Follow us

Δράστης του μακελειού στην Άγκυρα μια γυναίκα από το PKK

Μετά το μακελειό στην 'Αγκυρα με 37 νεκρούς και 125 τραυματίες, ο Ερντογάν προειδοποιεί ότι "θα συντρίψει" την τρομοκρατία. Για γυναίκα δράστη μιλούν οι αρχές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δράστης του μακελειού στην Άγκυρα μια γυναίκα από το  PKK

Οι νεκροί από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας έφτασαν τους 37, άλλοι 15 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 71 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Η ανασφάλεια στο εσωτερικό της Τουρκίας σε συνδυσμό με την δημόσια δήλωση-προειδοποίηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του θα κάνει πόλεμο και "θα συντρίψει" την τρομοκρατία, εντείνει την ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Οι εκτιμήσεις ότι για ακόμη μία φορά η πολιτική ηγεσία της Άγκυρας θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο γεγονός για να δικαιολογήσει αμφιλεγόμενες κινήσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό δίνουν και παίρνουν, ενώ υπό το πρίσμα αυτό ερμηνεύονται και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

«Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του», ξεκαθάρισε ο Τ. Ερντογάν. «Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες», είπε, προσθέτοντας ότι κατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.

«Ο λαός μας δεν πρέπει να ανησυχεί. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα στεφθεί με επιτυχία και η τρομοκρατία θα συντριβεί», προειδοποίησε.

Τουρκικές αρχές: 24χρονη του ΡΚΚ η μία δράστης

Μια γυναίκα, μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992, καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας και εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων ανταρτών το 2013.

H τουρκική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα καθώς φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που συγκλόνισε χθες την Άγκυρα, στοιχίζοντας την ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους και συγκεκριμένα με το όχημα που χρησιμοποιήθηκε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το τουρκικό πρακτορείο επικαλείται πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας σύμφωνα με τις οποίες τα 4 πρόσωπα συνελήφθησαν και κρατούνται στην πόλη Σανλιούρφα, που βρίσκεται βόρεια των συνόρων με τη Συρία, αφού αποκαλύφθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αγοράστηκε από μία έκθεση αυτοκινήτων εκεί.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και συνδεόταν με μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Δράστης του μακελειού στην Άγκυρα μια γυναίκα από το  PKK

Πρόκειται για τρίτη επίθεση που σημειώνεται στην πρωτεύουσα της Τουρκίας από τον Οκτώβριο του 2015, με τις τουρκικές αρχές να «δείχνουν» και πάλι τα μέλη του PKK ως υπεύθυνους, αν και επίσημα ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως οι αρχές θα είναι σε θέση να πιστοποιήσουν τους υπεύθυνους πίσω από την επίθεση και να το ανακοινώσουν το πρωί της Δευτέρας.

Το τουρκικό φιλοκουρδικό κόμμα καταδίκασε ωστόσο αμέσως και απερίφραστα την επίθεση.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώνεται σε μια συγκυρία που το μέτωπο που έχει ανοίξει η Άγκυρα ενάντια στους Kούρδους της Συρίας παραμένει ανοιχτό, ενώ πληθαίνουν οι ρωσικές καταγγελίες ότι η Τουρκία έχει ήδη αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας.

Boμβαρδίζουν κουρδικές περιοχές

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σήμερα βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες στο κέντρο της Άγκυρας, προκαλώντας τον θάνατο 36 ανθρώπων και ενός εκ των δραστών της, ανακοίνωσε ο στρατός.

Συνολικά 11 πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές για να πλήξουν θέσεις στην περιοχή Καντίλ, στα βουνά του βορειότερου άκρου του Ιράκ, όπου έχουν οχυρωθεί οι ηγέτες των ανταρτών του ΡΚΚ, διευκρίνισε το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη νοτιοανατολική πόλη Σιρνάκ, προκειμένου ο στρατός να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εναντίον κούρδων μαχητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Η αμερικανική πρεσβεία είχε προειδοποιήσει

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της την Παρασκευή για "πιθανή τρομοκρατική επίθεση" στην Άγκυρα στόχος της οποίας θα ήταν "υπηρεσίες της τουρκικής κυβέρνησης και κτίρια" στη συνοικία όπου είχε σημειωθεί η επίθεση στις 17 Φεβρουαρίου.

Δράστης του μακελειού στην Άγκυρα μια γυναίκα από το  PKK - εικόνα 2

Έριξαν "μαύρο" στα social media

Χθες βράδυ, δικαστής της Άγκυρα διέταξε την απαγόρευση δημοσίευσης οποιασδήποτε πληροφορίας σε σχέση με την επίθεση στο Διαδίκτυο, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter, όπου είχαν αναρτηθεί πολλές φωτογραφίες και βίντεο.

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, το παγιδευμένο όχημα εξερράγη στις 18.45' τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) σε στάση λεωφορείου στην πολυσύχναστη πλατεία Κιζιλάι στην καρδιά της Άγκυρας, που είναι γεμάτη από καταστήματα και απ' όπου περνούν γραμμές λεωφορείων και μετρό.

Αρκετά λεωφορεία και πολλά οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από την ισχυρή έκρηξη, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Δράστης του μακελειού στην Άγκυρα μια γυναίκα από το  PKK - εικόνα 3

"Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και τέσσερις στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον 125 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 19 από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου μετά το συμβούλιο ασφαλείας που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με τον Μουεζίνογλου και τον υπουργό Εσωτερικών Εφκάν Αλά, η επίθεση σημειώθηκε από όχημα στο οποίο επέβαιναν "ένα ή δύο" άτομα που σκόπιμα στόχευσαν τη στάση του λεωφορείου στην πλατεία Κιζιλάι.

Ποιούς υποπτεύονται για την επίθεση

Δεν έγινε αμέσως ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αλλά ο επιχειρησιακός της τρόπος μοιάζει με την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 17 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα, όχι μακριά από την πλατεία Κιζιλάι, που είχε στόχο οχήματα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού και προκάλεσε τον θάνατο 29 ανθρώπων.

Μια κουρδική αυτονομιστική οργάνωση, τα Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν (TAK), που έχει αποσχιστεί από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), είχε αναλάβει την ευθύνη τρεις ημέρες μετά προαναγγέλλοντας νέες επιθέσεις, κυρίως εναντίον των τουρκικών τουριστικών σημείων.

Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου είχαν αποδώσει την επίθεση εκείνη στους αντάρτες της κουρδικής συριακής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) λέγοντας ότι έδρασαν με την υποστήριξη του PKK. Και οι δύο οργανώσεις είχαν απορρίψει κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Μετά τη χθεσινή επίθεση, την τρίτη σε διάστημα πέντε μηνών στην Άγκυρα, οι δύο ηγέτες αρνήθηκαν να ενοχοποιήσουν οποιαδήποτε οργάνωση.

"Έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για την τρομοκρατική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Πολύ γρήγορα θα έχουμε τα πλήρη πορίσματα της έρευνας τα οποία και θα δώσουμε στη δημοσιότητα", δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Δράστης του μακελειού στην Άγκυρα μια γυναίκα από το  PKK - εικόνα 4

Η στιγμή της έκρηξης:

Μηνύματα από Ολάντ - Ρέντσι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε «προς τον τουρκικό λαό μήνυμα βαθιάς αλληλεγγύης, έπειτα από την άθλια επίθεση που έπληξε το κέντρο της Αγκυρας απόψε προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων».

«Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας για να συνεχίσει μαζί της τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που κτυπά παντού και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργητικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

Από τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για την επίθεση. Συλλυπητήρια απηύθυνε επίσης και στον πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού για τη σημερινή επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ.

«Οι τρομοκράτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο αιματηρό και να είναι το μίσος τους, δεν θα καταφέρουν να μας κάμψουν και να μας αποσταθεροποιήσουν. Η απάντηση και η καταδίκη της διεθνούς κοινότητας θα είναι αυστηρές, ομόφωνες και αποφασιστικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ματέο Ρέντσι.

Παραλίγον θύμα και ο αυστραλός πρέσβης

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ καταδίκασε την επίθεση και αποκάλυψε ότι ο πρεσβευτής της στην Άγκυρα είχε γλίτωσε από την επίθεση. "Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν η βόμβα εξερράγη, σε απόσταση μόλις 20 μέτρων", είπε.

Δράστης του μακελειού στην Άγκυρα μια γυναίκα από το  PKK - εικόνα 5

Καταδικάζει και το ελληνικό ΥΠΕΞ

Την καταδίκη και τον αποτροπιασμό του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην 'Αγκυρα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτρικών.

Σε συναγερμό η Τουρκία λόγω ISIS

Από το περασμένο καλοκαίρι, η Τουρκία είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής έπειτα από μια σειρά φονικών επιθέσεων, τέσσερις από τις οποίες αποδόθηκαν από τις αρχές στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η πλέον πολύνεκρη μεταξύ αυτών ήταν στις 10 Οκτωβρίου, όταν δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές που συγκεντρώνονταν για να υποστηρίξουν το κουρδικό ζήτημα μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, με αποτέλεσμα 103 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Στις 12 Ιανουαρίου, 12 γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην τουριστική συνοικία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης. Η Άγκυρα που κατηγορείται εδώ και καιρό για επίδειξη επιείκειας απέναντι στις πιο ριζοσπαστικές οργανώσεις ανταρτών στον πόλεμο κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, εντάχθηκε το καλοκαίρι στον συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές και πολλαπλασίασε τις συλλήψεις στο πλαίσιο της καταπολέμησης πυρήνων του ΙΚ στο έδαφός της.

Η Τουρκία επίσης συγκλονίζεται από τον περασμένο Ιούλιο από την επανέναρξη της σύγκρουσης μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και του ΡΚΚ. Σφοδρές μάχες μαίνονται σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής χώρας, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Οι μάχες αυτές προκάλεσαν στην κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών που είχαν αρχίσει μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης με του PKK το φθινόπωρο του 2012, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί μια εξέγερση που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων από το 1984.

Δράστης του μακελειού στην Άγκυρα μια γυναίκα από το  PKK - εικόνα 6

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΥΕΡΙΚΩΝ 19 Οκτ 2025 | 09:32

Ο Γεραπετρίτης απαντά στον Φιντάν για το SAFE: Καμία συζήτηση για εθνικά θέματα, όποιος ενοχλείται να το αποδεχθεί

"Η Ελλάδα ασκεί ενεργητική και συνεπή εξωτερική πολιτική, που στηρίζεται στις οικουμενικές αξίες του διεθνούς δικαίου και δεν ετεροκαθορίζεται" αναφέρει σε δήλωσή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 18 Οκτ 2025 | 20:54

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή για να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ επισκέφτηκε την Άγκυρα όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 17 Οκτ 2025 | 20:15

Συνάντηση Φιντάν - Βάντεφουλ στην Άγκυρα: "Με ποιον άλλο θα συνεργαστούμε αν όχι με τους εταίρους του ΝΑΤΟ;"

Αναφερόμενος στα αμυντικά προγράμματα της ΕΕ, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι "η τεχνική συμμετοχή της χώρας μας στον αμυντικό μηχανισμό και η ανάπτυξη κοινών έργων αποκτούν σημασία σε μια κρίσιμη περίοδο"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ 17 Οκτ 2025 | 17:05

Bloomberg: Η Τουρκία θα στείλει όπλα στη Συρία για να χτυπήσει ξανά τους Κούρδους

Ο εξοπλισμός θα αναπτυχθεί στη βόρεια Συρία, για την αποφυγή εντάσεων με το Ισραήλ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ανέφεραν πηγές

17 Οκτ 2025 | 07:21

Γάζα: Η Τουρκία στέλνει ομάδες να ψάξουν λείψανα ομήρων στα συντρίμμια, ενώ ο Τραμπ απειλεί τη Χαμάς

Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι "θα πάμε να σκοτώσουμε" τα μέλη του παλαιστινιακού κινήματος αν αυτό το τελευταίο "δεν σταματήσει να σκοτώνει κόσμο" στη Γάζα.

ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ 16 Οκτ 2025 | 20:19

Η τουρκική Afad θα συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό νεκρών στα συντρίμμια της Γάζας

Οι έρευνες θα γίνουν από τους διασώστες της Afad, της τουρκικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Deutsche Welle: Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι θα πάρει Eurofighter από τη Γερμανία

Ο τουρκικός Τύπος θεωρεί ότι η Γερμανία έδωσε το "πράσινο φως" για πωλήσεις Eurofighter στην Τουρκία

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 16 Οκτ 2025 | 17:25

Ο τουρκικός στρατός δηλώνει "έτοιμος για κάθε δράση" στη Λωρίδα της Γάζας

Οι εργασίες σχετικά με την αποστολή διεξάγονται σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς του κράτους μας" είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπςο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Ακτούρκ

VIRAL 15 Οκτ 2025 | 14:50

Viral βίντεο: Φύλακας διασώζει κοπέλα λίγο πριν την χτυπήσει το τραμ στην Τουρκία

Αγιο είχε η κοπέλα που άκουγε μουσική από τα ακουστικά και δεν άκουσε την κόρνα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 23:20

Ο Έρντογάν "μάλωσε" την Μελόνι: "Πρέπει να κόψεις το κάπνισμα" - "Δεν θέλω να σκοτώσω κανέναν" [βίντεο]

Ο Τούρκος πρόεδρος και η Ιταλίδα πρωθυπουργός είχαν τετ α τετ πριν την έναρξη της συνόδου και κατά την ανταλλαγή των εθιμοτυπικών χειραψιών, ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε έντονο ενδιαφέρον… για την υγεία της Μελόνι

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΠΗΓΕΣ 13 Οκτ 2025 | 18:31

Αίγυπτος: Ο Ερντογάν απειλούσε να μην πάει στη Σύνοδο αν πήγαινε ο Νετανιάχου - Το αεροσκάφος έκανε κύκλους στον αέρα

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν, μόλις άκουσε την πληροφορία πως ο Νετανιάχου ίσως συμμετάσχει στη σύνοδο για τη Γάζα, έδωσε εντολή μη προσγείωσης του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Αίγυπτο

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ 11 Οκτ 2025 | 21:19

Ερντογάν: "Πρώτα θα πάω εγώ στη Γάζα και μετά εσείς"

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ, όπου αναφερόμενος στην εκεχειρία στη Γάζα ζήτησε από το Ισραήλ "να σεβαστεί την υπογραφή του" και "να τερματίσει την επιθετική του πολιτική"

ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΔΙ 11 Οκτ 2025 | 16:36

Deutsche Welle: Ο Ερντογάν θέλει να έχει λόγο στην επόμενη μέρα στη Γάζα

Η άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ένας ρόλος που η Άγκυρα επιδιώκει εδώ και καιρό, μπορεί να ενισχύσει τη διεθνή της θέση και να προωθήσει τους δεσμούς της με την Ουάσιγκτον και τον πρόεδρο Τραμπ

ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙ "ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ" 09 Οκτ 2025 | 21:51

Βέλγιο: Απέτρεψαν "στο παρά πέντε" τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Ντε Βέβερ

Τρία νεαρά άτομα συνελήφθησαν, γιατί σχεδίαζαν "τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστικής έμπνευσης" στην Αμβέρσα του Βελγίου

ΠΙΘΑΝΟΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ AKINCI 09 Οκτ 2025 | 21:11

Η "εναέρια προπαγάνδα" της Τουρκίας: Drone σχημάτισε την ημισέληνο με το αστέρι στον ουρανό της Ανατολικής Μεσογείου

"Πράξη ψυχολογικού πολέμου" από πλευράς Τουρκίας σε μια μια χρονική συγκυρία που το διεθνές ενδιαφέρον στρέφεται στη Μέση Ανατολή

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 09 Οκτ 2025 | 17:45

Σάλος στην Τουρκία με την προσαγωγή 19 καλλιτεχνών για χρήση ναρκωτικών - "Στοχοποιούνται γιατί επικρίνουν τον Ερντογάν"

Γνωστές ηθοποιοί και τραγουδίστριες υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε εξετάσεις αίματος, με την κατηγορία της χρήσης ναρκωτικών

ΕΦΙΑΛΤΗΣ 09 Οκτ 2025 | 13:12

Χαμός στην Τουρκία με τον Αμερικανό πρέσβη που φωτογραφήθηκε με Κούρδους αντάρτες- Σε χάρτη που δείχνει την Αλεξανδρέττα εκτός Τουρκίας

Η φωτογραφία του Αμερικανού πρέσβη στην Αγκυρα μαζί με Κούρδους αντάρτες στη Συρία, αναβίωσε τον εφιάλτη της Τουρκίας για κουρδικό κράτος στα σύνορά της

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:43

Ο Ερντογάν χαιρετίζει την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα- Ευχαριστεί και τον Τραμπ

Τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα χαιρετίζει με ικανοποίηση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Οκτ 2025 | 12:17

Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: Η στιγμή που ενημερώνεται ο Τραμπ - "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", λένε οι αναλυτές

Η συμφωνία για την πρώτη φάση εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ σηματοδοτεί μια νέα πορεία προς την επίλυση του Μεσανατολικού - "Ο διάβολος όμως, κρύβεται στις λεπτομέρειες".

09 Οκτ 2025 | 08:55

Επιχείρηση-σκούπα για ναρκωτικά στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 30 τραγουδιστές και ηθοποιοί, μεταξύ τους η Χαντισέ

Η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει ότι όλοι τους είχαν αντιδράσει στη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΤΣΙΤΣ 08 Οκτ 2025 | 21:48

Ένταση στα Βαλκάνια: Τουρκικά drones καμικάζι έφτασαν στο Κόσοβο - Οργή από την Σερβία [εικόνες]

Ο εξοπλισμός του Κοσόβου από την Τουρκία εξόργισε το Βελιγράδι - Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους κατά της Άγκυρας.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 08 Οκτ 2025 | 12:48

Ερντογάν: Λάβαμε θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ στο θέμα των F-35

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία είναι "εταίρος σε αυτό το πρόγραμμα, έχει πληρώσει τα χρήματα και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 07 Οκτ 2025 | 18:28

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν: Γάζα και Ουκρανία στο επίκεντρο

Ο Ερντογάν δήλωσε στον Πούτιν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για την ειρήνη

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 07 Οκτ 2025 | 11:15

"Σφήνα" του 18χρονου εγγονού του Ερντογάν στα σενάρια για τη διαδοχή του - Είδηση σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ

Ο Ομέρ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο διπλωματικό φόρουμ του Βοσπόρου που διοργανώθηκε με την αιγίδα της τουρκικής προεδρίας.

ΑΡΘΡΟ 06 Οκτ 2025 | 20:33

Ιμάμογλου στη Le Monde: Πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία

Οι πραγματικές μου "ενοχές", στα μάτια της εξουσίας, είναι οι τρεις εκλογικές μου νίκες στον Δήμο Κωνσταντινούπολης - τη στιγμή που ο πρόεδρος Ερντογάν γνωρίζει καλά ότι "όποιος κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία"

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 05 Οκτ 2025 | 09:46

Φιντάν: Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο που προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία

"Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο κατά της Τουρκίας, αν δεν αντιμετωπιστούν με διπλωματία παραπέμπονται στον στρατό", τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 04 Οκτ 2025 | 18:21
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 04 Οκτ 2025 | 15:58

Τουρκία: Αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη θα μεταφερθούν 137 ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα

Σ' αυτούς περιλαμβάνονται 36 τούρκοι υπήκοοι, καθώς και πολίτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 04 Οκτ 2025 | 12:49

Στα βόρεια της Λέσβου το τουρκικό ερευνητικό "Πίρι Ρέις" - Η Αθήνα παρακολουθεί την πορεία του

Η Αθήνα είχε αντιδράσει με έκδοση αντι-navtex από τον σταθμό της Λήμνου - Πηγές από την Αθήνα υπενθυμίζουν ότι το Πίρι Ρέις δεν διαθέτει δυνατότητες έρευνας στον βυθό.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 22:40

Τουρκία: Στο Αιγαίο το "Πίρι Ρέις", απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Αθήνα

Το ωκεανογραφικό τουρκικό σκάφος θα κινηθεί σε περιοχές του Αιγαίου που βρίσκονται εντός της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και την περιοχή ελληνικής ευθύνης έκδοσης NAVTEX.

03 Οκτ 2025 | 19:04

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Τραμπ: Στο επίκεντρο Γάζα και αμυντική συνεργασία

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πλευράς, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 09:41

Nέα Navtex της Τουρκίας για έρευνες του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο - Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα

Μένει να φανεί πλέον αν το ερευνητικό θα εξέλθει του κόλπου της Σμύρνης ή αν πρόκειται για μια ακόμη ανταλλαγή Navtex – αντι-Navtex.

ΕΞΕΛΙΞΗ 02 Οκτ 2025 | 22:25

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Navtex για έρευνες του "Πίρι Ρέις" στο Αιγαίο

Το ωκεανογραφικό τουρκικό σκάφος Πίρι Ρέις θα κινηθεί σε περιοχές του Αιγαίου που βρίσκονται εντός της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η οποία δεν έχει ακόμη καθοριστεί

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ 02 Οκτ 2025 | 21:49

Τουρκία: Υπό κρατική εποπτεία η Κασίμπασα - Η ομάδα όπου έπαιξε ποδόσφαιρο ο Ερντογάν

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης κατηγορείται για απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 02 Οκτ 2025 | 18:08

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τη Δανία: Όσο υπάρχει το casus belli, δεν θα ενταχθεί στο SAFE

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όσο υπάρχει το casus belli, η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE - Tο διεμήνυσε αυτό και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 02 Οκτ 2025 | 17:29

Νίκος Ανδρουλάκης: "Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής άμυνας"

H παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται η σύμβαση προμήθειας της 4ης φρεγάτα Μπελαρά.

Η ΔΟΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 02 Οκτ 2025 | 16:42

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Αισθητός σε αρκετές περιοχές της Τουρκίας

Ο σεισμός στη Θάλασσα του Μαρμαρά έγινε αισθητός σε Τσανάκαλε, Εντιρνέ, Κιρκλαρέλι και Μπαλικεσίρ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 02 Οκτ 2025 | 11:46

Αντιδράσεις για το ρεσάλτο των Ισραηλινών στον στολίσκο προς τη Γάζα: Ειρωνείες από το Ισραήλ, για τρομοκρατία μιλά η Χαμάς

Διεθνές αντιδράσεις για την αναχαίτιση των πλοίων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο στολίσκο Sumud που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 01 Οκτ 2025 | 20:15

Ερντογάν: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας πνοής τα δικαιώματα της Παλαιστίνης" - Τι είπε για τη Συρία

"Εάν οι διπλωματικές πρωτοβουλίες μείνουν αναπάντητες, η πολιτική και η θέση της Τουρκίας είναι σαφής. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί όσα συνέβησαν στο παρελθόν στη Συρία", τόνισε

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ 01 Οκτ 2025 | 18:46

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν πήρε τον π@@@ από τον Τραμπ- Τον έγραφε εν αγνοία του η κάμερα

Στο βίντεο ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι αυτό που πήρε η Τουρκία από τον Τραμπ είναι ο π@@@

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ 01 Οκτ 2025 | 10:53

Σάλος με Τούρκο δημοσιογράφο και τα σενάρια διαδοχής Ερντογάν: "Πήραμε τα α@@@ μας από τον Τραμπ" [βίντεο]

Οι ανοιχτές κάμερες "έκαψαν" δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού στην Τουρκία που καταγράφηκε να λέει ότι ο Ερντογάν δεν πήρε τίποτα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 01 Οκτ 2025 | 06:49

Τα ήρεμα νερά και τα "νεύρα" Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν υπέγραψε φιλία με την Τουρκία, αυτό φαίνεται άλλωστε επί του πεδίου, αλλά αποδέχθηκε όντως ένα μορατόριουμ στην αντιπαράθεση.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 30 Σεπ 2025 | 16:57

Σάλος στην Τουρκία από τις δηλώσεις του Φιντάν- Το τουρκικό μαχητικό ΚΑΑΝ δεν πετάει χωρίς αμερικανικούς κινητήρες

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 30 Σεπ 2025 | 15:05

Γάζα: Τουρκική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για το σχέδιο Τραμπ στην Ντόχα

"Η αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών (της Χαμάς) υποσχέθηκε να μελετήσει (το σχέδιο) με υπευθυνότητα".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ 30 Σεπ 2025 | 12:56

Τουρκικά πλοία "παρακολουθούν στενά" τον στόλο ακτιβιστών "Global Sumud Flotilla" που πλέει προς τη Γάζα

Το περασμένο Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε τον διεθνή στόλο ακτιβιστών Sumud.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 30 Σεπ 2025 | 09:47

Εγκώμια Ερντογάν σε Τραμπ για τις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου στη Γάζα

Ο Ερντογάν πρόσθεσε σε ανάρτησή του πως η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεισφέρει "με στόχο να εγκαθιδρυθεί μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη αποδεκτή από όλα τα μέρη".

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Σεπ 2025 | 23:21

Ερντογάν: "Σύντομα ορατά τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Τραμπ"

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου είχε "μία εκτενή, παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση με τον κ. Τραμπ και την αντιπροσωπεία του στο Λευκό Οίκο

ΣΤΙΣ 12:59 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 28 Σεπ 2025 | 14:06

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Τουρκία: Στην Κιουτάχεια το επίκεντρο - Αισθητός σε Σμύρνη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη

Η δήμαρχος του Σιμάβ, Κιουμπρά Τεκέλ 'Ακτουλουν, δήλωσε στο δίκτυο ΝΤV ότι επικράτησε πανικός μεταξύ των κατοίκων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Φιντάν για κυρώσεις ΗΠΑ: "Δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της συμμαχίας - Αν δεν αρθούν θα αναζητήσουμε άλλες λύσεις"

"Η ύπαρξη συστημικών περιορισμών στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα μας ωθήσει αναπόφευκτα να αναζητήσουμε διαφορετικές λύσεις στο διεθνές σύστημα" ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

27 Σεπ 2025 | 19:50

Ερντογάν: "Η Μεσόγειος έγινε τουρκική λίμνη με τη νίκη της Πρέβεζας"

Eστειλε μήνυμα στήριξης στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Σεπ 2025 | 11:05

Διπλωματική πηγή: Επικοινωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν πριν την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν

"Ήταν δύσκολο να υπάρξει επαναπρογραμματισμός διότι ήταν πολύ πιεσμένα τα προγράμματα" αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή - Χαμηλές προσδοκίες για την επικείμενη τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα κατεχόμενα

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

"ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ" 26 Σεπ 2025 | 23:32

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: "Βαθιά ευγνώμων στον Τραμπ για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης"

Υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων και θα επιτρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να λειτουργήσει και πάλι το κορυφαίο θεολογικό του ίδρυμα

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 26 Σεπ 2025 | 20:36

ΟΗΕ: Η Αίγυπτος απέρριψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο με ρηματική διακοίνωση

Η Αίγυπτος απορρίπτει κατηγορηματικά τα όρια της λιβυκής υφαλοκρηπίδας, όπως αυτά παρουσιάζονται στους σχετικούς χάρτες, επισημαίνοντας ότι επικαλύπτουν τη δυτική θαλάσσια οριογραμμή της χώρας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ 26 Σεπ 2025 | 19:24

Η Τουρκία έχασε τον "πόλεμο του ντονέρ" - Απέτυχε να επιβάλει στην ΕΕ τους όρους παρασκευής του φαγητού

Εάν είχε περάσει η πρόταση για ετικέτα "Εγγυημένη Παραδοσιακή Σπεσιαλιτέ", θα είχαν επιβληθεί περιορισμοί στους τύπους των συστατικών για τα ντονέρ

ΤΟΥΡΚΙΑ 26 Σεπ 2025 | 13:12

Ερντογάν για Τραμπ: Δεν λύνονται όλα σε μια συνάντηση - Λύση "καζάν καζάν" για την Ανατολική Μεσόγειο

Γυρνώντας από τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεργαστεί με τους γείτονές της με βάση την αρχή καζάν-καζάν ("win-win").

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400 26 Σεπ 2025 | 09:44

Έντι Ζεμενίδης για Τραμπ – Ερντογάν: Η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη απ' ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζεμενίδης τόνισε πως "η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη από ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ".

ΣΤΟ ΚΑΧΡΑΜΑΝΜΑΡΑΣ 26 Σεπ 2025 | 08:50
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 26 Σεπ 2025 | 06:40

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Τραμπ-Ερντογάν: Οι βαριές συμφωνίες, το παζάρι για τα F-35 και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Έξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους, ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ερντογάν στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, με φλέγοντα ζητήματα να τίθενται επί τάπητος.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 25 Σεπ 2025 | 22:35

Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν: Τουρκία και ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στην πυρηνική τεχνολογία

Οι δύο χώρες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη στρατηγική συνεργασία στις πολιτικές χρήσεις της πυρηνικής τεχνολογίας

ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ 25 Σεπ 2025 | 21:49

Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν: Τα παζάρια για πώληση F-35 και Patriot στην Τουρκία και η αναφορά στη Χάλκη

"Θα κάνουμε ότι μας αναλογεί" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα της Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

ΜΗΝΥΜΑ 25 Σεπ 2025 | 20:30

Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον Ερντογάν με καρφίτσα F-35 στο πέτο [εικόνες]

Στη συνάντηση του Λευκού Οίκου ο Τραμπ φορούσε μια καρφίτσα με την αμερικανική σημαία και μια με τα F-35 τα οποία επιθυμεί διακαώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 25 Σεπ 2025 | 19:57

ΗΠΑ: Επιστολή 20 Αμερικανών βουλευτών σε Ρούμπιο - Χέσγκεθ - "Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία"

Στην επιστολή οι βουλευτές τονίζουν ότι μία ενδεχόμενη πώληση "θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και θα έθετε σε δοκιμασία τις σχέσεις με σημαντικούς συμμάχους".

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΤΡΑΜΠ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Ένταση μεταξύ Ερντογάν και Ρούμπιο λόγω... Fox News: "Χαθήκατε στη μετάφραση", λέει η Άγκυρα

Η συνέντευξη Ερντογάν στο Fox News που άναψε φωτιές, η σκληρή απάντηση Ρούμπιο και η... παρεξήγηση με τη μετάφραση

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ 25 Σεπ 2025 | 18:15

Στον Λευκό Οίκο ο Ερντογάν: "Θα μιλήσουμε για αγορά Patriot, F-35 και άρση των κυρώσεων στην Τουρκία", είπε ο Τραμπ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στην Τουρκία τα F-35 που επιθυμεί, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι "αυτό θα το μάθουμε"

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ 25 Σεπ 2025 | 18:05

Νέα Υόρκη: Αναβλήθηκε το ραντεβού του Ερντογάν και με τη Μελόνι

Η συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν αναβλήθηκε, με τα μέσα ενημέρωσης στη Ρώμη να κάνουν λόγο για περιορισμούς στα προγράμματα των δύο ηγετών

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 10:48

Bloomberg: Ο Ερντογάν πάει στον Τραμπ με λίστα για ψώνια... 50 δισ. δολαρίων - Ζητά μαχητικά, αεροπλάνα και LNG

Ο Ερντογάν βλέπει τη συνάντηση ως μια ευκαιρία να επαναφέρει τις σχέσεις που έχουν κλονιστεί από τις αγορές ρωσικών όπλων, τις διπλωματικές διαμάχες και τους δασμούς.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 23:28

Απάντηση Χριστοδουλίδη στον Ερντογάν: "Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά"

"Από αυτό εδώ το βήμα χθες, ο κ. Ερντογάν διακήρυσσε προς όλο τον κόσμο την ειρήνη και την υπευθυνότητα. Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά", ανέφερε

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 24 Σεπ 2025 | 22:03

Θύμωσε ο Τραμπ με τις δηλώσεις Ερντογάν για Ουκρανία και Γάζα- Εβαλε τον Ρούμπιο να του απαντήσει σε αυστηρό ύφος

Ο Ερντογάν υποστήριξε από τη Νέα Υόρκη ότι ο Τραμπ -τον οποίο συναντά αύριο στον Λευκό Οίκο- είχε δεσμευτεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν το κατάφερε

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2025 | 17:10

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

"Είναι επικίνδυνη η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που μας απομονώνει όλο και περισσότερο", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Τουρκία: Στη φυλακή YouTuber και ράπερ για προσβλητικό αστείο προς το Ισλάμ

Οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι οι δύο άνδρες αστειεύτηκαν για ένα ρητό του προφήτη Μωάμεθ, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μπορεί να συνιστά υποκίνηση θρησκευτικού μίσους.

ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΤΗΚΕ 24 Σεπ 2025 | 14:14

Ερντογάν όπως... Μακρόν: Ο Τούρκος πρόεδρος κόλλησε και αυτός στην κίνηση και αναγκάστηκε να συνεχίσει με τα πόδια

Η κίνηση στη Νέα Υόρκη δεν έκανε διακρίσεις - Και ο Ερντογάν θύμα της αυτοκινητοπομπής του Τραμπ, όπως και ο Μακρόν

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2025 | 09:41

Το παρασκήνιο του ναυαγίου με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αναβολή, η τουρκική διαρροή και η απάντηση

Ανώτερη κυβερνητική πηγή διέψευσε ότι η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 24 Σεπ 2025 | 08:34

Επιστολή του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου στον Τραμπ: "Μην δώσετε F-16 και F-35 στον Ερντογάν"

Με επιστολή του προς τον Τραμπ, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαρυγγάκης, ζητά από τον Αμερικανό ηγέτη να υιοθετήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία.

ΣΤΟ TRT 24 Σεπ 2025 | 06:44

Μπαχτσελί: Το Ισραήλ είναι σαν να βρίσκεται σε πόλεμο διά αντιπροσώπων με την Τουρκία

Είπε ότι "η πρόταση της Τουρκίας για κοινή αμυντική δύναμη κατά του Ισραήλ πρέπει να αξιολογηθεί σοβαρά και να υποστηριχθεί από όλους, κυρίως από τις ισλαμικές χώρες".

24 Σεπ 2025 | 06:35

Ανώτατη κυβερνητική πηγή από Νέα Υόρκη: Δύσκολο να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ακυρώθηκε στο "παρά 1" η προγραμματισμένη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 23 Σεπ 2025 | 20:46

Μαρινάκης: Επίκειται οριστικοποίηση νέας συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ο Π. Μαρινάκης τόνισε: "Έστω, υποθετικά, ότι η Τουρκία αποφάσισε να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση; ότι είναι μια διπλωματική ήττα της κυβέρνησης;"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ 23 Σεπ 2025 | 19:59

Πρόκληση Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους - Το αποκάλεσε "Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"

"Στο νησί της Κύπρου υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί. Οι Τουρκοκύπριοι είναι ισότιμοι ιδιοκτήτες του νησιού και δεν θα δεχθούν να γίνουν μειονότητα", είπε ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:00

Ολο το παρασκήνιο της αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε μπορεί να γίνει το τετ-α-τετ

Το ραντεβού δεν θα γίνει σήμερα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Ερντογάν σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, που διοργανώνει την ίδια ώρα ο Τραμπ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 16:11

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Γιατί δεν θα γίνει

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG 23 Σεπ 2025 | 08:42

Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει εκατοντάδες επιβατικά αεροπλάνα Boeing και μαχητικά της Lockheed Martin

Ο Ερντογάν επιδιώκει να αντισταθμίσει τις πληρωμές για τα αμερικανικά αεροσκάφη με συμφωνίες για τουρκικά προϊόντα αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 07:11

Απόψε το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στο "Σπίτι της Τουρκίας" - Τα δεδομένα και οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι στηρίζει τον διάλογο, χωρίς όμως να θέτει σε αμφισβήτηση ζητήματα κυριαρχίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ FOX NEWS 23 Σεπ 2025 | 06:40

Ερντογάν: Θα διαπραγματευτούμε την απόκτηση των F-35 με τον Τραμπ

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα διαπραγματευθεί την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-35 κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ 22 Σεπ 2025 | 08:06

"Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία", λέει στον Τραμπ ο πρώην επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής

Η παρέμβαση έρχεται λίγο πριν την επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 21 Σεπ 2025 | 19:53

Τουρκία: Χαιρετίζει την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία

"Οι χώρες που αντιτίθενται στις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του αθώου παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ 21 Σεπ 2025 | 14:38

Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Στην ατζέντα Γάζα, σχέσεις με ΗΠΑ και συνομιλίες για τη Συρία

Ο Ερντογάν πηγαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια παραγγελία για 250 αεροσκάφη Boeing για την Turkish Airlines και επιστροφή στα F-35

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 21 Σεπ 2025 | 09:20

Πύρινη κόλαση στην Αττάλεια - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία σε τουριστικό θέρετρο [βίντεο]

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττάλεια, στη νότια μεσογειακή ακτή της Τουρκίας, προκαλώντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές.

20 Σεπ 2025 | 18:47

Bloomberg: Κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για επιπλέον F-16 και 250 επιβατικά αεροσκάφη βρίσκονται Lockheed Martin και Boeing

Boeing και Lockheed Martin αναμένεται να λάβουν νέα παραγγελία 250 αεροσκαφών από την Τουρκία για την Turkish Airlines

ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ 20 Οκτ 2025 | 09:56

Χονγκ Κονγκ: Εμπορικό αεροσκάφος της Emirates γλίστρησε από τον διάδρομο και έπεσε στη θάλασσα - Δύο νεκροί [εικόνες]

Το τετραμελές πλήρωμα διασώθηκε, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια του αεροδρομίου.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ 20 Οκτ 2025 | 08:49

Στο Λουξεμβούργο ο Γιώργος Γεραπετρίτης - Συνάντηση με Φιντάν

Ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του, της Αρμενίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας.

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ 20 Οκτ 2025 | 07:59

Βόρεια Μακεδονία: Ευρεία νίκη του VMRO στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών

Το δεξιό κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Χρίστιαν Μίτσκοσκι επικράτησε από τον πρώτο γύρο σε σειρά μεγάλων δήμων της χώρας.