X

Φονικές πλημμύρες στην Ισπανία: Εικόνες απόλυτης καταστροφής και αγωνία για τους αγνοούμενους - Τουλάχιστον 207 οι νεκροί

Άρχισαν οι λεηλασίες στις περιοχές της Ισπανίας που βυθίστηκαν στη λάσπη.

Γράφει: TheToc team

Τη ζωή τουλάχιστον 207 ανθρώπων στοίχισαν έως τώρα οι καταστροφικές πλημμύρες στην ανατολική Ισπανία, ενώ εκφράζονται φόβοι για αύξηση των θυμάτων και σύμφωνα με το Reuters, ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ πρόκειται να απευθυνθεί στον λαό εντός της ημέρας.

Κατά τις ίδιες πηγές, στις πληγείσες περιοχές, άρχισαν οι λεηλασίες. Η αστυνομία δήλωσε χθες ότι συνέλαβε 27 άτομα για ληστείες σε καταστήματα και γραφεία στην περιοχή της Βαλένθια.

Διαβάστε Επίσης


Στο μεταξύ πάνω από το 90% των νοικοκυριών στη Βαλένθια έχουν και πάλι ρεύμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Iberdrola, αν και χιλιάδες εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό σε αποκομμένες περιοχές στις οποίες οι διασώστες αγωνίστηκαν να φτάσουν.

Περίπου 2.000 στρατιώτες αναπτύχθηκαν για να αναζητήσουν ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται και να βοηθήσουν τους επιζώντες της καταιγίδας, η οποία προκάλεσε νέο συναγερμό στις Βαλεαρίδες Νήσους, την Καταλονία και τη Βαλένθια, όπου οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.


Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται, αν και πρόκειται ήδη για τη χειρότερη καταστροφή της Ισπανίας που σχετίζεται με πλημμύρες εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες και την πιο θανατηφόρα που έχει πλήξει την Ευρώπη από τη δεκαετία του 1970.