Ελαττωματικές οι σωσίβιες λέμβοι του πλοίου

Ερευνητές ανακάλυψαν πως οι σωσίβιες λέμβοι σε αδελφό πλοίο του μοιραίου Sewol, δεν λειτουργούσαν σωστά – Συνδυασμός ανθρώπινου λάθους και μηχανικής βλάβης τα βασικά αίτια της τραγωδίας

SHARE THIS
0
SHARES

Ενας συνδυασμός από ανθρώπινα λάθη και μηχανικές βλάβες εκτιμάται ότι ήταν οι βασικές αιτίες που πάνω από 100 οικογένειες της Νότιας Κορέας κλαίνε αυτή τη στιγμή για τον χαμό των παιδιών τους, που τα έστειλαν σε μια σχολική εκδρομή και δεν τα είδαν ποτέ ξανά ζωντανά.

Νοτιοκορεάτες ερευνητές είπαν ότι οι σωσίβιες λέμβοι αλλά και οι ολισθητήρες διαφυγής σε αδελφό πλοίο του Sewol, δεν λειτουργούσαν σωστά

Οσο οι έρευνες συνεχίζονται, νέα στοιχεία για τους λόγους που φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία, έρχονται στο φως. Νοτιοκορεάτες ερευνητές δήλωσαν την Παρασκευή, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν, οι σωσίβιες λέμβοι αλλά και οι ολισθητήρες διαφυγής σε ένα αδελφό πλοίο αυτού που βυθίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν λειτουργούσαν σωστά, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα αίτια για την τραγωδία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον σε 181 ανθρώπους κυρίως εφήβους, οφείλεται στον συνδυασμό ανθρώπινου λάθους και μηχανικής βλάβης. Οι ερευνητές πραγματοποιούν ελέγχους σε ένα ακόμα πλοίο που ανήκει στην εταιρεία Chonghaejin Marine Co.

Το πλοίο Sewol βυθίστηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ιντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου.

181 νεκροί - 121 αγνοούμενοι

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 181, ενώ 121 θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι. Συγκλονίζουν οι ανθρώπινες ιστορίες που έρχονται στο φως όλες τις μέρες των ερευνών, ενώ σοκάρουν και οι περιγραφές των δυτών για το δύσκολο έργο που πρέπει να εκτελέσουν.

Μόνο οι 174 επιβάτες και πλήρωμα, εκ των συνολικά 476, μπόρεσαν να διασωθούν όταν βυθίστηκε το πλοίο στις 16 Απριλίου. Η πλειονότητα του πληρώματος επέζησε του δυστυχήματος, ενώ 29 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του πλοίου έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πολλαπλά αδικήματα.

Με μηνύματα στις κενές θέσεις ξεκίνησαν τα μαθήματα

Την Πέμπτη ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα στο σχολείο όπου φοιτούσαν τα θύματα. Λουλούδια έχουν τοποθετηθεί στις φωτογραφίες των θυμάτων ντυμένων με τη σχολική τους στολή που αναρτήθηκαν στο σχολείο.

Στις τάξεις των μαθητών που θεωρούνται αγνοούμενοι, οι συμμαθητές τους άφησαν μηνύματα πάνω στα θρανία, στους πίνακες ή στα παράθυρα παρακαλώντας για την επιστροφή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook