com στις μηχανές αναζήτησης ο χρήστης οδηγείται στο site του Λευκού Οίκου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ 22 Ιαν 2021 | 17:47

Γεωργιάδης - Πάιατ Συνάντηση για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ

Ο κ. Γεωργιάδης "συζήτησε με τον Τζέφρι Πάιατ" και για την εξέλιξη των έργων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το καζίνο της Mohegan στο Ελληνικό και τους διαγωνισμούς των λιμανιών Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.

ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ 22 Ιαν 2021 | 16:25

Σοκ στο Ντιτρόιτ: Αγοράκι 18 μηνών πυροβόλησε και σκότωσε τον 5άχρονο ξάδελφό του

Απίστευτη τραγωδία στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ με ένα 18μηνο αγοράκι να πυροβολεί και να σκοτώνει 5χρονο ξαδελφάκι του.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 22 Ιαν 2021 | 12:15

Πώς η Μελάνια Τραμπ σνόμπαρε αφόρητα τον Ντόναλντ- Ούτε λεπτό δίπλα του, κανένα χαμόγελο [αποκαλυπτικό βίντεο]

Με ύφος "Είμαι η Μελάνια και το κέφι μου θα κάνω" δε στάθηκε ούτε λεπτό δίπλα στον Τραμπ μόλις έφτασαν στο Παλμ Μπιτς

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ 22 Ιαν 2021 | 09:20

ΗΠΑ: Νίκησε και στην τηλεθέαση ο Μπάιντεν τον Τραμπ - Περίπου 40 εκατ. παρακολούθησαν την ορκωμοσία του

Περίπου 40 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της προεδρικής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν μέσω έξι τηλεοπτικών δικτύων.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ 22 Ιαν 2021 | 08:57

Ο Μπάιντεν και η... κληρονομιά Τραμπ: Από το Black Lives Matter έως την πανδημία

Τα πυροτεχνήματα έσβησαν, η γιορτή τελείωσε, η ορκωμοσία συγκίνησε και τώρα πίσω από τις πόρτες του Λευκού Οίκου αρχίζει η διαχείριση της κληρονομιάς... Τραμπ.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΜΕΝΕΝΤΕΖ 22 Ιαν 2021 | 06:57

Άντ. Μπλίνκεν: Η σχέση ασφαλείας ΗΠΑ-Ελλάδας είναι σημαντική για τα αμερικανικά συμφέροντα στην Αν. Μεσόγειο

Την επιθυμία του να εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών ασφαλείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας εξέφρασε ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ 22 Ιαν 2021 | 06:31

Φάουτσι: Ανακουφισμένος που δε θα αντικρούει τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι παραδέχεται ότι του έφυγε ένα βάρος, δεν χρειάζεται πλέον να αντικρούει τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 21 Ιαν 2021 | 22:38

ΗΠΑ: Σε καραντίνα όσοι επιβάτες φτάνουν στη χώρα - Απαισιόδοξες δηλώσεις από τον Μπάιντεν

"Η διανομή των εμβολίων είναι μια οικτρή αποτυχία μέχρι στιγμής" είπε ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 21 Ιαν 2021 | 16:50

Μαρία Λόη: Η Ελληνίδα σεφ που μαγείρεψε στον Λευκό Οίκο - Το τζατζίκι του Μπάιντεν και ο μουσακάς του Ομπάμα

Στο πελατολόγιο της Ελληνίδας σεφ περιλαμβάνονται και διάσημοι ηθοποιοί όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 12% 21 Ιαν 2021 | 14:18

Η ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ εκτίναξε την τηλεθέαση της ΕΡΤ

Υψηλά νούμερα τηλεθέασης κατέγραψε η ΕΡΤ στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

ΤΙ ΦΟΡΕΣΕ 21 Ιαν 2021 | 13:40

Μπέρνι Σάντερς: Γιατί έγινε viral η εμφάνισή του στην ορκωμοσία Μπάιντεν [εικόνες]

Ο Μπέρνι Σάντερς έγινε viral για τις ενδυματολογικές του επιλογές στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 21 Ιαν 2021 | 12:25

Τζο Μπάιντεν: Επτά κορυφαίοι επιστήμονες στην ομάδα του νέου προέδρου των ΗΠΑ

Μεγάλες ελπίδες ήδη έχει δημιουργήσει στην αμερικανική και γενικότερα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα η ανάληψη της εξουσίας στις ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν.