X

Εμπολα: Πρώτο κρούσμα στην Ακτή Ελεφαντοστού μετά από 27 χρόνια

18χρονη γυναίκα από τη Γουινέα το κρούσμα με έμπολα μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Γράφει: TheToc team

Η Ακτή Ελεφαντοστού κατέγραψε νέο κρούσμα του ιού Εμπολα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, επιβεβαιώνοντας την επανεμφάνιση της θανατηφόρας νόσου μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι είπαν ότι πρόκειται για μια 18χρονη γυναίκα από τη Γουινέα, η οποία έφυγε οδικώς από την πόλη Λάμπε, φτάνοντας στην Ακτή του Ελεφαντοστού την Τετάρτη, αναφέρει ο Βρετανικός Guardian.

Διαβάστε Επίσης

ΠΟΥ: Πρώτο κρούσμα Έμπολα από το 1994

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αυτό είναι το πρώτο κρούσμα Εμπολα στην Ακτή Ελεφαντοστού από το 1994. Η χώρα είχε γλιτώσει κατά τη διάρκεια της επιδημίας στη Δυτική Αφρική την περίοδο 2014-2016, που ξεκίνησε στη Γουινέα και στοίχισε τουλάχιστον 11.325 ζωές, με κρούσματα να καταγράφονται ακόμη στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη συνέχεια, έχουν αναφερθεί μια σειρά από επιδημίες Εμπολα, ιδιαίτερα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η οποία βίωσε το τέταρτο ξέσπασμα σε λιγότερο από τρία χρόνια νωρίτερα τον Μάιο.

Διαβάστε Επίσης

Η Γουινέα, ανέφερε το πρώτο ξέσπασμα της νόσου μετά από εκείνη την επιδημία μόλις τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, πυροδοτώντας νέους φόβους για πιθανή επανάληψη του εφιάλτη της τριετίας 2014-2016. Τον Μάρτιο, ο ΠΟΥ είχε εκτιμήσει ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του Εμπολα στις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ακτής Ελεφαντοστού, θα ήταν "πολύ υψηλός".