Πανικό προκάλεσε άντρας που επιτέθηκε με μαχαίρι το μεσημέρι της Τετάρτης σε εβραϊκή συναγωγή στο Λονδίνο. Το περιστατικό έγινε στην εβραϊκή συνοικία Γκόλντερς Γκριν, στη βρετανική πρωτεύουσα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας τραυμάτισε δύο νεαρούς. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο όπου συνέλαβε τον δράστη.
Η εβραϊκή οργάνωση ασφαλείας CST ανακοίνωσε ότι άνδρας εθεάθη να τρέχει κρατώντας μαχαίρι, προσπαθώντας να μαχαιρώσει εβραίους πολίτες.
Τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν λέγεται ότι λαμβάνουν θεραπεία από την Hatzola, μια εβραϊκή εθελοντική υπηρεσία ασθενοφόρων.
Κάτοικος της περιοχής, δήλωσε ότι η επίθεση συνέβη σχεδόν έξω από το σπίτι του.
Κατάλαβε τι είχε γίνει όταν άκουσε την αστυνομία και τα ασθενοφόρα να φτάνουν.
Όπως είπε η μία επίθεση σημειώθηκε έξω από καταστήματα και η δεύτερη σε έναν παράδρομο έξω από μια συναγωγή.
Ο δρόμος έχει τεθεί σε αποκλεισμό, με ένοπλους αστυνομικούς στο σημείο.
"Βαθιά ανησυχητικό"
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, χαρακτήρισε το περιστατικό "βαθιά ανησυχητικό". Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων ενημέρωσε για την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη τονίζοντας ότι "είμαστε απολύτως σαφείς στην αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε αυτά τα αδικήματα, παρόμοια με αυτά που έχουμε δει πάρα πολύ πρόσφατα".