
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις αμερικανικές εκλογές που θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ που θα διαδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν, το περιοδικό "Τhe New Yorker", θίγει το μέλλον της δημοκρατίας στις ΗΠΑ με ένα καυστικό εξώφυλλο.
Σε αυτό το σκίτσο, απεικονίζεται το Άγαλμα τις Ελευθερίας να ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, θέλοντας να θίξει την ρευστή πολιτική κατάσταση και κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με την "Ελευθερία που ακροβατεί" στις ΗΠΑ.
"Η προεκλογική εκστρατεία τελειώνει και η χώρα μοιάζει όλο και πιο διχασμένη", γράφει το περιοδικό που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Ίσως στο μοναδικό πράγμα που έχουν συμφωνήσει οι Δημοκρατικοί και οι Συντηρητικοί, είναι πως ο καιρός που προηγήθηκε ήταν γεμάτος με αγωνία", αναφέρεται στο περιοδικό. Ο σκιτσογράφος, Μπάρι Μπλιτ, τονίζει ότι ακόμη και αυτό το άγχος είναι "ωχριά μπροστά σε όσα διακυβεύονται από τις εκλογές".
New Yorker cover this week. pic.twitter.com/dVktGWCmYD
— Alex Thompson (@AlexThomp) November 4, 2024
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr