Λίγες μέρες μετά το γενικό μπλακ άουτ σε Facebook και Instagram, που κράτησε για 7 ώρες, τα δύο social media φαίνεται πως αντιμετωπίζουν ξανά προβλήματα.
Όπως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ώρες από χρήστες σε όλο τον κόσμο, εντοπίζονται καθυστερήσεις στις σελίδες, ειδικά σε αυτή του Instagram.
Μικρά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν και οι χρήστες του WhatsApp.
Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έδειξε ότι υπήρχαν περισσότερα από 36.000 περιστατικά ανθρώπων που ανέφεραν προβλήματα με το Instagram σήμερα. Υπήρχαν επίσης περισσότερα από 800 αναφορές για προβλήματα με το Messenger, την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook.
Ο Downdetector παρακολουθεί μόνο τις διακοπές λειτουργίας συγκεντρώνοντας αναφορές κατάστασης από σειρές πηγών, συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων που υποβάλλονται από χρήστες στην πλατφόρμα του. Η διακοπή μπορεί να έχει επηρεάσει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.
Η εταιρεία Facebook Inc ανακοίνωσε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου ότι μια συντήρηση ρουτίνας στο δίκτυο της εταιρείας που συνδέει τα κέντρα δεδομένων της, προκάλεσε την κατάρρευση του παγκόσμιου συστήματός της για περισσότερες από έξι ώρες χθες.
Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό του, το Facebook εξήγησε ότι οι μηχανικοί του έδωσαν μια εντολή που έριξε ακούσια όλες τις συνδέσεις στο δίκτυό του, "αποσυνδέοντας ουσιαστικά τα κέντρα δεδομένων του Facebook σε παγκόσμιο επίπεδο".
Η διακοπή λειτουργίας διέκοψε την πρόσβαση στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp παγκοσμίως.
Προκάλεσε επίσης να χάσουν εργαζόμενοι πρόσβαση σε εσωτερικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους του Facebook για τη διόρθωση τέτοιων προβλημάτων, ανέφερε η εταιρεία.
Το Facebook πρόσθεσε ότι το εργαλείο ελέγχου προγράμματος είχε ένα σφάλμα και απέτυχε να σταματήσει την εντολή που προκάλεσε τη διακοπή.
Νωρίτερα, η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπήρξε κάποια "κακόβουλη δραστηριότητα" στις λανθασμένες αλλαγές ρυθμίσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας όλες οι υπηρεσίες της.
Με αυτό τον τρόπο θέλησε να διαμηνύσει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης των δεδομένων των χρηστών κατά τη διάρκεια του κρασαρίσματος που διήρκησε σχεδόν επτά ώρες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr