Εκστρατεία της Βρετανίας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας

Συνεχίζεται η προσπάθεια της Βρετανίας να διαλύσει τους «οικονομικούς μύθους» που έχουν καλλιεργήσει οι υποστηρικτές της απόσχισης της Σκωτίας. Αυξάνονται τα ποσοστά υπέρ της ανεξαρτησίας.

ekstrateia-tis-bretanias-kata-tis-aneksartisias-tis-skwtias
SHARE THIS
0
SHARES

Να διαλύσει τους οικονομικούς «μύθους» που διατυπώνονται από τους υποστηρικτές της απόσχισης θα επιχειρήσει ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος αυτή την εβδομάδα θα επισκεφθεί το Εδιμβούργο, στο πλαίσιο εκστρατείας της βρετανικής κυβέρνησης κατά της σκοτσέζικης ανεξαρτησίας.

Η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών

Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών θα υποστηρίξει ότι οι προβλέψεις για τα έσοδα από το πετρέλαιο είναι υπερβολικά αισιόδοξες

Ο Ντάνι Αλεξάντερ θα αναφερθεί στις υποθέσεις της κυβέρνησης της Σκοτίας σχετικά με τα έσοδα από το πετρέλαιο, αναφέροντας πως είναι υπερβολικά αισιόδοξες και θα μιλήσει για την αδυναμία της τοπικής εξουσίας να αναγνωρίσει το μείζον πρόβλημα της επίδρασης της γήρανσης του πληθυσμού στα οικονομικά της περιοχής, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών την Κυριακή.

Πριν από το επερχόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, στις 18 Σεπτεμβρίου, η εκστρατεία της βρετανικής κυβέρνησης επικεντρώνεται στο να κρατήσει στην ένωση των 307 ετών τη Σκοτία, κόντρα στις επιθυμίες των εθνικιστών, που υποστηρίζουν ότι μια διάσπαση θα δώσει στη Σκοτία την ελευθερία να δημιουργήσει μια δικαιότερη και πιο ευημερούσα χώρα.

Οι Σκωτσέζοι εθνικιστές κατηγορούν το Λονδίνο για εκστρατεία τρόμου

Οι εθνικιστές κατηγορούν το Λονδίνο και τους υποστηρικτές του εντός της Σκοτίας για εκστρατεία τρόμου, σχετικά με το κοινό νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των δημόσιων οικονομικών με στόχο να φοβίσουν τα 5,3 εκατομμύρια Σκωτσέζους που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αλεξάντερ που είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και Σκωτσέζος, κατηγορεί τον ηγέτη της Σκοτίας Αλεξ Σαλμοντ ότι παραλείπει να παράσχει αναλυτικές κοστολογήσεις από τα έσοδα του πετρελαίου και δεν εξηγεί το οικονομικό πρόβλημα με τις συντάξεις. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, χαρακτήρισε τις συντάξεις είναι «ωρολογιακή βόμβα» και τοποθέτησε το κόστος των παροχών σε 1 δισ. λίρες.

Αυξάνονται τα ποσοστά υπέρ της απόσχισης

Στο μεταξύ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως αυξάνεται το ποσοστό υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, με τους εθνικιστές να κερδίζουν έδαφος, αλλά να βρίσκονται ακόμα πίσω από τον σημαντικό αριθμό των Σκωτσέζων που εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστοι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook