Επίθεση Τραμπ στο FBI για το μακελειό στη Φλόριντα

Κατά μέτωπον επίθεση στο FBI εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας το ότι αγνόησε τα στοιχεία πριν από το μακελειό με 17 νεκρούς καθώς ασχολούνταν με το Russiagate

epithesi-tramp-sto-fbi-gia-to-makeleio-sti-florinta
SHARE THIS
0
SHARES

Κατά μέτωπον επίθεση στο FBI εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας την υπηρεσία ότι αγνόησε τα στοιχεία πριν από το μακελειό με 17 νεκρούς σε σχολείο της Φλόριντα, καθώς ασχολούνταν με το να αποδείξει ότι υπάρχει ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016. 

Σε tweet  ο Τραμπ κατηγόρησε την υπηρεσία ότι «αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο για να αποδείξει ότι τη ρωσική σύμπραξη με την καμπάνια Τραμπ. Το FBI παραδέχθηκε ότι απέτυχε να χειριστεί σωστά ενδείξεις που είχε για τον δράστη του μακελειού, Νίκολας Κρουζ, που ομολόγησε την πράξη του. 

Το FBI γνώριζε εδώ και έξι εβδομάδες για τον μακελάρη

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία παραδέχθηκε  ότι δεν εφάρμοσε το πρωτόκολλο που όφειλε, αφού είχε λάβει πληροφορίες τον Ιανουάριο που σχετίζονταν με τον βαθμό επικινδυνότητας του Νίκολας Κρουζ, του 19χρονου που σκότωσε την Τετάρτη 17 ανθρώπους σε ένα Λύκειο της Φλόριντας.

Το FBI διευκρίνισε ότι είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα την 5η Ιανουαρίου, στην ειδική γραμμή πληροφοριών, από πρόσωπο του περιβάλλοντος του Κρουζ, ο οποίος περιέγραφε την αποκλίνουσα συμπεριφορά του 19χρονου και την πρόθεσή του να σκοτώσει ανθρώπους, μεταξύ άλλων μέσα σε ένα σχολείο.

Αυτή την πληροφορία «θα έπρεπε να την διαχειριστούμε ως μια πιθανή απειλή» και θα «έπρεπε να ενημερωθεί το γραφείο του FBI στο Μαϊάμι, το οποίο θα αναλάμβανε να διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες», συμπλήρωσε το FBI σε μια ανακοίνωση. 
Αντιθέτως, η πληροφορία δεν διαβιβάστηκε ποτέ κι επομένως η έρευνα δεν διεξήχθη ποτέ, παραδέχθηκε η ομοσπονδιακή αστυνομία. Εν συντομία, «το πρωτόκολλο που έπρεπε να εφαρμοστεί δεν τηρήθηκε» υπογραμμίζεται.

Ο πληροφοριοδότης, τον οποίο δεν κατονομάζουν οι αμερικανικές αρχές, είχε λεπτομερώς περιγράψει ότι ο Κρουζ είχε στην κατοχή του όπλα κι ότι αναρτούσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απειλητικά μηνύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook