«Κάναμε μεγάλο λάθος»: Οι έφηβες από την Αυστρια που μετακόμισαν στη Συρία επειδή ερωτεύτηκαν τζιχαντιστές, είναι τώρα έγκυες και απογοητευμένες και ζητούν απεγνωσμένα να γυρίσουν στο σπίτι. Αδύνατο, λένε οι αξιωματούχοι.
Οι δύο έφηβες από τη Βιέννη, η 17χρονη Kesinovic Samra και η φίλη της Sabina Selimovic 15 ετών, γνώρισαν και ερωτεύτηκαν τζιχαντιστές, οι οποίοι τις έπεισαν να μετακομίσουν μαζί τους στη Συρία και να πάρουν μέρος στον ιερό πόλεμο.
Τα κορίτσια εξαφανίστηκαν από τα σπίτια τους τον περασμένο Απρίλιο, αφήνοντας πίσω τους σημείωμα στους γονείς τους όπου έγραφαν: «Μην μας ψάξετε. Εμείς θα υπηρετήσουμε τον Αλλάχ και θα πεθάνουμε γι 'αυτόν».
Με το που έφτασαν στη Συρία, τα κορίτσια πιστεύεται ότι παντρεύτηκαν τους μαχητές, και τώρα είναι και οι δύο έγκυες.
Η αυστριακή αστυνομία αναφέρει ότι οι λογαριασμοί των κοριτσιών στα social media, έχουν παραβιαστεί και χειραγωγούνται από άλλους και ότι τα μηνύματα που μιλούν για τη ζωή που περνούν εκεί και για την αφίσα που ενθαρρύνει άλλα κορίτσια να κατευθυνθούν προς τη Συρία.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας είπαν στα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ότι τα κορίτσια έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και λένε ότι θέλουν να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους.
Ωστόσο, οι υπηρεσίες τονίζουν ότι πλέον δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση να καταφέρουν να εγκαταλείψουν τη νέα τους ζωή, αφότου έγιναν γνωστές διεθνώς και οι φωτογραφίες τους έχουν μοιραστεί σε όλο τον κόσμο.
Η αυστριακή εφημερίδα Oesterreich, η οποία αποκάλυψε ότι οι έφηβες θέλουν να επιστρέψουν, έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση της εξαφάνισης των δύο κοριτσιών και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις οικογένειές τους.
Οι γονείς και των δύο κοριτσιών, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις κόρες τους και πιστεύεται ότι οι προσπάθειές τους έφεραν αποτέλεσμα.