
Ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στο Ιντλίμπ, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Μια ημέρα μετά τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι στρατωτικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Άγκυρα μπήκαν στο χωριό Neyrab, που βρίσκεται βορειοδυτικά της συνοικίας Serakib.
«Μικρές αντιπολιτευτικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία ξεκινούν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ στο νότιο Ιντλίμπ», γράφει το πρακτορείο Anadolu.
Οι δυνάμεις με την ενίσχυση του πυροβολικού ξεκίνησαν επιθέσεις ενάντια των δυνάμεων του Άσαντ, ενώ μέσα στο χωριό μαίνονται βίαιες συγκρούσεις.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε την Τουρκία ότι παρέχει υποστήριξη πυροβολικού σε μαχητές που αγωνίζονται σε κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και είπε ότι οι μαχητές «έσπασαν» τις κυβερνητικές γραμμές στο Ιντλίμπ, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στους μαχητές που πρόσκεινται στην Άγκυρα, επιτρέποντας έτσι στον συριακό στρατό να αποκρούσει την επίθεση, ανέφερε το υπουργείο.
Από τις συγκεκριμένες επιθέσεις σκοτώθηκαν δύο τούρκοι στρατιώτες ενώ σϋμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τουλάχιστoν 50 Σύριοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.κοντά στο Ιντλίμπ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η συνοικία Serakib βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο καθώς ο αυτοκινητόδρομος Μ5 συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι και ο αυτοκινητόδρομος Μ4 συνδέει το Ιντλίμπ με το Αλέππο.
Το πρωί νέα φάλαγγα με τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό διέσχισε τα σύνορα με τη Συρία μέσω του σημείου ελέγχου Καφρ Λουσέιν, στη βόρεια Ιντλίμπ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath. Σύμφωνα με το Al Hadath, η τουρκική φάλαγγα αποτελείται από 80 μονάδες, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ειδικών φορτηγών. Η φάλαγγα διέρχεται μέσω των βόρειων τμημάτων της επαρχίας Ιντλίμπ.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις δημιούργησαν άλλες τρεις θέσεις παρατήρησης στη βόρεια Ιντλίμπ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 39. Ένα από αυτά τα τρία παρατηρητήρια βρίσκεται κοντά στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με τη Λαττάκεια.
Το Al Hadath προσθέτει πως 2.535 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού έφθασαν στη Συρία από την Τουρκία αυτόν τον μήνα, ενώ το τουρκικό σύνταγμα που έχει σταλεί στη βόρεια Συρία αυτό τον μήνα περιλαμβάνει 7.300 στρατιωτικούς
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr