Εκκληση Γκόρντον Μπράουν:«Δεν αξίζει στη Βρετανία που αγαπώ το Βrexit»

Δραματική έκκληση προς του βρετανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ απηύθυνε ο Γκόρντον Μπράουν λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

SHARE THIS
0
SHARES

Δραματική έκκληση προς του βρετανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ απηύθυνε ο Γκόρντον Μπράουν τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας. Δεν αξίζει στη Βρετανία που αγαπώ το Brexit είπε ο Μπράουν στο Μπέρμιγχαμ.  «Το στρατόπεδο υπέρ της αποχώρησης οικοδόμησε την καμπάνια του στο φόβο για τη μετανάστευση και μια σειρά υποτιθέμενων κινδύνων για το βρετανικό τρόπο ζωή. Το αντίπαλο στρατόπεδο υπερτονίζει έναν άλλο φόβο: την απώλεια θέσεων εργασίας.

Η αδιάκοπη συνθηματολογία που περιβάλλει την εκστρατεία του δημοψηφίσματος έχει αποκαλύψει αντικρουόμενες θεωρήσεις για τον κόσμο» είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Η Βρετανία δε θα έπρεπε να αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ δύο απόλυτων. Η πλήρης αυτονομία υποτιμά την ανάγκη συνεργασίας με τους γείτονες, αλλά και η απόλυτη ενσωμάτωση σε ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος δεν μπορεί να αναγνωρίσει τη σημασία της εθνικής ταυτότητας. Ισορροπώντας μεταξύ αυτονομίας και συνεργασίας, η Βρετανία θα μπορούσε να δημιουργήσει άλλες 500.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας. Εφόσον δεν έχει υιοθετήσει το ευρώ, η χώρα έχει διατηρήσει την αυτονομία στη θέσπιση των επιτοκίων της. Από την άλλη, όμως, η ενσωμάτωση στην κοινή αγορά έχει φέρει οφέλη σε όρους ανάπτυξης και απασχόλησης. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλους τομείς, όπως η ψηφιακή τεχνολογία, η ενέργεια και οι υπηρεσίες –ιδιαίτερα οι χρηματοοικονομικές».

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook