Ευρωεκλογές: Παραιτούνται ένας ένας οι Σοσιαλιστές

Παραιτήθηκαν ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας και ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σλοβενίας μετά τις άσχημες επιδόσεις στις ευρωεκλογές.

eurwekloges-paraitountai-enas-enas-oi-sosialistes
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού κόμματος της αντιπολίτευσης της Ισπανίας, Αλφρέντο Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα, ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα επιλέξει έναν νέο επικεφαλής τον Ιούλιο, μετά το πολύ άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων», δήλωσε ο Ρουμπαλκάμπα σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας:«Πρέπει να έλθει νέα ηγεσία η οποία θα αναλάβει την αλλαγή».

Οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι έχασαν εννέα από τις 23 τους έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς άλλα αριστερά κόμματα κέρδισαν δύναμη, θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη για την επιλογή νέου ηγέτη στις 19 και 20 Ιουλίου, τόνισε ο Ρουμπαλκάμπα.

Στη Σλοβενία, ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SD), Ίγκορ Λούκσιτς επίσης δήλωσε την παραίτησή του, εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού που συγκέντρωσε το κόμμα στις χθεσινές ευρωεκλογές.

Το αποτέλεσμα για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το οποίο συμμετείχε στον μέχρι πρότινος κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας, συγκέντρωσε ποσοστό 8%, ενώ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, πριν από πέντε χρόνια, είχε συγκεντρώσει ποσοστό 18,5%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook