Επίθεση στη Γέφυρα Λονδίνου: Ο ήρωας είχε καταδίκη για φόνο (βίντεο)

Στην επίθεση με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου ο ήρωας που χτύπησε τον δράστη με πυροσβεστήρα, είχε καταδικαστεί για φόνο και ήταν χρήστης ηρωίνης.

SHARE THIS
0
SHARES

Στην επίθεση με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου ο ήρωας που χτύπησε τον δράστη με πυροσβεστήρα, είχε καταδικαστεί για φόνο και ήταν χρήστης ηρωίνης. Ήταν φίλος με το ένα από τα δύο θύματα του Ουσμάν Καν, τον Τζακ Μέριτ.

Ο 48χρονος, ο οποίος είναι ελεύθερος με άδεια αφού εξέτισε 13 χρόνια για ανθρωποκτονία, κυνήγησε τον Ουσμάν Καν, μόλις είδε ότι μαχαίρωσε τον Τζακ Μέριτ στο στήθος. 

Ο Τζον Κρίλι, βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς συμμετείχε στο συνέδριο αποκατάστασης φυλακισμένων που πραγματοποιείτο δίπλα στη London Bridge.

 Ο 48χρονος αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 2005 αφού ένας 71χρονος συνταξιούχος σκοτώθηκε από συνεργό του στη διάρκεια διάρρηξης.

Ο Κρίλι, ο οποίος έκλεψε ένα μπλέντερ και ένα κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο καταδικάστηκε και φυλακίστηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από τον δικαστή Levenson, ο οποίος, να σημειωθεί, είναι ο ίδιος δικαστής που αθώωσε τον τρομοκράτη Ουσμάν Καν.

Μετά την επίθεση, μάλιστα, ο Τζον Κρίλι έγραψε στο Facebook:

«Γιατί; Αυτός ο τύπος, ο Τζακ Μέριτ, ήταν ο καλύτερος τύπος που γνώρισα ποτέ. Ο Τζακ στην πραγματικότητα προσπάθησε να βοηθήσει αυτόν τον άνθρωπο. Να τον εκπαιδεύσει. Όπως εκπαίδευσε εμένα. Ο Τζακ έκανε ολόκληρο ταξίδι από το Κέιμπριτζ για να παρευρεθεί στην αποφοίτησή μου στο Μάντσεστερ».

Πηγή: Dailymail.co.uk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook