
Τα βασικά στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης θα παραμείνουν και στη νέα που σχεδιάζει η Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε απόψε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, παραμένουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, Άμυνας Μάικλ Φάλον και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, την πληροφορία αυτή είχαν μεταδώσει λίγο νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο BBC και η εφημερίδα Sun.
Νωρίτερα, η Μέι έλαβε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Παρά το γεγονός ότι οι Συντηρητικοί απέτυχαν να κατακτήσουν την αυτοδυναμία στις εκλογές, θα συνεργαστούν με το κόμμα DUP των Ιρλανδών Ενωτικών, το οποίο θα προσφέρει τις απαραίτητες έδρες.
«Είδα τη Βασίλισσα και σχηματίζω κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα μπροστά, στη σταθερότητα. Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Στα επόμενα 5 χρόνια θα χτίσουμε μια χώρα στην οποία κανείς δεν θα μείνει πίσω», τόνισε και πρόσθεσε:
«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Μόνο οι συντηρητικοί μπορούν να διασφαλίσουν αυτή τη σταθερότητα. Θα συνεργαστούμε με τους Βορειοϊρλανδούς Δημοκράτες. Θα είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε μια καλή συμφωνία για το Brexit. Αυτό ζήτησε ο λαός τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα, ας πιάσουμε δουλειά».
Το DUP συγκέντρωσε 10 έδρες και μαζί με τις έδρες των Τόρις σχηματίζει κυβέρνηση. Η στήριξη από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας επιτρέπει στους Συντηρητικούς να φθάσουν τις 326 έδρες που απαιτούνται για πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Νωρίτερα, τόσο το BBC όσο και το SKyNews μετέδωσαν ότι η Μέι θα έχει αυτή την στήριξη.
Φωτογραφία: Reuters
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr