Η 26χρονη γαλλίδα που θυσίασε τη ζωή της φωτογραφίζοντας θύματα πολέμου

Ηταν δυναμική, τολμηρή, ζούσε αντισυμβατικά. Στα 18 της έφυγε από την ασφάλεια της χώρας της για να ζήσει τις τραγωδίες ανθρώπων που ζούσαν τον πόλεμο. Σκοτώθηκε χθες, στα 26 της χρόνια.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Ηταν ένα κορίτσι 26 ετών. Μια κοπέλα που δεν έζησε την ανεμελιά των νεανικών της χρόνων. Από μικρό παιδί ονειρευόταν τον εαυτό της δίπλα σε ανθρώπους που βίωναν τη φρίκη του πολέμου.

«Από μικρή, πάντα ήθελα να πάω και να ζήσω σε ένα μέρος όπου κανείς δεν ήθελε να πάει, να καλύψω σε βάθος ιστορίες που σχετίζονται με τη φρίκη του πολέμου».

Στα 18 της χρόνια, μόλις τελείωσε το σχολείο, έφυγε από το σπίτι και πήγε στο Νότιο Σουδάν γιατί ήθελε να ζήσει σε ένα μέρος που κανείς δεν ήθελε να πάει.

«Από μικρή, πάντα ήθελα να πάω και να ζήσω σε ένα μέρος όπου κανείς δεν ήθελε να πάει, να καλύψω σε βάθος ιστορίες που σχετίζονται με τη φρίκη του πολέμου». Τόνιζε ότι δεν μπορούσε να δεχτεί ότι οι τραγωδίες των ανθρώπων αυτών κρύβονται στη σιωπή απλά επειδή κανείς δεν μπορεί να βγάλει χρήματα από αυτές.

Για τη ζωή της στο Νότιο Σουδάν είχε πει: «Το γεγονός ότι ζω στο Νότιο Σουδάν για λίγο με βοηθά πραγματικά. Ζω σε ένα μικρό σπίτι σε μια γειτονιά, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με λίγη άνεση, οπότε δεν είμαι διαφορετική από τους ανθρώπους που ζουν μόνιμα εδώ».

Η Camille έλεγε ότι την συνάρπαζε ο χώρος της φωτογραφίας, και αποφάσισε να αφιερωθεί σ' αυτόν. Δεν ήξερε αν θα κατάφερνε βγάλει τα προς το ζην από αυτό. «Αυτό που με συναρπάζει στη φωτογραφία είναι η παγκόσμια γλώσσα της.

Σε αντίθεση με άλλα μέσα, ο καθένας μπορεί να καταλάβει μια εικόνα, να την αισθανθεί αφού μιλάει σε όλες τις γλώσσες. Πιστεύω ότι κάθε εικόνα που αγαπάς ζει μέσα σου».

Σε αντίθεση με άλλα μέσα, ο καθένας μπορεί να καταλάβει μια εικόνα, να την αισθανθεί αφού μιλάει σε όλες τις γλώσσες. Πιστεύω ότι κάθε εικόνα που αγαπάς ζει μέσα σου».

Στο τελευταίο της tweet έγραφε: «Βρίσκομαι σήμερα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου εργάζομαι σε ένα νέο φωτογραφικό project για λίγους μήνες, πριν γυρίσω πίσω στο Νότιο Σουδάν».

Δυστυχώς, δεν γύρισε ποτέ.

Δείτε ένα δείγμα από το έργο που άφησε πίσω της.

Φωτογραφίες: Camille Lepage Facebook Page

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook