Εμβόλιο Moderna: Συμφωνία της Κομισιόν για την αγορά 80 εκατ. δόσεων- Αποτελεσματικό 94,5%

Συμφώνησε η Κομισιόν με την εταιρεία Moderna για την αγορά του εμβολίου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
moderna

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, δήλωσε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94.5% στην προστασία από την Covid-19, με βάση τα ενδιάμεσα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου των κλινικών δοκιμών.

Τον Αύγουστο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ηγείται των συνομιλιών με τις εταιρείες εξ ονόματος των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν με στόχο την υπογραφή συμβολαίου για την προμήθεια 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της, και την πρόβλεψη για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων.

Εμβόλιο Moderna: Συμφωνία της Κομισιόν για την αγορά 80 εκατ. δόσεων- Αποτελεσματικό 94,5%

Το εμβόλιο της Moderna

Η Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της παραμένει σταθερό στους 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, τη θερμοκρασία ενός τυπικού σπιτιού ή συνήθων ψυκτών, για έως και 30 ημέρες. Τον Αύγουστο, η Moderna ανέφερε ότι χρεώνει μεταξύ 32 και 37 δολ. ανά δόση για το εμβόλιο για ορισμένους πελάτες. Εκείνη την περίοδο, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι βρισκόταν σε συζητήσεις για συμφωνίες μεγαλύτερου όγκου που θα είχαν χαμηλότερη τιμή.

Ωστόσο, το κόστος είναι σημαντικά ψηλότερο σε σχέση με άλλα εμβόλια. Ο μηχανισμός Covax των Ηνωμένων Εθνών θα επιδοτήσει τη διάθεση εμβολίων κορονοϊού σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, αλλά στην τιμή που αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ δαπανηρό για κάποιες χώρες.

Η Moderna έχει ανακοινώσει ότι αναμένει ότι θα έχει περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έτοιμα να αποσταλούν στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους και ότι παραμένει σε καλό δρόμο για την παραγωγή μεταξύ 500 εκατομμυρίων έως 1 δισεκατομμυρίου δόσεων παγκοσμίως το 2021.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει στις ΗΠΑ 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της. Ο Καναδάς έχει παραγγείλει 56 εκατομμύρια δόσεις, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αγοράσει 50 εκατομμύρια και η Ελβετία έχει αγοράσει 4,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία από το Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας Υγείας του Πανεπιστημίου Duke.

 Τα άλλα εμβόλια που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη:

Εκτός από το εμβόλιο της Moderna, άλλα 3 εμβόλια περιμένουν την έγκριση από τους αρμόδιους φορείς, για να κυκλοφορήσουν το εμβόλιό τους στην Ευρώπη.

Pfizer-BioNTech

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι το εμβόλιό τους είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τα πρώιμα δεδομένα των κλινικών δοκιμών τελευταίου σταδίου. Μάλιστα την περασμένη παρασκευή κατέθεσαν αίτηση έγκρισης του εμβολίου της για τον κορονοϊό στην αμερικανική ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), για κατεπείγουσα χρήση του με στόχο η διανομή του να ξεκινήσει ακόμα και μέσα το Δεκέμβριο σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Εμβόλιο Pfizer

AstraZeneca - Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η βρετανική AstraZeneca μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει αποτελεσματικότητα κατά μέσο όρο 70%, όπως ανακοίνωσε η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία η οποία παράλληλα έκανε γνωστό πως είναι σε θέση να παρασκευάσει περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του χρόνου και περίπου 700 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το Μάρτιο του 2021.

Johnson & Johnson

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson απαιτεί μια δόση και χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με το εμβόλιο Ebola της εταιρείας. Η κλινική δοκιμή μιας δόσης με τη συμμετοχή 60.000 εθελοντών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία όμως έχει υπογράψει συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση για ξεχωριστή κλινική δοκιμή δύο δόσεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 19 Ιαν 2021 | 21:21

Κορονοϊός: Μπορεί ένας παραλήπτης μοσχεύματος να λάβει το εμβόλιο; Ο Ηλίας Μόσιαλος απαντά

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, εξηγεί τι είναι το "άγνωστο προφίλ αποτελεσματικότητας" του εμβολίου

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 19 Ιαν 2021 | 21:21

Κορονοϊός - Ιταλία: 10.497 κρούσματα και 603 νεκροί σε 24 ώρες - Αβεβαιότητα για το ποσοστό των θετικών τεστ

Συνολικά στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν 254.070 διαγνωστικά τεστ, το 4,1% προέκυψε θετικό στον κορονοϊό.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ OPEN 19 Ιαν 2021 | 19:55

Κορονοϊός: Συναγερμός για δύο "ορφανά" κρούσματα της μετάλλαξης του ιού σε Αττική και Κρήτη

Δύο κρούσματα του μεταλλαγμένου "βρετανικού" κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα - Ανησυχία για διασπορά στον γενικό πληθυσμό

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 19 Ιαν 2021 | 19:40

Κορονοϊός: Η Κομισιόν καλεί τις χώρες - μέλη της ΕΕ να επιταχύνουν τον εμβολιασμό - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού

Μέχρι το καλοκαίρι του 2021, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να έχουν εμβολιάσει τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού τους αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 93.179 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 19 Ιαν 2021 | 19:37

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την πορεία του εμβολιασμού: Πιθανή η ανακοίνωση της επόμενης ηλικιακής ομάδας

Τακτική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία υλοποίησης του εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Ιαν 2021 | 19:27

Κορονοϊός: H Καλιφόρνια "παγώνει" τα εμβόλια της Moderna μετά από αλλεργικές αντιδράσεις σε μεγάλο αριθμό ατόμων

Η Πολιτεία της Καλιφόρνια αποφάσισε να σταματήσει η διανομή περισσότερων από 330.000 δόσεων του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό της Moderna.

ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 28 ΗΜΕΡΩΝ 19 Ιαν 2021 | 19:01

Βρετανία: Νέο ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό - Μεγαλώνει συνεχώς η μακάβρια λίστα

Νέο ρεκόρ με 1.610 ημερήσιους θανάτους από κορονοϊό σημειώθηκε στη Βρετανία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ 19 Ιαν 2021 | 18:00

IATA για "πιστοποιητικό εμβολιασμού" Μητσοτάκη: Θα σώσει θέσεις εργασίας και την οικονομία, θα ξανασυνδέσει οικογένειες

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) προέτρεψε την ΕΕ να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για ένα κοινό ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 19 Ιαν 2021 | 17:49

Κορονοϊός: 256 νέα κρούσματα στην Αττική, 72 στη Θεσσαλονίκη - Στο "κόκκινο" η Πρέβεζα

Στο "κόκκινο" παραμένει το Κέντρο της Αθήνας με 71 νέα κρούσματα - Ποιες Περιφέρειες παρουσιάζουν διψήφιο αριθμό

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 19 Ιαν 2021 | 17:37

Κορονοϊός: 566 νέα κρούσματα σήμερα - 30 θάνατοι και 320 διασωληνωμένοι

Συνολικά 5.518 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

ΤΙ ΔΕΧΝΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ 19 Ιαν 2021 | 17:26

Καλά νέα για το εμβόλιο της Pfizer: Παράγει ισχυρή ανοσοαπόκριση - Μπορεί να σταματήσει τη διάδοση του ιού

Το εμβόλιο της Pfizer θα μπορούσε να παράγει ισχυρή ανοσοαπόκριση, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Ισραήλ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ 19 Ιαν 2021 | 17:03

Κορονοϊός - Γερμανία: Παράταση του lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου

H ομοσπονδιακή της Γερμανίας και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν να παρατείνουν το lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

«ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ» 19 Ιαν 2021 | 16:18

Συγκίνηση στο Ισραήλ: Συνταξιούχοι έκαναν πάρτι σε γηροκομείο μετά τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη δόση [Εικόνες]

Ο ταχύς ρυθμός των εμβολιασμών στο Ισραήλ έχει ανεβάσει το ηθικό μιας ηλικιακής ομάδας που έχει υποστεί εντονότερα τον εγκλεισμό.