Αδιανόητες εικόνες από την Ινδία, εκεί όπου οι Αρχές δεν έχουν πλέον που να θάψουν τους νεκρούς της πανδημίας του κορονοϊού, τη στιγμή που τα κρεματόρια έχουν λιώσει από τη συνεχή χρήση και αναζητούνται μακάβριες λύσεις.
Όπως θα δείτε και εσείς στις παρακάτω φωτογραφίες του Reuters, οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν στήσει υπαίθρια κρεματόρια για την καύση των νεκρών. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες που έχουν αναλάβει να κάψουν τους νερούς φορώντας τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό κατά της διασποράς του ιού, φτιάχνουν σωρούς από ξύλα μέσα στους οποίους είναι τοποθετημένα το πτώματα των θυμάτων της πανδημίας. Στη συνέχεια ρίχνουν έυφλεκτο υγρό και προχωρούν στην καύση.
Παράλληλα, σε πολλές περιοχές της χώρας σκάβονται αυτοσχέδιοι τάφοι σε εκτάσεις εκτός αστικού ιστού, καθώς τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει λόγω της έξαρσης της πανδημίας με τις Αρχές να δίνουν μάχη για να ανταπεξέλθουν στις τραγικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, σε μια χώρα που μετρά περισσότερους απο 1,3 δις πολίτες.
Οι συγγενείς των θυμάτων, όπως θα δείτε στο βίντεο του Πρακτορείο Ειδήσεων AFP, περιμένουν ακόμα και ώρες για να θάψουν τους νεκρούς τους, στους τάφους που σκάβονται εκτάκτως.
Διαδοχικά τα τραγικά ρεκόε θανάτων στην Ινδία
Οι συγκλονιστικές εικόνες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ημέρα που η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με τις καταγεγραμμένες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό να παραμένουν πάνω από το επίπεδο των 200.000 για έκτη συνεχόμενη ημέρα.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 259.170 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός σχετικά μειωμένος από το ρεκόρ της προηγουμένης (273.810). Παράλληλα διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 1.761 ασθενών με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να ξεπερνά έτσι το επίπεδο των 180.000, να φθάνει τους 180.530 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.
Πρόκειται για ημερήσιο απολογισμό άνευ προηγουμένου αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ξεπέρασαν το όριο των 2 εκατομμυρίων - είναι πλέον 2.031.977, αυξήθηκαν κατά 102.648 σε σύγκριση την προηγουμένη. Η έξαρση της πανδημίας συνεχίζεται παρότι η κυβέρνηση επέβαλε νέα μέτρα για να περιορίσει τη διάδοση του ιού, ακύρωσε ή ανέβαλε σχολικές εξετάσεις.
Όσο για την εκστρατεία ανοσοποίησης, ως εδώ πάνω από 127 εκατ. δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί ως εδώ στη χώρα, αλλά ακόμη η πρόοδος της απέχει πολύ από το επίπεδο που προσφέρει συλλογική ανοσία. Στην Ινδία καταγράφονται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον κόσμο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr