Εκλογές ΗΠΑ 2020: Το "γύρισε" ο Μπάιντεν και στο Μίσιγκαν - Προηγείται του Τραμπ με περισσότερες από 3.000 ψήφους

Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ και ο Τζο Μπάιντεν μόλις "γύρισε" υπέρ του το Μίσιγκαν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
biden

Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ και ο Τζο Μπάιντεν κατάφερε και "γύρισε" υπέρ του το εκλογικό αποτέλεσμα στο Μίσιγκαν. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται πλέον του Ντόναλντ Τραμπ με περισσότερες από 3.000 ψήφους γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα.

"Αισθανόμαστε καλά", δήλωσε ανώτερος σύμβουλος του Μπάιντεν. "Θα κερδίσουμε σήμερα" ανέφερε, όπως μεταδίδει το CNN.

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Το "γύρισε" ο Μπάιντεν και στο Μίσιγκαν - Προηγείται του Τραμπ με περισσότερες από 3.000 ψήφους

Μετά από μια φάση παγωμάρας για τα αποτελέσματα των Προεδρικών Εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έδειχαν ότι ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί τις δυνάμεις του ενώ προηγείτο στις κρίσιμες περιφέρειες όπως η Νεβάδα ή η Πενσιλβάνια- που θα κρίνουν τον νικητή- ήρθαν τα καλά νέα για τον Μπάιντεν.

Αρχικά o Μπάιντεν διεύρυνε την διαφορά του με τον Τράμπ στο Ουισκόνσιν, που είναι πλέον στις 21.000 ψήφους και φαίνεται πιθανό να κερδίσει την Πολιτεία. Μετά ήρθε η ανατροπή στο Μίσιγκαν που όλα δείχνουν ότι θα περάσει στον Μπάιντεν. Ψυχρολουσία κανονική για τον Τραμπ.

1

Όλοι τώρα έχουν επικεντρωθεί στις υπόλοιπες κρίσιμες Πολιτείες που αναμένεται να αναδείξουν τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Κρίσιμο είναι τι θα γίνει στην Πενσιλβάνια όπου η καταμέτρηση συνεχίζεται. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN στην Πενσυλβάνια απομένουν να καταμετρηθούν πάνω από 1 εκατομμύρια επιστολικές ψήφοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Φιλαδέλφεια ξεκίνησε με 350.000 επιστολικές ψήφους το πρωί της ημέρας των Εκλογών και αναμένεται να φτάσει τις 400.000. Στις 8 μ.μ. χθες το βράδυ, όταν οι "κάλπες" έκλεισαν ανακοίνωσε αποτελέσματα από τις πρώτες 75.000 και νωρίς το πρωί άλλες 65.000 από αυτές. Στην Πενσυλβάνια που θεωρητικά ο Τραμπ προηγείται με 700 χιλιάδες ψήφους, μένει να καταμετρηθούν 1,4 εκατομμύρια επιστολικές ψήφοι που σε ποσοστό 78% εικάζεται ότι είναι υπέρ του Μπάιντεν...

1

Προβάδισμα Μπάιντεν σε Αριζόνα και Νεβάδα

Στη Νεβάδα η μάχη δίνεται στήθος με στήθος και ο Τζο Μπάιντεν έχει ελαφρύ προβάδισμα με περίπου 8.000 ψήφους έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

1

Στην Αριζόνα μεγάλο μέρος των ψήφων που απομένει προέρχεται από την κομητεία Maricopa, ένα παλιό Ρεπουμπλικανικό προπύργιο που έχει διαφοροποιηθεί φυλετικά και πολιτικά την τελευταία δεκαετία. Ο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Τραμπ στην Πολιτεία, με 248.000 πρώιμες ψήφους που δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί επίσημα στο Μαρίκοπα.

1

Η συνολική κατάσταση στις πολιτείες που δεν έχουν ακόμη δηλώσει νικητή τον έναν υποψήφιο ή τον άλλο. Αναμένουμε αποτελέσματα από τουλάχιστον το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν αργότερα σήμερα.

1

Κορυφαίος σύμβουλος του Μπάιντεν: "Θα κερδίσουμε σήμερα"

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται ένας κορυφαίος αξιωματούχος του Μπάιντεν είπε στο CNN ότι πιστεύει ότι τα πράγματα "μεταβαίνουν σε ένα συμπέρασμα - και οδηγούν σε ένα συμπέρασμα υπέρ μας".

Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε σε ορισμένες προοπτικές σε μερικές από τις βασικές εκκρεμείς μάχες της εκλογικής αναμέτρησης:

  • Είναι σίγουροι ότι θα κερδίσουν το Ουισκόνσιν
  • Στο Μίσιγκαν, αισθάνονται ιδιαίτερα καλά για τους αριθμούς των ψήφων μέσω ταχυδρομείου
  • Είναι επίσης σίγουροι για τη νίκη στην Πενσυλβανία
  • Στη Τζόρτζια παρακολουθούν στενά την κομητεία Fulton.

"Αισθανόμαστε καλά", είπε ο ανώτερος σύμβουλος. "Θα κερδίσουμε σήμερα" όπως μεταδίδει το CNN. Ωστόσο, ενώ η εκστρατεία Μπάιντεν προτρέπει υπομονή καθώς συνεχίζουν να μετράνε οι ψήφοι, ορισμένοι έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους ότι η εκστρατεία δεν μπόρεσε να αποδώσει μια γρήγορη και ηχηρή ετυμηγορία εναντίον του Προέδρου Τραμπ τις ώρες μετά το κλείσιμο των δημοσκοπήσεων.

"Απογοητευμένος που δεν υπάρχει πλήρης αποκήρυξη του Τραμπ", είπε μια πηγή κοντά στην εκστρατεία. "Αλλά νομίζω ότι θα κερδίσουμε."

1

"Θα έχουμε τα πλήρη αποτελέσματα μέσα στις δύο επόμενες ημέρες"

Πολλές πολιτείες έχουν κατακλυσθεί από την πληθώρα των ψήφων που εστάλησαν δι' αλληλογραφίας. Το άνοιγμα των φακέλων και το σκανάρισμα των ψηφοδελτίων αυτών μπορεί σε ορισμένες πόλεις να απαιτήσει ημέρες. "Αν όλα συνεχισθούν μ' αυτό τον ρυθμό, θα έχουμε τα πλήρη αποτελέσματα μέσα στις δύο επόμενες ημέρες", δήλωσε σήμερα το πρωί στο CNN ο Αλ Σμιτ, υπεύθυνος της πόλης της Φιλαδέλφειας, μεγάλης δεξαμενής δημοκρατικών ψήφων στην πολιτεία κλειδί της Πενσιλβάνια.

Οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν ξανά ως φαβορί τον Μπάιντεν

Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν ξανά ως φαβορί τον Τζο Μπάιντεν, αλλάζοντας άρδην την πρόβλεψή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας που έδειχνε ως επικρατέστερο τον Ρεπουμπλικανό απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα στοιχεία τριών από αυτές.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή σημειώθηκε έπειτα από πρόβλεψη για ανατροπή υπέρ του Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων. Σύμφωνα με την Edison Research, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 49,3% των ψήφων, έναντι 49% που εξασφαλίζει ο Τραμπ. Μετά ήρθε και η είδηση ότι ο Μπάιντεν παίρνει και το Μίσιγκαν.

Κατά την Smarkets Exchange, με έδρα τη Βρετανία, η πιθανότητα να κερδίσει ο Μπάιντεν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 58%, ενώ μία ώρα νωρίτερα αυτή ανερχόταν σε 29%. Σύμφωνα παράλληλα με την PredictIt, με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, η πιθανότητα να κερδίσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος ανέρχεται τώρα σε 63%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Smarkets, η πιθανότητα να κερδίσει ο Ρεπουμπλικανός απερχόμενος πρόεδρος ανέρχεται τώρα σε 41%, με το ποσοστό αυτό να έχει σημειώσει τεράστια πτώση από το 80% που ήταν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ 24 Νοε 2020 | 09:23

Αβρίλ Χέινς: Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ

Η Αβρίλ Χέινς έχει υπηρετήσει στη δεύτερη πιο σημαντική θέση ηγεσίας της CIA.

ΡΟΛΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟΝ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ 24 Νοε 2020 | 08:06

Τζο Μπάιντεν: Αυτά είναι τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ - Με "άρωμα" Ομπάμα

Έτοιμος να κυβερνήσει ο Μπάιντεν στις ΗΠΑ - Ποιοι θα είναι στο τιμόνι της κυβέρνησης.

ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ 24 Νοε 2020 | 06:46

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Πράσινο φως από τον Τραμπ για τη μεταβίβαση της εξουσίας

Μετά την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν στο Μίσιγκαν, ήρθε η ώρα της αλλαγής.

«ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΜΠΑΡ» 23 Νοε 2020 | 18:18

Προκλητικός ο Ντόναλντ Τραμπ Jr: Ανέβασε βίντεο με τον πατέρα του να χτυπά τον Μπάιντεν [Βίντεο]

Ο Τραμπ Τζούνιορ ανέβασε βίντεο που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να ρίχνει μπουνιές στον Τζο Μπάιντεν. Στον καβγά και οι Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον και Κάμαλα Χάρις.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 23 Νοε 2020 | 07:38

Άντονι Μπλίνκεν: Αυτός είναι ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν

Ο Μπλίνκεν είναι ο πιθανότερος υποψήφιος για να αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφού ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ Η ΝΙΚΗ 20 Νοε 2020 | 23:45

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Μετά το αλαλούμ της καταμέτρησης, ο Μπάιντεν κέρδισε τελικά την Τζόρτζια

Σε θρίλερ των αμερικανικών εκλογών εξελίχθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στη Τζόρτζια.

ΤΩΡΑ «ΨΑΧΝΕΤΑΙ» ΓΙΑ ΜΙΣΙΓΚΑΝ, ΠΕΝΣΙΛΒΑΝΙΑ 20 Νοε 2020 | 20:54

Νέα ψυχρολουσία για Τραμπ: Η Τζόρτζια ανακήρυξε και επισήμως νικητή τον Μπάιντεν

Η δονκιχωτική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα.

ΜΙΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ 20 Νοε 2020 | 12:04

Ρεζίλι: Ο δικηγόρος του Τραμπ έκανε δηλώσεις...και άρχισε να τρέχει η βαφή των μαλλιών του- Το σχόλιο του Παπαδάκη

Ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, σε μια συνέντευξη με πολλές θεωρίες συνωμοσίας άρχισε να "ξεβάφει"....

ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 20 Νοε 2020 | 08:23

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Επιβεβαιώθηκε η οριακή νίκη Μπάιντεν στη Τζόρτζια μετά την επανακαταμέτρηση των ψήφων

Η ανακαταμέτρηση αποφασίστηκε να γίνει διότι με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο Μπάιντεν επικράτησε με διαφορά μόλις 14.000 ψήφων.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ 19 Νοε 2020 | 06:53

G7: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη καταρτίσει κανένα σχέδιο για τη φιλοξενία συνόδου κορυφής

Διπλωματικές πηγές εξήγησαν πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει έρθει σε επαφή με εκείνες των υπολοίπων έξι χωρών της G7.

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ TWITTER 18 Νοε 2020 | 18:00

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Αμετανόητος ο Τραμπ, επιμένει για νοθεία - "Εγώ είμαι ο νικητής"

Μετά από 15 μέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι στις εκλογές έγινε νοθεία για να χάσει την προεδρία

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 17 Νοε 2020 | 06:58

Μπάιντεν: Προειδοποίηση για αύξηση θανάτων αν δεν συνεργαστεί ο Τραμπ στη μετάβαση της εξουσίας

Χωρίς συντονισμό μεταξύ των δύο επιτελείων στη διαδοχή της αμερικανικής κυβέρνησης, "είναι πιθανό ότι περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν".

Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 16 Νοε 2020 | 16:30

Αρνητής και της ήττας ο Τραμπ: "Κέρδισα τις εκλογές!" - Η νέα ανάρτηση και το "μπλοκ" του Twitter

Μετά τα tweets οτι θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση ο Τραμπ σήμερα το πήγε ένα βήμα παραπέρα γράφοντας "κέρδισα της εκλογές".