Μία ημέρα μετά από τον τραγικό θάνατο των τεσσάρων ανήλικων παιδιών την ώρα που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε παραλία της Γάζας από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σήμερα το απόγευμα, άλλα τρία παιδιά σκοτώθηκαν από ισραηλινή επιδρομή στο κέντρο της πόλης της Γάζας.
Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, η επιδρομή έγινε λίγο μετά τη λήξη της ολιγόωρης εκεχειρίας.
Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Παλαιστινίων, Άσραφ αλ Κόντρα, δήλωσε: «Τουλάχιστον τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από ένα ισραηλινό πλήγμα στη συνοικία Σάμπρα, στο κέντρο της πόλης της Γάζας».
Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως ο Τζιχάντ και Ουάσιμ Σεχέιμπαρ, δύο αδελφοί ηλικίας 8 και 7 ετών, και ο Φούλα Σεχέιμπαρ, ένας εξάδελφός τους 10 ετών, διευκρίνισε ο Κόντρα. Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Οι νεκροί πλέον φτάνουν τους 235 από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας στις 8 Ιουλίου.
Η πεντάωρης διάρκειας ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός έληξε στις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ακριβώς το λεπτό της λήξης ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες καθώς έπεφτε η πρώτη ρουκέτα στην πόλη Ασκελόν του νότιου Ισραήλ για να ακολουθήσει μπαράζ ρουκετών.
Οι πληροφορίες που ήθελαν να έχει συμφωνηθεί μόνιμη κατάπαυση πυρός που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή διαψεύστηκαν τόσο από το Ισραήλ, όσο και από τους Παλαιστίνιους.