
Τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να προχωρούν σε παράλληλες συμφωνίες με τις εταιρείες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνίες η ΕΕ, επανέλαβε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για την παρουσίαση της στρατηγικής για τη βιοάμυνα.
Παράλληλα, ερωτηθείσα για τις απάτες και την παράνομη πώληση εμβολίων, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε ότι σε κρίσεις υπάρχουν ορισμένοι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
Υπογράμμισε ότι η OLAF ερευνά την υπόθεση, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ επικίνδυνο το να αγοράζουν οι πολίτες εμβόλια στη μαύρη αγορά.

Κυριακίδου: "Ευθύνη των κρατών-μελών αν έχουν υπογράψει συμφωνίες για ρωσικό ή κινεζικό εμβόλιο"
Τα κράτη-μέλη που προχώρησαν σε συμφωνίες για αγορά ρωσικού η κινεζικού εμβολίου έχουν την ευθύνη, τόνισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ ερωτηθείσα για την περίπτωση της Ουγγαρίας. Ειδικότερα, η Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι "εάν κράτη-μέλη έχουν υπογράψει συμφωνίες να χρησιμοποιήσουν ρωσικό ή κινεζικό εμβόλιο είναι στη δική τους ευθύνη καθώς αυτά τα εμβόλια δεν έχουν λάβει έγκριση από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr