Στον εμβολιασμό ενάντια στον κορονοϊό των ηλικιών άνω των 12 ετών αναφέρθηκε ο γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο.
Ο Γενς Σπαν εξέφρασε την προσδοκία ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα δώσει το καλοκαίρι πράσινο φως στο εμβόλιο της BioNTech/Pfizer για παιδία άνω των 12 ετών, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Να σημειωθεί ότι προς το παρόν το συγκεκριμένο εμβόλιο επιτρέπεται για παιδιά άνω των 16 ετών.
Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση περίπου 20 εκ. άτομα από τα 83 εκ. κατοίκους της Γερμανίας. Ως τα τέλη Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον κ. Σπαν, τα 2/3 του πληθυσμού. Όπως όμως διευκρίνισε στην ίδια συνέντευξη τύπου ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του κρατικού λοιμωξιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, στις μεγάλες ηλικίες δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι. Στους υπερήλικες άνω των 80 έχουν εμβολιαστεί τα 2/3 και στην κατηγορία των 70-79 ετών μόνο το 1/3.
Και παιδιά πάσχουν μετά την ανάρρωση από μακροπρόθεσμα συμπτώματα
Η αύξηση των κρουσμάτων είναι λιγότερο σοβαρή στα παιδιά, αλλά ο πρόεδρος του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ επικαλέστηκε έρευνες που έχουν διαπιστώσει πως και παιδιά πάσχουν μετά την ανάρρωση από μακροπρόθεσμα συμπτώματα, για παράδειγμα αναπνευστικά προβλήματα, δυσκολίες συγκέντρωσης της προσοχής, κόπωση.
Τέλος, όπως αναφέρει η DW, η Γερμανία κατάφερε να επιβραδύνει τους ρυθμούς εξάπλωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Γενς Σπαν. Μέχρι στιγμής δεν είναι όμως ξεκάθαρο αν πρόκειται για μια τάση ή για ένα προσωρινό φαινόμενο.
Με πληροφορίες από DW
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr