Follow us

Γνωρίστηκαν μέσω Tinder, έγιναν ζευγάρι και γέννησαν η μία το μωρό της άλλης: Η σπάνια διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης

Απέκτησαν η μία το μωρό της άλλης - Ζευγάρι γυναικών στην Αγγλία κατάφερε να κάνει τα παιδιά που απέκτησε να είναι αδέλφια με ταυτόχρονη αμοιβαία εξωσωματική γονιμοποίηση

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΜΩΡΑ

Όταν η Έμιλι και η Κέρι γιόρταζαν τη Γιορτή της Μητέρας πριν από λίγες εβδομάδες στη Βρετανία κρατώντας τα μωρά τους στην αγκαλιά τους συνειδητοποίησαν για πρώτη φορά με ανακούφιση ότι είχαν φθάσει στο τέλος μιας μακράς προσπάθειας να γίνουν μητέρες, τα παιδιά τους να είναι αδέλφια και οι ίδιες να έχουν εκπληρώσει το όνειρό τους να γίνουν οικογένεια.

Γνωρίστηκαν μέσω Tinder, έγιναν ζευγάρι και γέννησαν η μία το μωρό της άλλης: Η σπάνια διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης

"Ταυτόχρονη αμοιβαία εξωσωματική γονιμοποίηση"

Οι δύο γυναίκες, που σε λίγες μέρες πρόκειται να παντρευτούν, γνωρίστηκαν πριν από επτά χρόνια μέσω εφαρμογής γνωριμιών. Καταφεύγοντας σε μια διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης που ονομάζεται ταυτόχρονη αμοιβαία εξωσωματική γονιμοποίηση και που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία οικογενειών ομόφυλων ζευγαριών από γυναίκες ώστε τα παιδιά να είναι βιολογικά αδέλφια. Αυτός είναι ο λόγος που οι δύο γυναίκες επέλεξαν τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Αυτό που συνέβη είναι ότι γονιμοποιήθηκαν τα ωάριά τους μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης από τον ίδιο δότη σπέρματος και εμφυτεύτηκαν το κάθε γονιμοποιημένο ωάριο στην άλλη γυναίκα ώστε να μπορούν να συνδέονται βιολογικά και οι δύο και με τα δύο μωρά.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Έλβις είναι το παιδί που γεννήθηκε από τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου της Κέρι που εμφυτεύτηκε την Έμιλι η οποία είναι πλέον η μητέρα που τον γέννησε. Για τον Έζρα ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία αλλά με ωάριο της Έμιλι και κυοφορήθηκε από την Κέρι. Η Έμιλι Πάτρικ και η Κέρι Όζμπορν έζησαν δύο παράλληλες εγκυμοσύνες και γέννησαν τα αγοράκια τους με μερικές εβδομάδες διαφορά. Ο Έλβις είναι τριών μηνών και ο Έζρα ενός μήνα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Ο μεγάλος της οικογένειας γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό την Πρωτοχρονιά με βάρος 3.600. Ο μικρός γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 28 Φεβρουαρίου και βάρος 3.200.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Γνωρίστηκαν μέσω Tinder

Τον Ιανουάριο του 2017 όταν έγινε η γνωριμία τους μέσω Tinder, η Έμιλυ εργαζόταν στη Νέα Ζηλανδία όπου ζούσε ήδη μία δεκαετία. Επί τέσσερις μήνες αλληλλογραφούσαν ξεκινώντας μια σχέση εξ αποστάσεως. Από τη πρώτη τους συνάντηση, αποφάσισαν ότι μια μέρα θα γίνονταν σύζυγοι. Έκτοτε δεν έχουν χωρίσει ποτέ. Το ζευγάρι ταξίδεψε πολύ αλλάζοντας τόπο κατοικίας ανάλογα με τις δουλειές τους σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και στη Νέα Ζηλανδία. Εδώ και ένα χρόνο έχουν εγκατασταθεί με το κυνηγόσκυλό τους, την Ντότι, στο Γκόσπορτ στη νοτιοανατολική Αγγλία.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Η Κέρι ήθελε πάντοτε να γίνει μητέρα - Πώς επέλεξαν τον δωρητή σπέρματος

Η Κέρι λέει ότι πάντοτε ήθελε να γίνει μητέρα ενώ για την Έμιλι ήταν κάτι που δεν το είχε σκεφτεί πριν γνωρίσει τη σύντροφό της. Η περίοδος της πανδημίας και των αυστηρών lockdown τους έδωσαν χρόνο να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ένα βράδυ άριχισαν να αναζητούν δότη σε τράπεζες σπέρματος.

Διαπίστωσαν ότι η προσφορά ήταν πολύ μεγάλη και, όπως εξήγησαν στην εφημερίδα Daily Mail, επέλεξαν έναν άνδρα στην ηλικία τους ο οποίος ήταν ήδη πατέρας δύο παιδιών και είχε αποφασίσει να γίνει δωρητής για αλτρουιστικούς λόγους, σύμφωνα με τα όσα σημείωνε στο προφίλ του στην τράπεζα σπέρματος. Ο δωρητής έγραφε ότι το έκανε επειδή μέλη της οικογένειάς του αντιμετώπιζαν προβλήματα υπογονιμότητας και ήθελε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να γίνουν γονείς.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Η 38χρονη Έμιλι και η 35χρονη Κέρι είχαν πρόσβαση σε διάφορα στοιχεία που τις βοήθησαν να λάβουν την απόφαση: Ένα χειρόγραφο κείμενό του, μια φωτογραφία του όταν ήταν 8 ετών, ένα ηχογραφημένο μήνυμα για να ακούσουν τη φωνή του. Η διαδικασία κόστισε 25.000 λίρες (περίπου 29.000 ευρώ). Ο δωρητής σπέρματος είναι Γερμανο-Ολλανδός αλλά επειδή έχει κάνει τη δωρεά σπέρματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο αγοράκια που γεννήθηκαν από τις δύο γυναίκες θα μπορέσουν να μάθουν το όνομά του όταν συμπληρώσουν τα 18.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Η Κέρι είναι δασκάλα και σημειώνει ότι "δεν σκεφτόμασταν να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό αλλά ελπίζουμε να δείξουμε με το παράδειγμά μας σε άλλα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ότι είναι εφικτό να αποκτήσουν οικογένεια.

Τα μωρά μοιάζουν το καθένα στη βιολογική μαμά του αλλά έχοντας γεννηθεί από τη μαμά που τα κυοφόρησε έχουν μεγάλο δέσιμο το ένα με τη μαμά του άλλου. Το ίδιο ισχύει και με τις δύο γυναίκες.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Αν και ξεχειλίζουν από τρυφερότητα για τα βιολογικά τους μωρά είναι απόλυτα αφοσιωμένες στα μωρά που γέννησαν.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Και οι δύο έχουν πολύ υποστηρικτικούς γονείς

Ένα σημείο που αξίζει να σημειωθεί στην ιστορία τους είναι ότι οι δυο γυναίκες δεν έχουν καμία τραυματική εμπειρία σχετικά με τη σεξουλικότητά τους και το πώς βίωσαν τη στιγμή που το είπαν στις οικογένειές τους.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Η Έμιλι περιγράφει ότι κατάλαβε ότι ήταν ομοφυλόφιλη στο μέσον της εφηβείας της και το είπε στους γονείς στα 16 της. "Ήταν πολύ υποστηρικτοί" τονίζει. Η Κέρι ήταν φοιτήτρια ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή της για να γίνει δασκάλα όταν κατάλαβε ότι ήταν λεσβία. Και αυτή τονίζει πόσο υποστηρικτοί και ανοιχτόμυαλοι ήταν οι γονείς της.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ 16 Μαϊ 2024 | 10:47

Άρειος Πάγος: Η πρώτη τοποθέτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - Τα έγγραφα που επικαλείται

Μετά την προσφυγή ιδιώτη κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο Άρειος Πάγος τοποθετήθηκε στο ζήτημα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ 14 Μαϊ 2024 | 22:58

Κάρολος: Αυτό είναι το πρώτο πορτρέτο του μετά τη στέψη - Με μια πεταλούδα πάνω από τον ώμο του [Εικόνες - Βίντεο]

Το πορτρέτο που παρουσιάστηκε την Τρίτη ανατέθηκε το 2020 για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας ως μέλους του οργανισμού επιχορηγήσεων Drapers’ Company, το 2022

ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ 14 Μαϊ 2024 | 12:40

Θηλυκός κροκοδειλάκιας: Έριξε μπουνιά σε κροκόδειλο, έσωσε τη δίδυμη αδελφή της και παρασημοφορήθηκε από τον Κάρολο

Σε ηλικία 28 ετών έζησαν μια περιπέτεια που δεν θα ξεχάσουν ποτέ όσο ζουν - Δίδυμες Βρετανίδες δέχθηκαν επίθεση από κροκόδειλο ενώ κολυμπούσαν σε λίμνη στο Μεξικό.

ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ 09 Μαϊ 2024 | 15:15

Γεννήθηκε εντελώς κωφή αλλά μέσα σε 16 λεπτά χάρη σε πρωτοποριακή θεραπεία μπορεί να ακούσει - Νέα εποχή για τη θεραπεία κώφωσης

Η μικρούλα γεννήθηκε ανίκανη να ακούσει - Μετά την πρωτοποριακή θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε μπορεί να ακούσει και να παίξει - Νέα εποχή για τη θεραπεία της κώφωσης

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 06 Μαϊ 2024 | 18:09

Βασιλιάς Κάρολος: Ένας χρόνος από τη στέψη - Οι λιτοί εορτασμοί της επετείου και η "σκιά" στη βασσιλική οικογένεια

Δώδεκα μήνες μετά από τη χαρούμενη μέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου, "έχουν αλλάξει τα πράγματα για τη βασιλική οικογένεια" σχολιάζει ο βρετανικός τύπος

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ 04 Μαϊ 2024 | 19:55

Τρίτη θητεία για τον Σαντίκ Καν: Ο δήμαρχος του Λονδίνου που έβαλε το Κοράνι στο Μπάκιγχαμ

Ο Σαντίκ Καν, υποσχέθηκε μια "πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη πόλη για όλο τον κόσμο" - Είναι ο πρώτος μουσουλμάνος που συμμετείχε σε βρετανική κυβέρνηση.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ; 02 Μαϊ 2024 | 12:42

Η Σάρλοτ έγινε 9: Το άλμπουμ της ζωής της - Η λατρεία για την πριγκίπισσα και το επίσημο πορτρέτο δια χειρός Κέιτ

Το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα-διαδόχου Γουίλιαμ και της πριγκίπισσας Κάθριν συμπληρώνει σήμερα τα 9 της χρόνια

ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚOΥΒΑΡΑ 02 Μαϊ 2024 | 09:21

Βενιζέλος: "Με έχει απασχολήσει πολύ ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους" - Τι είπε για το Μάτι

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως κράτος δικαίου, στη δίκη για το Μάτι αλλά και στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ 30 Απρ 2024 | 13:28

Εμμονικός πρώην αστυνομικός έγινε ο stalker της συζύγου του: Την έπιασε να κάνει σεξ με άλλον και τους επιτέθηκε

Εμμονικός με τη σύζυγό του, ένας πρώην Βρετανός αστυνομικός κατέληξε να γίνει ο stalker της.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ 29 Απρ 2024 | 16:24

Η πιο δύσκολη επέτειος για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ: Ανάρτησαν throwback αδημοσίευτη φωτογραφία από τον γάμο τους

Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια... Γουίλιαμ και Κέιτ ανάρτησαν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία.

ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 26 Απρ 2024 | 15:35

"Aνείπωτα νοσηρή δολοφονία" από μια 14χρονη: H γιαγιά της την κάλεσε για τσάι και εκείνη τη βασάνισε μέχρι θανάτου...

Διέπραξε ένα στυγερό έγκλημα το 1998 - Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια και τώρα της δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 24 Απρ 2024 | 18:01

Δεληκάρη κατά Νατσιού μετά το χαστούκι από υποψήφια της Νίκης: "Δεν υποκύπτω στις απειλές και τη βία"

Η Αγγελική Δεληκάρη κατηγόρησε τη Νίκη του Δημήτρη Νατσιού ότι σφετερίζεται την Εκκλησία ως δεξαμενή ψηφοφόρων.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 24 Απρ 2024 | 13:33

Αναστάτωση στο Λονδίνο: Άλογα έτρεχαν λυτά σε κεντρικούς δρόμους - Το ένα καλυμμένο με αίμα [βίντεο]

Ανησυχία προκάλεσε το περιστατικό με τα άλογα που έτρεχαν λυτά στους δρόμους του Λονδίνου.