
Τα αληθινά του συναισθήματα "πρόδωσε" ο Εμανουέλ Μακρόν μετά το σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη μπροστά στα παγκόσμια Μέσα Ενημέρωσης, με το χτύπημα στο πρόσωπο που δέχθηκε από τη σύζυγό του Μπριζίτ.
Σύμφωνα με την Dailymail, η ειδικός της γλώσσας του σώματος Τζούντι Τζέιμς αποκάλυψε ότι, ο Γάλλος πρόεδρος φάνηκε να σφίγγει το ένα του χέρι σε γροθιά καθώς αποβιβαζόταν από το αεροπλάνο του στο Βιετνάμ.
Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο Ανόι, ο Μακρόν δήλωσε ότι το περιστατικό έχει διογκωθεί από τα ΜΜΕ, επιμένοντας: "Μάλωνα, ή μάλλον αστειευόμουν, με τη σύζυγό μου. Δεν είναι τίποτα".
Η Τζούντι Τζέιμς δήλωσε όμως ότι η αλληλεπίδραση δεν ήταν καθόλου μια "παιχνιδιάρικη" στιγμή πειράγματος μεταξύ ενός συζύγου, όπως προσπάθησαν να την παρουσιάσουν ο Μακρόν και ο στενός του κύκλος: "Δεν θα περιέγραφα την χειρονομία που είδαμε από το εσωτερικό του αεροπλάνου ως "παιχνίδι" όπως έχει ισχυριστεί", είπε.
"Το να σπρώχνεις τον σύντροφό σου στο πρόσωπο με το χέρι σου τόσο δυνατά που το κεφάλι του να γέρνει στο πλάι και να χρειάζεται να απλώσει το χέρι του για να διατηρήσει την ισορροπία του, ειδικά με αυτό που μοιάζει με ένα επιπλέον "σπρώξιμο" στο τέλος της επαφής, δεν θα πρέπει να ομαλοποιείται αποκαλώντας το "διασκεδαστικό" απλώς για να σώσεις το πολιτικό κύρος σου".

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ένας αξιωματούχος του Ελιζέ δήλωσε για το τελευταίο βίντεο: "Ήταν μια στιγμή που ο πρόεδρος και η σύζυγός του χαλάρωναν για τελευταία φορά πριν από την έναρξη του ταξιδιού γελώντας... Ήταν μια στιγμή εγγύτητας".
"C’était un moment où le président et son épouse décompressaient une ultime fois avant le début du voyage en chahutant. C’est un moment de complicité" indique l’entourage d’E.Macron suite à de nombreux commentaires sur les réseaux sociaux. Après avoir démenti, dans un premier… pic.twitter.com/diFhy5nFxN
— Léopold Audebert (@LeopoldAudebert) May 26, 2025
Το περιστατικό που έκανε τον γύρο του κόσμου
Σε μια στιγμή που κατέγραψαν αρκετές διεθνείς κάμερες, τα χέρια της Μπριζίτ φαίνονται να βγαίνουν από τα αριστερά της ανοιχτής πόρτας καθώς τοποθετεί και τα δύο χέρια της στο πρόσωπο του συζύγου της, σπρώχνοντάς το.
Ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται ξαφνιασμένος, αλλά συνέρχεται γρήγορα και γυρίζει να κουνήσει το χέρι του μέσα από την ανοιχτή πόρτα. Εν τω μεταξύ, η Μπριζίτ παραμένει κρυμμένη δίπλα στο αμάξωμα του αεροσκάφους, καθιστώντας αδύνατο να διακρίνει κανείς την έκφραση του προσώπου της ή τη γλώσσα του σώματός της.
Στη συνέχεια, το ζευγάρι κατεβαίνει τις σκάλες για την επίσημη υποδοχή που του επιφυλάσσουν οι Βιετναμέζοι αξιωματούχοι, αν και η Μπριζίτ δεν δέχεται το χέρι του συζύγου της.
Ο Μακρόν εθεάθη στη συνέχεια με μια σφιχτά κλειστή γροθιά καθώς το ζευγάρι κινούνταν για να φύγει από την πασαρέλα.
Αναλύοντας το βίντεο, η Τζέιμς είπε: "Αναπόφευκτα κάποιοι θα το μετατρέψουν σε "αστείο”, αλλά το βρίσκω πραγματικά σοκαριστικό και θα έλεγα το ίδιο αν επρόκειτο για οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι στον δρόμο, ανεξαρτήτως ποιος έκανε τι σε ποιον".
Τόνισε ότι οι ισχυρισμοί πως "αστειεύονταν" δεν αντανακλώνται στη γλώσσα του σώματος.
"Δεν υπάρχει καμία συνέχεια κοινού γέλιου, χαμόγελου ή τελετουργίας πειραγμάτων, αλλά φαίνεται να αγγίζει και το πρόσωπό του, σε μια κίνηση ελέγχου", είπε.
"Αν το χέρι ήταν το δικό του και το πρόσωπο το δικό της, θα το λέγαμε "παιχνιδιάρικο”; Οπότε δεν πρέπει να λέγεται έτσι ούτε όταν γίνεται από αυτήν σε εκείνον".
Πρόσθεσε ότι, παρότι το βίντεο δεν είναι απολύτως καθαρό, φαίνεται πως η Μπριζίτ χρησιμοποίησε και τα δύο της χέρια, κάτι που "θα μπορούσε εύκολα να τον κάνει να χάσει την ισορροπία του και να σκοντάψει".
Όταν το ζευγάρι κατεβαίνει μαζί τα σκαλιά του αεροπλάνου, "ο ίδιος φαίνεται να τείνει το χέρι προς εκείνη… αλλά περπατούν χωρίς άλλη επαφή".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr