Huffington Post: Τα 16 πράγματα για τα οποία πρέπει να ευγνωμονούμε τους Ελληνες

Τις 16 διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων που έγιναν ανάρπαστες παγκοσμίως παρουσιάζει η Huffington Post- Υμνεί το μέλι, τους λουκουμάδες, το τζατζίκι, το λάδι και το κρασί μεταξύ άλλων

huffington-post-ta-16-pragmata-gia-ta-opoia-prepei-na-eugnwmonoume-tous-ellines
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την ελληνική διατροφή αποθεώνει σε άρθρο της η Huffington Post, η οποία υποστηρίζει ότι μπορεί «να πρέπει να ευχαριστούμε τους Ελληνες που άνοιξαν το δρόμο για την φιλοσοφία», ωστόσο ευχαριστεί την χώρα μας περισσότερο για το διατροφικό μοντέλο των Ελλήνων και «κυρίως για την φέτα».

Σε άρθρο της, η αμερικανική εφημερίδα παρουσιάζει 16 διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων οι οποίες κατέκτησαν όλο τον κόσμο και υποστηρίζει πως «όσο και εάν το προσπαθούμε οι υπόλοιποι, οι Ελληνες τρώνε καλύτερα από όλους. Είναι απλά ο τρόπος ζωής τους, το οποίο εξηγεί γιατί ζουν τόσο καλύτερα από όλους εμάς».

 «Οσο και εάν το προσπαθούμε, οι Ελληνες τρώνε καλύτερα από όλους. Είναι απλά ο τρόπος ζωής τους»

Στη συνέχεια, η Huffington Post παρουσιάζει τις 16 διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων οι οποίες έχουν γίνει ανάρπαστες:

Δύο λέξεις: Τηγανητό τυρί

Δεν χρειάζεται ψωμί. Στην Ελλάδα, το τυρί αυτό λέγεται σαγανάκι. Είναι ένα κίτρινο τυρί, κυρίως γραβιέρα, το οποίο μπορεί να τηγανιστεί. Είναι βασικά όλα όσα θα ήθελε να γίνει το τυρί. Αλλά οι Ελληνες δεν σταματούν εκεί. Εχουν επίσης το χαλούμι, άλλο ένα τυρί το οποίο τηγανίσουν και το σερβίρουν στις σαλάτες ή με καρπούζι

Τα Starbucks δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό φραπέ

Το έκαναν πρώτοι και όπως και να έχει το κάνουν καλύτερα

Εχουν μετατρέψει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λαδιού σε ένα υγιές χόμπι

Δεν μπορούμε ποτέ να τους ξεπληρώσουμε αρκετά γι' αυτό

Χωριάτικη σαλάτα: Κανείς δεν κάνει καλύτερη σαλάτα, γι' αυτό μην το προσπαθήσετε καν

Η ελληνική σαλάτα έχει όλα όσα θέλουμε: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ρίγανη, ελιές και λάδι. Επομένως όλοι οι υπόλοιποι που φτιάχνετε σαλάτες μπορείτε απλά να πάτε σπίτια σας.

Πρώτα έρχεται το κρασί και μετά το νερό

Το κρασί δεν το πίνουν μόνο σε γιορτές ή διακοπές. Οχι, οι Ελληνες ξέρουν ότι το κρασί είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την καθημερινή διατροφή μαζί με το λάδι. Και είναι στην ελληνική κουζίνα από τα αρχαία χρόνια.

Η φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα

Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανού όταν έχουμε την φέτα; Οι Ελληνες είναι αρκετά έξυπνοι για να ξέρουν ότι μπορείς να την βάλεις σχεδόν παντού

Λουκουμάδες: Αυτό θα πει επιδόρπιο

Το donuts δεν έχουν καμία σχέση με τους λουκουμάδες. Είναι ακόμη καλύτεροι από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Στην αρχαία Ελλάδα, αυτές οι τηγανισμένες μπάλες σερβίρονταν τους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εχουν πάει τους μεζέδες σε τελείως διαφορετικό επίπεδο

Δεν μιλούμε για φτερούγες κοτόπουλου με πατάτες, αλλά για μικρά τραγανά κομμάτια αγγουριού, ψητά χταπόδια, σαγανάκι, γύρο με πίτα, κεφτεδάκια και άλλα πολλά, τα οποία συνήθως πάνε με ούζο, μπίρα ή κρασί.

Δεν άφησαν ποτέ τα πλοκάμια να τους τρομάξουν

Και γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες. Επειδή όταν οι Ελληνες ψήνουν χταπόδι, γίνεται κάτι το οποίο είχαμε δει μόνο στα όνειρα μας.

Καμία κουζίνα δεν έχει τόσο βούτυρο όπως το φύλλο πίτας των Ελλήνων

Κάθε στρώμα φύλλου έχει επικάλυψη βουτύρου, και κάθε φύλλο κρούστας είναι τυλιγμένο σε πολλά στρώματα. Ετσι, μπορείτε να σκεφτείτε την ιδέα. Σπανακόπιτα, μπακλαβάς, το φύλλο τους κάνει μόνο τα καλύτερα πράγματα.

Εχουν μάθει να απολαμβάνουν το κάθε τους γεύμα

Επειδή ξέρουν ότι είναι το καλύτερο σημείο της κάθε ημέρας και έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιάζονται.

Το τζατζίκι, είναι η κέτσαπ των Ελλήνων

Ναί, ναι και ναι. Παρασκευάζεται με γιαούρτι -άρα είναι υγιεινό-, αγγούρι, σκόρδο και άνηθο. Το τζατζίκι σερβίρεται με μεζέδες και κρεατικά.

Ξέρουν ότι το φαγητό και το ποτό είναι πιο νόστιμα όταν καταναλώνονται με φίλους και οικογένεια

Στην Ελλάδα, η οικογένεια είναι σημαντική. Και το φαγητό είναι σημαντικό. Ετσι φυσικά, το φαγητό μαζί με την οικογένεια είναι πολύ σημαντικό.

Το μέλι ρέει περισσότερο από ό,τι το κρασί στην Ιταλία

Χρησιμοποιείται κυρίως στα επιδόρπια και στο γιαούρτι

Οι Ελληνες κρατούν τα χωράφια τους για σημαντικές καλλιέργειες: Ελιές και σταφύλια

Προκειμένου να φτιάχνουν ελαιόλαδο και κρασί. Αυτό μπορεί να είναι μια μικρή υπερβολή, αλλά παράγουν πολύ κρασί και πολύ λάδι

Το γιαούρτι

Που θα ήμασταν χωρίς το ελληνικό γιαούρτι; Το πρωινό δεν θα ήταν ίδιο. Αλλά ενώ εμείς τρώμε ελληνικό γιαούρτι για πρωινό, στην Ελλάδα το προτιμούν για επιδόρπιο σχεδόν πάντα με μέλι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook