Follow us

Επίθεση στη Νίκαια: Σοκαρισμένη η οικογένεια του δράστη - "Προσευχόταν και δεν είχε παρέες"

Ο Τυνήσιος 21χρονος δράστης σκότωσε τρεις ανθρώπους μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
δραστης νικαια

Η οικογένεια του νεαρού Τυνήσιου που κατηγορείται για την επίθεση στη βασιλική της Νίκαιας, στη Γαλλία, σοκαρισμένη από την πράξη του, περιέγραψε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος σταδιακά απομονώθηκε και στράφηκε στη θρησκεία πριν από περίπου δύο χρόνια, όμως δυσκολεύεται να πιστέψει ότι έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τρεις ανθρώπους μέσα σε μια εκκλησία.

"Δεν είναι φυσιολογικό", επαναλάμβανε ο αδελφός του, Γιασίν, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς το έκανε αυτό ο Μπραχίμ Ισαουί, που μόλις έκλεισε τα 21.

Ο Μπραχίμ προέρχεται από μια πολυμελή, φτωχή οικογένεια με 11 παιδιά, οκτώ κορίτσια και τρία αγόρια. Ζούσε με τους γονείς του σε ένα λιτό σπίτι, σε μια λαϊκή συνοικία στα προάστια της πόλης Σφαξ, στην κεντρική Τυνησία.

Σύμφωνα με τις τυνησιακές αρχές, ο νεαρός άνδρας δεν ήταν ύποπτος για τρομοκρατική δράση. Ήταν όμως γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως για άσκηση βίας και ναρκωτικά, όπως είπε ο Μοχσέν Νταλί, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας του Πρωτοδικείου της Τύνιδας. "Έφυγε παράνομα από τη χώρα στις 14 Σεπτεμβρίου", πρόσθεσε.

Ο Μπραχίμ τηλεφώνησε στην οικογένειά του το βράδυ της Τετάρτης και τους ανακοίνωσε ότι μόλις έφτασε στη Γαλλία. Στην Ιταλία, όπου έμεινε για περίπου ενάμιση μήνα αφού διέπλευσε τη Μεσόγειο, εργάστηκε στο μάζεμα της ελιάς μαζί με έναν ξάδελφό του. "Είπε ότι στη Γαλλία ήταν καλύτερα για δουλειά και ότι στην Ιταλία είχε πολύ κόσμο", είπε ο Γιασίν.

Η μητέρα του, η Γκάμρα, με δάκρυα στα μάτια, κρατάει τη φωτογραφία του γιου της. Ο Μπραχίμ παράτησε το σχολείο την πρώτη του χρονιά στο λύκειο και έπιασε δουλειά επισκευάζοντας μηχανάκια. Αφού έβαλε στην άκρη μερικά χρήματα, άνοιξε ένα μικρό, παράνομο πρατήριο βενζίνης, όπως αυτά που υπάρχουν σε πολλές κοινότητες της Τυνησίας.

"Του είπα να νοικιάσει ένα μικρό χώρο με 1.100-1.200 δηνάρια (περίπου 400 ευρώ) για να μπορεί να δουλέψει. Απάντησε ότι θα έστηνε ένα καλυβάκι για να πουλάει βενζίνη".

Επίθεση στη Νίκαια: Σοκαρισμένη η οικογένεια του δράστη - "Προσευχόταν και δεν είχε παρέες"

"Προσευχόταν και δεν είχε παρέες"

"Εδώ και περίπου δύο χρόνια" απομονώθηκε και άρχισε να προσεύχεται, πρόσθεσε η μητέρα του. "Πήγαινε από τη δουλειά στο σπίτι, δεν έβγαινε έξω και δεν έκανε παρέα με άλλους". Προηγουμένως, συχνά επέστρεφε μεθυσμένος στο σπίτι του. "Έπινε αλκοόλ και έπαιρνε ναρκωτικά. Του έλεγα, εμείς έχουμε ανάγκες κι εσύ πετάς τα λεφτά; Απαντούσε ότι "αν θέλει ο Θεός, θα με οδηγήσει στον σωστό δρόμο, με προσέχει".

Η αλλαγή αυτή όμως δεν εξηγεί το πώς έγινε δολοφόνος, σχολίασε, αμφιβάλλοντας, η Αΐντα, μια από τις αδελφές του. "Είμαστε φτωχή οικογένεια αλλά ο αδελφός μας δεν σκοτώνει, δεν είναι τρομοκράτης, δεν είναι εξτρεμιστής. Θέλουμε να μας βοηθήσετε να ανακαλύψουμε την αλήθεια" είπε, απευθυνόμενη "στις οικογένειες των θυμάτων". "Αν πράγματι το έκανε αυτός, τότε κάποιος άλλος είναι από πίσω", πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Όλη η οικογένεια είναι σοκαρισμένη. Είμαστε όλοι κατά της τρομοκρατίας και αισθανόμαστε ατιμασμένοι από αυτές τις πράξεις", είπε ένας ξάδελφός του, ο Καϊές Ισαουί.

Ο Μπραχίμ είχε προσπαθήσει και άλλες φορές να φτάσει στην Ιταλία, αλλά χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με τον αδελφό του, δεν ενημέρωσε τους συγγενείς του ότι θα έφευγε.

Ο νεαρός πιστεύεται ότι σκότωσε με μαχαίρι τρεις ανθρώπους μέσα σε μια εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας. Νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος, αφού τον πυροβόλησαν στη συνέχεια Γάλλοι αστυνομικοί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σαν να βγήκαν από το Instagram και τα περιοδικά του design: Τι ακριβώς συμβαίνει με τα νέα burgerάδικα της Αθήνας;

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

ΠΡΩΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ 16 Οκτ 2025 | 13:06

Γαλλία: Επιβίωσε ο πρωθυπουργός Λεκορνί- Απορρίφθηκαν και οι δυο προτάσεις μομφής, χάρη στους σοσιαλιστές

Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούσαν ότι αμφότερες αυτές οι προτάσεις μομφής θα απορριφθούν μετά την απόφαση που έλαβε το Σοσιαλιστικό Κόμμα να μην τις υπερψηφίσει.

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 11:58

Ανατροπή στην υπόθεση του ξυλοδαρμού 43χρονης από πλαστικό χειρουργό: "Ούρλιαζε, ήταν επιθετική, δεν φαινόταν να έχει χτυπηθεί"

Δύο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος στη Δάφνη, δίνει νέα διάσταση στον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό της 43χρονης

ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 15 Οκτ 2025 | 23:42

Απίστευτο: Κατασχέθηκαν 7 τόνοι λαθραίων τσιγάρων στη Γαλλία που ήταν κρυμμένα μέσα σε… κανόλι

Η κατάσχεση έγινε την 9η Οκτωβρίου το πρωί από τους υπαλλήλους του τελωνείου του Σερμπούρ, μιας παραθαλάσσιας πόλης στη Μανς, οι οποίοι πραγματοποιούσαν έλεγχο σε ένα φορτηγό

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Οκτ 2025 | 17:51

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό από γιατρό στη μέση του δρόμου [εικόνες]

Ο 82χρονος, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού και της πτώσης του στο οδόστρωμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

ΓΙΑ ΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 16:07

Αναβλήθηκε η δίκη του ιδιοκτήτη κέντρου πλαστικής χειρουργικής που επιτέθηκε σε γυναίκα οδηγό στη Λεωφόρο Ηλιουπόλεως

Η εκδίκαση αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλαν και η πλευρά της υπεράσπισης και της υποστήριξης της κατηγορίας.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 15 Οκτ 2025 | 15:31

Φοινικούντα: Αυτός είναι ο 22χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 68χρονο ιδιοκτήτη και τον επιστάτη του κάμπινγκ

Ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης αρνείται ότι είναι ο δολοφόνος που σόκαρε τη Φοινικούντα

ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 15 Οκτ 2025 | 12:27

"Μου έβγαλε τούφες από τα μαλλιά, με χτυπούσε με μανία" - Σοκάρει η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε από ιδιοκτήτη κέντρου αισθητικής

Με άγρια χτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο γεμάτο καρούμπαλα και το σοκ ζωγραφισμένο στο βλέμμα της, η γυναίκα καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από γνωστό επιχειρηματία κέντρου αισθητικής.

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 15 Οκτ 2025 | 11:42

Νέο Ηράκλειο: Πατέρας εισέβαλε σε κατάστημα και ξυλοκόπησε την 25χρονη κόρη του

Μία 25χρονη δέχτηκε επίθεση από τον πατέρα της μέσα στον χώρο της εργασίας της.

15 Οκτ 2025 | 08:12

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών στη Γαλλία - Ο Λεκορνί "παγώνει" την αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε θέσει ως όρο, προκειμένου να μην ψηφίσει τις προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης, να ανασταλεί ο νόμος που προβλέπει την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη.

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 14 Οκτ 2025 | 20:43

Στη φυλακή ο Σαρκοζί στις 21 Οκτωβρίου: Τι τον περιμένει πίσω από τα κάγκελα της La Santé

Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση, αλλά είναι πιθανό να αποφυλακιστεί με αναστολή πριν από τη λήξη της ποινής του

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 14 Οκτ 2025 | 19:19

Στο εδώλιο νεαρός ιδιοκτήτης κέντρου πλαστικής χειρουργικής που επιτέθηκε σε 43χρονη οδηγό - Τα ακριβά ταξίδια και το Instagram

Όπως δήλωσε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ιδιωτικού ιατρείου στα νότια προάστια και όχι πλαστικός χειρουργός - Ο προσωπικός λογαριασμός στο Instagram με 12.000 "ακόλουθους"

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 17:13

Κάνει πίσω ο Λεκορνί για να μην πέσει η κυβέρνηση: Αναστέλλει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση μέχρι το 2028

Ο Γάλλος πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να μην χρησιμοποιήσουν την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού ως πρόσχημα για να ανατρέψουν την κυβέρνησή του

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 10:11

Εκρηξη από γκαζάκια στα Jumbo στον Κολωνό

Άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στο πολυκατάστημα Jumbo στον Κολωνό.