Φωτιά στο μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο στην Αρκτική

Πυρκαγιά ξέσπασε στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» κατά τη διάρκεια εργασιών στο λιμάνι Μουρμάνσκ στην Αρκτική.

SHARE THIS
0
SHARES

Πυρκαγιά ξέσπασε στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» σήμερα στη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο ρωσικό λιμάνι Μουρμάνσκ στην Αρκτική και τρεις άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο αριθμός των τραυματιών από την πυρκαγιά αυξήθηκε στους 10, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές είχαν κάνει λόγο για έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στο αεροπλανοφόρο που βρισκόταν ελλιμενισμένο στη Μουρμάνσκ για επισκευές.

«Σύμφωνα με συγκεκριμένες πληροφορίες, δέκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την πυρκαγιά εντός του πλοίου, και έξι από αυτούς νοσηλεύονται σε μονάδες υποστήριξης» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις ίδιες υπηρεσίες, επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο

Μια πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από το πάνω κατάστρωμα. Ο επικεφαλής του κέντρου επισκευών, Αλεξέι Ραχμάνοφ, δήλωσε ότι η πυρκαγιά στο μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο έχει οριοθετηθεί.

«Η πυρκαγιά εντός του πλοίου έχει οριοθετηθεί. Δεν υπάρχει ενεργή εστία. Σύννεφα λευκού καπνού βγαίνουν στο κατάστρωμα, γεγονός που υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ανοιχτό μέτωπο. Η θερμοκρασία στους παρακείμενους χώρους δεν ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια» δήλωσε.

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» είχε ήδη υποστεί ζημιές τον Οκτώβριο 2018 όταν είχε βυθιστεί η πλωτή δεξαμενή στην οποία βρισκόταν.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

φωτό αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook