Follow us

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Το "γύρισε" ο Μπάιντεν και στο Μίσιγκαν - Προηγείται του Τραμπ με περισσότερες από 3.000 ψήφους

Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ και ο Τζο Μπάιντεν μόλις "γύρισε" υπέρ του το Μίσιγκαν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
biden

Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ και ο Τζο Μπάιντεν κατάφερε και "γύρισε" υπέρ του το εκλογικό αποτέλεσμα στο Μίσιγκαν. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται πλέον του Ντόναλντ Τραμπ με περισσότερες από 3.000 ψήφους γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα.

"Αισθανόμαστε καλά", δήλωσε ανώτερος σύμβουλος του Μπάιντεν. "Θα κερδίσουμε σήμερα" ανέφερε, όπως μεταδίδει το CNN.

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Το "γύρισε" ο Μπάιντεν και στο Μίσιγκαν - Προηγείται του Τραμπ με περισσότερες από 3.000 ψήφους

Μετά από μια φάση παγωμάρας για τα αποτελέσματα των Προεδρικών Εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έδειχαν ότι ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί τις δυνάμεις του ενώ προηγείτο στις κρίσιμες περιφέρειες όπως η Νεβάδα ή η Πενσιλβάνια- που θα κρίνουν τον νικητή- ήρθαν τα καλά νέα για τον Μπάιντεν.

Αρχικά o Μπάιντεν διεύρυνε την διαφορά του με τον Τράμπ στο Ουισκόνσιν, που είναι πλέον στις 21.000 ψήφους και φαίνεται πιθανό να κερδίσει την Πολιτεία. Μετά ήρθε η ανατροπή στο Μίσιγκαν που όλα δείχνουν ότι θα περάσει στον Μπάιντεν. Ψυχρολουσία κανονική για τον Τραμπ.

1

Όλοι τώρα έχουν επικεντρωθεί στις υπόλοιπες κρίσιμες Πολιτείες που αναμένεται να αναδείξουν τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Κρίσιμο είναι τι θα γίνει στην Πενσιλβάνια όπου η καταμέτρηση συνεχίζεται. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN στην Πενσυλβάνια απομένουν να καταμετρηθούν πάνω από 1 εκατομμύρια επιστολικές ψήφοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Φιλαδέλφεια ξεκίνησε με 350.000 επιστολικές ψήφους το πρωί της ημέρας των Εκλογών και αναμένεται να φτάσει τις 400.000. Στις 8 μ.μ. χθες το βράδυ, όταν οι "κάλπες" έκλεισαν ανακοίνωσε αποτελέσματα από τις πρώτες 75.000 και νωρίς το πρωί άλλες 65.000 από αυτές. Στην Πενσυλβάνια που θεωρητικά ο Τραμπ προηγείται με 700 χιλιάδες ψήφους, μένει να καταμετρηθούν 1,4 εκατομμύρια επιστολικές ψήφοι που σε ποσοστό 78% εικάζεται ότι είναι υπέρ του Μπάιντεν...

1

Προβάδισμα Μπάιντεν σε Αριζόνα και Νεβάδα

Στη Νεβάδα η μάχη δίνεται στήθος με στήθος και ο Τζο Μπάιντεν έχει ελαφρύ προβάδισμα με περίπου 8.000 ψήφους έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

1

Στην Αριζόνα μεγάλο μέρος των ψήφων που απομένει προέρχεται από την κομητεία Maricopa, ένα παλιό Ρεπουμπλικανικό προπύργιο που έχει διαφοροποιηθεί φυλετικά και πολιτικά την τελευταία δεκαετία. Ο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Τραμπ στην Πολιτεία, με 248.000 πρώιμες ψήφους που δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί επίσημα στο Μαρίκοπα.

1

Η συνολική κατάσταση στις πολιτείες που δεν έχουν ακόμη δηλώσει νικητή τον έναν υποψήφιο ή τον άλλο. Αναμένουμε αποτελέσματα από τουλάχιστον το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν αργότερα σήμερα.

1

Κορυφαίος σύμβουλος του Μπάιντεν: "Θα κερδίσουμε σήμερα"

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται ένας κορυφαίος αξιωματούχος του Μπάιντεν είπε στο CNN ότι πιστεύει ότι τα πράγματα "μεταβαίνουν σε ένα συμπέρασμα - και οδηγούν σε ένα συμπέρασμα υπέρ μας".

Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε σε ορισμένες προοπτικές σε μερικές από τις βασικές εκκρεμείς μάχες της εκλογικής αναμέτρησης:

  • Είναι σίγουροι ότι θα κερδίσουν το Ουισκόνσιν
  • Στο Μίσιγκαν, αισθάνονται ιδιαίτερα καλά για τους αριθμούς των ψήφων μέσω ταχυδρομείου
  • Είναι επίσης σίγουροι για τη νίκη στην Πενσυλβανία
  • Στη Τζόρτζια παρακολουθούν στενά την κομητεία Fulton.

"Αισθανόμαστε καλά", είπε ο ανώτερος σύμβουλος. "Θα κερδίσουμε σήμερα" όπως μεταδίδει το CNN. Ωστόσο, ενώ η εκστρατεία Μπάιντεν προτρέπει υπομονή καθώς συνεχίζουν να μετράνε οι ψήφοι, ορισμένοι έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους ότι η εκστρατεία δεν μπόρεσε να αποδώσει μια γρήγορη και ηχηρή ετυμηγορία εναντίον του Προέδρου Τραμπ τις ώρες μετά το κλείσιμο των δημοσκοπήσεων.

"Απογοητευμένος που δεν υπάρχει πλήρης αποκήρυξη του Τραμπ", είπε μια πηγή κοντά στην εκστρατεία. "Αλλά νομίζω ότι θα κερδίσουμε."

1

"Θα έχουμε τα πλήρη αποτελέσματα μέσα στις δύο επόμενες ημέρες"

Πολλές πολιτείες έχουν κατακλυσθεί από την πληθώρα των ψήφων που εστάλησαν δι' αλληλογραφίας. Το άνοιγμα των φακέλων και το σκανάρισμα των ψηφοδελτίων αυτών μπορεί σε ορισμένες πόλεις να απαιτήσει ημέρες. "Αν όλα συνεχισθούν μ' αυτό τον ρυθμό, θα έχουμε τα πλήρη αποτελέσματα μέσα στις δύο επόμενες ημέρες", δήλωσε σήμερα το πρωί στο CNN ο Αλ Σμιτ, υπεύθυνος της πόλης της Φιλαδέλφειας, μεγάλης δεξαμενής δημοκρατικών ψήφων στην πολιτεία κλειδί της Πενσιλβάνια.

Οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν ξανά ως φαβορί τον Μπάιντεν

Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν ξανά ως φαβορί τον Τζο Μπάιντεν, αλλάζοντας άρδην την πρόβλεψή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας που έδειχνε ως επικρατέστερο τον Ρεπουμπλικανό απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα στοιχεία τριών από αυτές.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή σημειώθηκε έπειτα από πρόβλεψη για ανατροπή υπέρ του Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων. Σύμφωνα με την Edison Research, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 49,3% των ψήφων, έναντι 49% που εξασφαλίζει ο Τραμπ. Μετά ήρθε και η είδηση ότι ο Μπάιντεν παίρνει και το Μίσιγκαν.

Κατά την Smarkets Exchange, με έδρα τη Βρετανία, η πιθανότητα να κερδίσει ο Μπάιντεν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 58%, ενώ μία ώρα νωρίτερα αυτή ανερχόταν σε 29%. Σύμφωνα παράλληλα με την PredictIt, με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, η πιθανότητα να κερδίσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος ανέρχεται τώρα σε 63%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Smarkets, η πιθανότητα να κερδίσει ο Ρεπουμπλικανός απερχόμενος πρόεδρος ανέρχεται τώρα σε 41%, με το ποσοστό αυτό να έχει σημειώσει τεράστια πτώση από το 80% που ήταν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 20 Μαϊ 2022 | 12:19

Πελώνη για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Αναγνωρίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο αποτέλεσε μια αναγνώριση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και του ρόλου της ως πόλου σταθερότητας, αναφέρει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ 20 Μαϊ 2022 | 11:25

Περιοδεία στην Ασία ξεκινάει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Ξεκίνησε χθες την περιοδεία του στην Ασία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επιθυμώντας να επαναβεβαιώσει τις φιλοδοξίες των ΗΠΑ στην περιοχή.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΞ 20 Μαϊ 2022 | 11:20

Η Ζαχάροβα ξαναχτυπά: Η Σουηδία είναι μαριονέτα της Ουάσινγκτον

"Οι Αμερικανοί ήδη υπαγορεύουν στις σουηδικές αρχές τι να πουν στον λαό τους", υποστηρίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΝΟΣΗΣΗΣ 20 Μαϊ 2022 | 10:17

Κορονοϊός: Σύσταση CDC για τρίτη δόση εμβολίου στα παιδιά 5-11 ετών

Τα μέλη της επιτροπής έδωσαν το πράσινο φως στη χορήγηση τρίτης, ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19 στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών τουλάχισον πέντε μήνες μετά τη δεύτερη.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ 20 Μαϊ 2022 | 08:56

Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Αμερικανικό LNG και φυσικό αέριο Αν. Μεσογείου για ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Την σημασία των εισαγωγών αμερικανικού LNG και την δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ανατ. Μεσόγειο τονίζει μελέτη που εκπόνησε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 20 Μαϊ 2022 | 08:50

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε άοπλο 13χρονο, επειδή υποπτευόταν ότι συμμετείχε σε κλοπή

Αστυνομικός στο Σικάγο των ΗΠΑ πυροβόλησε ένα άοπλο 13χρονο αγόρι το οποίο πίστευε ότι συμμετείχε σε κλοπή αυτοκινήτου.

ΓΙΑ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΜΙΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 20 Μαϊ 2022 | 07:21

Σε παροξυσμό οι Τούρκοι μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ - Επιθετικές δηλώσεις και προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο

Την 111 πτέρυγα μάχης στην Αγχίαλο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο περιοδείας του στην Μαγνησία.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 19 Μαϊ 2022 | 20:50

ΗΠΑ: "Πέρασε" από τη Γερουσία το πακέτο "μαμούθ" των 40 δις για την Ουκρανία - "Η βοήθεια είναι καθ'οδόν"

Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί τώρα στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΜΗΝΕΣ 19 Μαϊ 2022 | 20:28

ΗΠΑ - Ρωσία: Μίλησαν για πρώτη φορά οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ Στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Στρατηγό Βάλερι Γκερασίμοφ

ΑΔΙΚΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ 19 Μαϊ 2022 | 13:09

Ο Θάνος Βερέμης για τον παραλληλισμό της Μαριούπολης με το Μεσολόγγι: "Πολύ σωστό, καθόλου υπερβολή"

Ο ιστορικός Θάνος Βερέμης σχολιάζει τον παραλληλισμό που έκανε ο πρωθυπουργός της Μαριούπολης με την πολιορκία του Μεσολογγίου.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 19 Μαϊ 2022 | 11:57

Ποιος έγραψε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο;- Η απάντηση

Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, ήταν η κορυφαία στιγμή της επίσκεψης στις ΗΠΑ

ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ 19 Μαϊ 2022 | 10:39

Νέα γκάφα Τζορτζ Μπους: Αντί να καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία καταδίκασε αυτή στο... Ιράκ [βίντεο]

Ο Μπους μιλούσε σε εκδήλωση στο Ντάλας όπου και ανέφερε για την "απόφαση ενός άνδρα να ξεκινάει μια απολύτως αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ".

«ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ» 19 Μαϊ 2022 | 10:03

Έντονη ενόχληση στα τουρκικά ΜΜΕ για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: "Τον χειροκρότησαν 37 φορές σε 42 λεπτά" [βίντεο]

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο Τουρκικός Τύπος από την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, αφού έφτασαν στο σημείο να μετράνε πόσες φορές χειροκρότησαν τον Πρωθυπουργό οι Αμερικανοί νομοθέτες.