Εισβολή ρωσόφωνων σε δημόσια κτίρια στο Λουγκάνσκ

Αποχώρησαν πάνοπλοι αλλά χωρίς να αντισταθούν οι αστυνομικοί από το κτίριο διοίκησης στο Λουγκάνσκ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποιεί δυτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία

|
SHARE THIS
0
SHARES

Στα χέρια των ρωσόφωνων διαδηλωτών βρίσκονται τα κτίρια της επαρχιακής διοίκησης και της εισαγγελίας του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία. Οι διαδηλωτές, οπλισμένοι με λοστούς επιτέθηκαν και στο αρχηγείο της αστυνομίας, σπάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, αποχώρησαν με τον οπλισμό τους και συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο. Στη στέγη των κτιρίων που καταλήφθηκαν αναρτήθηκαν οι σημαίες της Ρωσίας και των ρωσόφωνων αυτονομιστών.

Μέσα στη νύχτα εκατοντάδες διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι μπροστά στα δύο κτίρια. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι επικρατεί εορταστική ατμόσφαιρα με τους συγκεντρωμένους να τραγουδούν και να φωνάζουν φιλορωσικά συνθήματα.

Και στο Κραματόρσκ οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το αρχηγείο της αστυνομίας.

Πούτιν: Δεν θα θέλαμε να απαντήσουμε στις κυρώσεις...

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε απόψε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αντίμετρα στις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας που αποφάσισε η δύση, αλλά αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παρει μέτρα εναντίον των δυτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα του. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε με νόημα ότι αν συνεχιστεί η λήψη μέτρων κατά της ρωσίας «θα πρέπει να σκεφτούμε ποιοι και με ποιον τρόπο εργάζονται σε κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της ενέργειας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook