Φρίκη: Τούρκοι στρατιώτες θερίζουν με αυτόματα αμάχους Κούρδους video

Στα βίντεο τούρκοι στρατιώτες γαζώνουν με αυτόματα όπλα μια ομάδα αμάχων που με λευκές σημαίες βγαίνουν από τα σπίτια τους στην πόλη Τσίζρε στα σύνορα με τη Συρία.

friki-tourkoi-stratiwtes-therizoun-me-automata-amaxous-kourdous-video
SHARE THIS
0
SHARES

Σοκ προκαλούν τα βίντεο που δημοσιεύονται στο Twitter και δείχνουν την σφαγή Κούρδων αμάχων στην πολιορκημένη από τον τουρκικό στρατό κουρδική πόλη Τζίζρε στην νοτιοανατολική Τουρκία, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία. 

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται μια ομάδα πολιτών που κρατούν λευκές σημαίες να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να μαζέψουν τους νεκρούς που επί μέρες κείτονται στους δρόμους της πόλης. Τους τοποθετούν πάνω σε ένα καρότσι που το σπρώχνουν με τα χέρια. 


Στο δεύτερο βίντεο, κι ενώ οι πολίτες διασχίζουν έναν δρόμο, όταν από το βάθους αυτής της οδού εμφανίζεται ένα τεθωρακισμένο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων το οποίο ανοίγει πυρ κατά των κούρδων, αγνοώντας τις λευκές σημαίες τους. Στο βίντεο ακούγονται οι φωνές και τα ουρλιαχτά των ανθρώπων καθώς δέχονται τα πυρά των τούρκων στρατιωτών και προσπαθούν να καλυφθούν στο πεζοδρόμιο

 

Στο επόμενο βίντεο κυριαρχούν οι φωνές αφόρητου πόνου από τους τραυματίες που κείτονται στο πεζοδρόμιο και η εικόνα μιας λίμνης αίματος πάνω στο τσιμέντο και στον φακό τους κάμερας.

Στο επόμενο βίντεο φαίνονται τα θύματα των τούρκων στρατιωτών, νεκροί ή σοβαρά τραυματισμένοι πάνω στο τσιμέντο. Ο χειριστής της κάμερας, τραυματισμένος κι αυτός φωνάζει καλώντας σε βοήθεια. 

Δύο από τους πολίτες σκοτώθηκαν

Οι τούρκοι ισχυρίζονται ότι άνοιξαν πυρ κατά ενόπλων του Πε Κα Κα, αλλά το βίντεο τους διαψεύδει. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook