Έκλεψαν κομμάτι νωπογραφίας απο την Πομπηία

Κομμάτια απο νωπογραφίες κλέβονται και επιστρέφονται μέσω...ταχυδρομίου, «κτίρια» καταρρέουν απο τις βροχές και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η Πομπηία ζει τη νέα καταστροφή της

eklepsan-kommati-nwpografias-apo-tin-pompiia
SHARE THIS
0
SHARES

  Μια νωπογραφία ανεκτίμητης αξίας κλάπηκε από τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές και η UNESCO. Οπως ανέφερε η αρχαιολογική υπηρεσία της Πομπηίας ειδοποιήθηκε την Πέμπτη από έναν φύλακα ότι απο το Σπίτι του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης λείπει ένα κομμάτι διαμέτρου περίπου 20 εκατοστώn στο οποίο εικονιζόταν η θεά Άρτεμη. 

Η «κλοπή» αναφέρθηκε αμέσως στην αστυνομία όμως αποφασίστηκε να μην ανακοινωθεί απολύτως τίποτα «για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι έρευνες» όπως εξήγησε η αρχαιολογική υπηρεσία.

Πρόσφατα σύμφωνα με την εφημερίδα Ρεπούμπλικα είχε κλαπεί και ένα άλλο τμήμα νωπογραφίας, από το εργαστήριο όπου είχε μεταφερθεί για να συντηρηθεί, όμως τον Ιανουάριο οι άγνωστοι δράστες το επέστρεψαν στις αρχές, στέλνοντάς το πίσω με το... ταχυδρομείο.

Πριν από αρκετές ημέρες τρία κτίσματα στον αρχαιολογικό χώρο κατέρρευσαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί δεκάδες παρόμοιες καταστροφές. Μαζί με τα κρούσματα των κλοπών δημιουργούν την εντύπωση στην Ιταλία ότι ο τεράστιας αξίας αρχαιολογικός χώρος έχει αφεθεί στην τύχη του. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook