
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για το προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης του Μανουέλ Βάλς που παρακάμπτει το κοινοβούλιο και επιβάλει την νομοθεσία για τις χαλαρές εργασιακές σχέσεις.

Gas, pepper spray, bottles, stones flying around... Now in #paris pic.twitter.com/zTudWU0MhQ
— Lídia Pedro (@LidiaPedro9) May 12, 2016
Την στιγμή που στην Εθνοσυνέλευση συζητείτο το αίτημα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, οι διαδηλωτές συγκρούονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας με τους αστυνομικούς να κάνουν ευρεία χρήση χημικών και τους πολίτες να απαντούν με πετροπόλεμο.

H πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση απορρίφθηκε καθώς, ακόμη και οι σοσιαλιστές αντάρτες βουλευτές που αντιδρούν στις πρακτικές της κυβέρνησης δεν εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να κάνουν το χατίρι της αντιπολίτευσης και να προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, 246 βουλευτές ψήφισαν "ναι" στην πρόταση μομφής που όμως για να περάσει χρειαζόταν 288 ψήφους.






Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr