Γαλλία: Το περιοδικό Closer αποκάλυψε ότι ο υπαρχηγός της Λεπέν είναι gay

Η Μαρίν Λεπέν κατήγγειλε το περιοδικό ότι επέφερε «πολύ σοβαρό πλήγμα στις προσωπικές ελευθερίες». Όλος ο πολιτικός κόσμος στο πλευρό του Φλοριάν Φιλιπό.

gallia-to-periodiko-closer-apokalupse-oti-o-uparxigos-tis-lepen-einai-gay
SHARE THIS
0
SHARES

Πού σταματά η προσωπική ζωή των πολιτικών; Το ερώτημα αυτό είναι και πάλι στο επίκεντρο μιας δημόσιας συζήτησης στη Γαλλία, όπου μετά τις ερωτικές περιπέτειες του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας ενός ανώτερου στελέχους της ακροδεξιάς προκάλεσε σήμερα πολλές αντιδράσεις.

Στο τεύχος του που κυκλοφορεί σήμερα το Closer δημοσιεύει σε τέσσερις σελίδες φωτογραφίες του Φιλιπό συνοδεία ενός «τηλεοπτικού δημοσιογράφου», το πρόσωπο του οποίου έχει καλυφθεί, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο σύντροφός του.

 

«Ναι στην αγάπη για όλους», είναι η λεζάντα μίας από τις φωτογραφίες, μια αναφορά στον «γάμο για όλους» που ψηφίστηκε το 2013 για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Λεπέν: Η προσωπική ζωή είναι ιερή

Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Το λέω όταν αφορά τον Φλοριάν Φιλιπό, όπως και όταν αφορούσε τον Φρανσουά Ολάντ

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν κατήγγειλε «ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στις προσωπικές ελευθερίες», μετά την αποκάλυψη από το περιοδικό Closer ότι ο αντιπρόεδρός της Φλοριάν Φιλιπό είναι ομοφυλόφιλος.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Το λέω όταν αφορά τον Φλοριάν Φιλιπό, όπως και όταν αφορούσε τον Φρανσουά Ολάντ. Η προσωπική ζωή είναι ιερή», υπογράμμισε η Λεπέν σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Υποστήριξη από όλο το πολιτικό φάσμα

Σπάνιο γεγονός, ο Φιλιπό έλαβε την υποστήριξη δημοσιογράφων και πολιτικών από όλες τις παρατάξεις, ως και από την σοσιαλιστική κυβέρνηση.

«Οι υποκλαπείσες φωτογραφίες, οι πληροφορίες που διέρρευσαν για την ζωή δημόσιων προσώπων που δεν επιθυμούσαν να τη δημοσιοποιήσουν, όλα αυτά είναι αρκετά επιλήψιμα», δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Closer: «Ολα στο φως»

Η διευθύντρια του Closer Λορένς Πιό δικαιολόγησε την απόφαση του περιοδικού εκτιμώντας ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να διεκδικεί υψηλά αξιώματα χωρίς να αποκαλύπτει την οικογενειακή του ζωή.

«Πώς μπορούμε να φανταστούμε ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του Εθνικού Μετώπου, που ενδέχεται να κληθεί να αναλάβει την εξουσία αν πιστέψουμε το κόμμα, μπορεί να πάρει αξιώματα χωρίς να αναφερθεί στην οικογένειά του, τις προσωπικές του σχέσεις, χωρίς να έχει σύζυγο, φίλο ή φίλη;», διερωτήθηκε η Πιο μιλώντας στο Europe 1.

Το Closer είναι το γαλλικό περιοδικό που αποκάλυψε στις αρχές του έτους τη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ, γεγονός που οδήγησε στον χωρισμό του από τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook