X

Γερμανία: Ανησυχία Μέρκελ για το εμβόλιο - 10.864 κρούσματα του κορονοϊού, 90 θάνατοι

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανησυχεί για την προμήθεια του εμβολίου κατά της Covid-19 στις φτωχότερες χώρες.

Γράφει: TheToc team

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10.864 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 929.133, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, 90 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 14.112 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία Μέρκελ για το εμβόλιο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι "ανησυχεί" για τη βραδύτητα των συνομιλιών σε σχέση με την προμήθεια του εμβολίου κατά της Covid-19 στις φτωχότερες χώρες.

Μιλώντας στο κλείσιμο της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G20, η 'Αγγελα Μέρκελ είπε: "Θα δούμε τώρα με τη Συμμαχία των Εμβολίων (Gavi) όταν ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, γιατί ανησυχώ που ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα", είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες πλούσιες χώρες είχαν ήδη υπογράψει συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρίες για να εξασφαλίσουν την προμήθειά τους με εμβόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ