Γερμανοί βουλευτές θα «ανακρίνουν» τον Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις

Επιτροπή της βουλής αποφάσισε να υποβάλει ερωτήσεις στον Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις της αμερικανικής NSA. Διαφωνίες για το εάν η συνάντηση πρέπει να γίνει στη Μόσχα ή στο Βερολίνο.

germanoi-bouleutes-tha-anakrinoun-ton-snoounten-gia-tis-parakolouthiseis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Γερμανοί βουλευτές αποφάσισαν να συνομιλήσουν με τον πρώην εργαζόμενο στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής έρευνας για τις μαζικές παρακολουθήσεις γερμανών πολιτών από την αμερικανική NSA.

Οι κίνδυνοι ενός ταξιδιού στο Βερολίνο

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, είναι δύσκολο – αν όχι απίθανο - να κληθεί στο Βερολίνο ο Εντουαρντ Σνόουντεν για να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της γερμανικής βουλής, καθώς κινδυνεύει να συλληφθεί αμέσως μόλις πατήσει το πόδι του σε χώρα συμμαχική προς τις ΗΠΑ.

Οι φόβοι της Μέρκελ

Οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσκληθεί ο Σνόουντεν στο Βερολίνο για να μην επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις με τους αμερικανούς στο ζήτημα των παρακολουθήσεων. Οι συγκυβερνώντες σοσιαλδημοκράτες θεωρούν ότι ο τόπος της εξέτασης δεν αποτελεί σοβαρό εμπόδιο και δηλώνουν διατεθημένοι να ταξιδέψουν στη Μόσχα για τη συνάντηση.

Από την άλλη πλευρά, η γερμανική αντιπολίτευση πιστεύει ότι ο πρώην πράκτορας μπορεί να καταθέσει με περισσότερη ελευθερία αν βρεθεί στη Γερμανία, παρά ενόσω βρίσκεται στη Ρωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook