Γκρούεφσκι: Ζήτησα πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία

Στην Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν φέρεται να έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο ο Νικολά Γκρουέφσκι, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος σε αναρτησή του στο Facebook.

gkrouefski-zitisa-politiko-asulo-stin-ouggaria
SHARE THIS
0
SHARES

Στην Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν φέρεται να έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο ο Νικολά Γκρουέφσκι. Την αίτηση πολιτικού ασύλου την ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γκρουέφσκι, υποστηρίζοντας ότι έχει δεχθεί πολλές απειλές για την ζωή του τις τελευταίες ημέρες.

«Τις τελευταίες ημέρες έχω λάβει αναρίθμητες απειλές για τη ζωή μου. Τώρα είμαι στη Βουδαπέστη όπου και ζήτησα πολιτικό άσυλο από τις ουγγρικές Αρχές. Θα παραμείνω πάντα πιστός στην υπόθεση της Μακεδονίας και ποτέ δεν θα την εγκαταλείψω» έγραψε ο κ. Γκρούεφσκι στον λογαριασμό του στο Facebook.

Όπως είναι γνωστό, όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και το κόμμα του βρισκόταν στην εξουσία, διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Χθες, η αστυνομία της ΠΓΔΜ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Γκρούεφσκι για έκτιση ποινής φυλάκισης δύο ετών και τον αναζητά στη χώρα, ωστόσο όλες οι προσπάθειες να τον εντοπίσει απέβησαν άκαρπες.

 

Δείτε και το σχετικό δημοσίευμα του ιστότοπου της πΓΔΜ meta:

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook