«Εκανα πάρτι για να αποχαιρετήσω το στήθος μου πριν τη διπλή μαστεκτομή»

Μια 27χρονη γυναίκα, λίγο πριν τη διπλή μαστεκτομή & αφού έχασε μητέρα και αδελφή από καρκίνο του μαστού, έκανε αποχαιρετιστήριο πάρτι στο... στήθος της #DoubleDDay

ekana-parti-gia-na-apoxairetisw-to-stithos-mou-prin-ti-dipli-mastektomi
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Η ημέρα της διπλής μαστεκτομής πλησιάζει γρήγορα. Γιορτάζω τα στήθη μου, γιορτάζω επειδή είμαι γυναίκα και έχω μια ωραία ζωή μπροστά μου. Η ζωή μπορεί να είναι σκληρή και να μας επιφυλάσσει δυσκολίες, αλλά μέσα από αυτά τα χτυπήματα μπορούμε να πάρουμε σημαντικά μαθήματα.

Ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο ισχυρή, τόσο αισιόδοξη και τόσο αποφασισμένη. Αγαπώ τα στήθη μου τώρα, όσο θα αγαπήσω και τα νέα μου στήθη, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μέσα από τους ανθρώπους που με αγαπούν, έχω τη δύναμη να πάρω την ευθύνη του εαυτού μου και των πράξεών μου.

Και ξέρετε κάτι: Τίποτα δεν επηρεάζεται από την εξωτερική μας εμφάνιση. Η πραγματική ομορφιά και δύναμη βρίσκεται μέσα μας.

Αντίο μεγάλα στήθη μου, θα μου λείψετε αλλά μέσα από αυτή τη φωτογράφηση θα σας θυμάμαι για πάντα».

 

Μια ιστορία που συγκλονίζει, με πρωταγωνίστρια μια νέα γυναίκα, ηλικίας μόλις 27 ετών. Η γυναίκα αυτή σε λίγες μέρες θα υποβληθεί σε προληπτική διπλή μαστεκτομή. Αντί να πάθει κατάθλιψη, εκείνη βρήκε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για την απόφασή της, και να κάνει ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για το... στήθος της. Ενα πάρτι που δεν ήταν ούτε πένθιμο ούτε μελαγχολικό. Ήταν μια γιορτή της ζωής.

Η Claira Hermet, είναι μια 27χρονη ραδιοφωνική παραγωγός και τηλεπαρουσιάστρια. Εχει χάσει τη μητέρα της και την αδελφή της από καρκίνο του μαστού, και αποφάσισε να υποβληθεί σε προληπτική μαστεκτομή όταν έμαθε ότι φέρει το γονίδιο BRCA 1, το οποίο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο της εμφάνισης της νόσου.

 

Εν αναμονή της επέμβασης της, η Hermet έχει πάρει την απόφαση να μετατρέψει αυτή τη διαδικασία σε θετική.

Γράφει στο blog της, αλλά και στο BBC σχετικά με την επικείμενη διαδικασία, και έχει δημιουργήσει διάφορα βίντεο για την εμπειρία της.

Θέλει να μοιραστεί την ιστορία της με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται, με την ελπίδα ότι θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τους φόβους του και θα νιώσουν τη δύναμη που έχουν μέσα τους, γράφει σε ένα από τα κείμενά της.

Η Hermet αποφάσισε να κάνει ένα «Goodbye Boobs» πάρτι για να αποχαιρετήσει τα μεγάλα στήθη της, ενώ έκανε και διάφορες φωτογραφήσεις, για να θυμάται τα στήθη της όπως είναι τώρα.

Το αποχαιρετιστήριο πάρτι της, ήταν μια τεράστια επιτυχία. Ήταν μια βραδιά με ποτό, χορό, όπου γιόρτασε με την ψυχή της και ένιωσε ότι την αγαπούν και την υποστηρίζουν, όπως έγραψε στην ιστοσελίδα της.

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook