Γροθιές στον ηγέτη της αντιπολίτευσης

Δύο γροθιές δέχτηκε στο πρόσωπο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μέσα στην τουρκική Βουλή - «Δεν υποχωρούμε, δεν εγκαταλείπουμε τα πιστεύω μας με τέτοιες γροθιές» δήλωσε μετά το επεισόδιο

SHARE THIS
0
SHARES

Δύο γροθιές δέχτηκε στο πρόσωπο ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από νεαρό άντρα από το Ερζουρούμ στην τουρκική Βουλή προκαλώντας αναστάτωση στην τουρκική εθνοσυνέλευση. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Κεμάλ Κιλιτστάρογλου μόλις δέχτηκε την επίθεση παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος. Οι άντρες της φρουράς του τον μετέφεραν στο γραφείο του κόμματος στην Βουλή και δέκα λεπτά αργότερα βγήκε και ξεκίνησε την ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. 

«Η πίεση, η βία δεν μας εμποδίζει. Εμείς προερχόμαστε από μια παράδοση που δεν γονατίζει μπροστά σε κανέναν» δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε αμέσως και στη συνέχεια συνελήφθη. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν πριν την επίθεση ανάμεσα στους βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), ωστόσο οι βουλευτές του BDP δήλωσαν ότι δεν έχει καμιά σχέση με αυτούς.  Στην πρώτη του δήλωση ο δράσης φέρεται να είπε ότι μπήκε στη Βουλή με σκοπό να χτυπήσει τον Κιλιτσντάρογλου.

Αμέσως μετά την επίθεση βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπαθαν νευρική κρίση και άρχισαν να κλαίνε. 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθενται σε ηγέτη του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. Και στον μακαρίτη Ισμέτ Ινονού είχαν ρίξει πέτρες, του έσκισαν το κεφάλι. Αλλά έχουμε ένα μοναδικό στόχο, να φέρουμε μια υγιή δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Η πίεση, η βία δεν μας εμποδίζει. Εμείς προερχόμαστε από μια παράδοση που δεν γονατίζει μπροστά σε κανέναν. Δεν υποχωρούμε, δεν εγκαταλείπουμε τα πιστεύω μας με τέτοιες γροθιές», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook