Γερμανία: 8.500 νέοι δάσκαλοι για να διδάξουν γερμανικά στα προσφυγόπουλα

Η Γερμανία προσέλαβε 8.500 χιλιάδες καθηγητές για να διδάξουν στα προσφυγόπουλα που έφτασαν στη Γερμανία τη γερμανική γλώσσα.

germania-8500-neoi-daskaloi-gia-na-didaksoun-germanika-sta-prosfugopoula
SHARE THIS
0
SHARES

Η Γερμανία προσέλαβε 8.500 καθηγητές για να διδάξουν στα προσφυγόπουλα που έφτασαν στη Γερμανία τη γερμανική γλώσσα, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 196.000 προσφυγόπουλα αναμένεται να εισέλθουν το 2016 στο γερμανικό σχολικό σύστημα, ενώ περίπου 8.264 «ειδικές τάξεις» έχουν δημιουργηθεί για να ενισχύσουν τα παιδιά στη διδασκαλία, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Περίπου 8.500 επιπλέον καθηγητές έχουν επιστρατευτεί σε όλη τη χώρα», ανέφερε η εφημερίδα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γερμανικών αρχών ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που θα έφτασε στη χώρα ανέρχεται περίπου στο 1 εκ.

«Τα σχολεία και η εκπαίδευση έχει μπροστά της μια τέτοια πρόκληση» ανέφερε στη Die Welt ο Brunhild Kurth, επικεφαλής της αρμόδιας εκπαιδευτικές αρχής.

Σύμφωνα με τον Heinz-Peter Meidinger, επικεφαλής της ένωσης καθηγητών DPhV, η Γερμανία θα χρειαστεί περίπου 20.000 επιπλέον καθηγητές.

«Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε καλύψει τα κενά», είπε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook