
Τρεις είναι οι νεκροί στο ελληνόκτητο και υπό λιβεριανή σημαία εμπορικό πλοίο "Eternity C", το οποίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.
Αρχικά βρέθηκαν δύο στο μηχανοστάσιο, όπου είχαν εγκλωβιστεί. Ακολούθως επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για τρίτο νεκρό.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες, με τον έναν να είναι Ρώσος και να έχει ακρωτηριαστεί.
Το πλοίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να έχει χάσει την ικανότητα πρόωσης. Στην ομάδα ασφαλείας του πλοίου συμμετέχει και Έλληνας εργαζόμενος.
Η ναυτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μέση Ανατολή επιβεβαιώνει την είδηση και κάνει λόγο για τρεις θανάτους.
Το Eternity C περικυκλώθηκε και έγινε στόχος επίθεσης με ντρόουν και ταχύπλοα που συνεχιζόταν επί ώρες.
Επίσης το υπό λιβεριανή σημαία Magic Seas, ήταν το πρώτο πλοίο, που δέχτηκε επίθεση και βυθίστηκε, σύμφωνα με τους Χούθι, ενώ το πλήρωμά του διασώθηκε. Η επίθεση εναντίον του, θέτει σε νέο συναγερμό την ευρύτερη περιοχή και το διεθνές εμπόριο. Αν και διαβεβαιώνουν ότι μάχονται στο πλευρό των Παλαιστινίων, παρατηρητές διαβλέπουν στους φιλοϊρανούς Χούθι έναν στόχο μεγαλύτερο, όπως λένε, από τη Γάζα- μετά τον 12ήμερο πόλεμο Ισραήλ-Ιράν, την ανάληψη της ηγεσίας του Άξονα της Αντίστασης.
Ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρία, δήλωσε: "Αυτά τα πλοία θεωρούνται νόμιμοι στόχοι για τις δυνάμεις μας όπου μπορούν να βρεθούν και η εταιρία τους φέρει την πλήρη ευθύνη για όποιες συνέπειες. Αυτός που προειδοποιεί, δικαιολογείται".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr