Ερντογάν κατά Τσόμσκι: 'Η μαζί μας ή με τους τρομοκράτες

Οπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, η επίθεση έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας συριακής καταγωγής. Εξαπέλυσε επίθεση κατά ακαδημαϊκών.

erntogan-suros-o-bombistis-autoktonias
SHARE THIS
0
SHARES

Σύρος βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται για την έκρηξη στην καρδιά της ιστορικής τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης σήμερα, που σκότωσε 10 ανθρώπους, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Καταδικάζω το περιστατικό τρόμου στην Κωνσταντινούπολη το οποίο αξιολογείται ως μια επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας συριακής καταγωγής. Δυστυχώς, έχουμε 10 νεκρούς συμπεριλαμβανομένων ξένων τουριστών και Τούρκων υπηκόων.Υπάρχουν επίσης 15 τραυματίες», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα στόχο για όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή και τις οποίες η Τουρκία μάχεται. 

Επίσης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Ρωσία προετοιμάζει το έδαφος για τη δημιουργία ενός συριακού "κράτους- μπουτίκ" στην περιοχή της Λαττάκειας και ότι πραγματοποιεί επιθέσεις κατά των Τουρκμένων της περιοχής.

Κατά την ομιλία του στην Άγκυρα ενώπιον των τούρκων πρεσβευτών, ο Ερντογάν κατήγγειλε επίσης το Ιράν, που εκμεταλλεύεται τις εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη για να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής του, ενώ προσπαθεί να πυροδοτήσει μία επικίνδυνη διαδικασία μέσω της στάσης του να μετατρέπει τις θρησκευτικές διαφορές σε συγκρούσεις.

O ίδιος εξαπέλυσε επίθεση σε ακαδημαϊκούς και συγγραφείς, μεταξύ αυτών ο Νόαμ Τσόμσκι, για την κριτική που ασκούν στην κυβέρνησή τους λέγοντας: «Να διαλέξετε πλευρά. Είτε είστε με την τουρκική κυβέρνηση, είτε με τους τρομοκράτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook