Η εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέρα με τη μέρα -βίντεο

Οι συνεχείς αλλαγές των συνόρων της Ευρώπης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κάθε μέρα από την Γερμανική εισβολή στην Πολωνία μέχρι την παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας

SHARE THIS
0
SHARES

Ο χρήστης του YouTube «EmperorTigerstar», ο οποίος ειδικεύεται στη δημιουργία βίντεο με κινούμενους χάρτες ιστορικών γεγονότων, παρουσιάζει σε ένα επτάλεπτο βίντεο τις συνεχείς αλλαγές των συνόρων της Ευρώπης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κάθε μέρα από την Γερμανική εισβολή στην Πολωνία το 1939 μέχρι την παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας, έξι χρόνια μετά, την άνοιξη του 1945.

 

Εβδομήντα και πλέον χρόνια μετά, μπορούμε να παρακολουθήσουμε μέρα προς μέρα όλο το θέατρο των στρατιωτικών συγκρούσεων με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη, με την τεχνική του time-lapse.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις μετατοπίζονται συνεχώς και μπορούμε να τις διακρίνουμε με βάση τα χρώματα: Μπλε για τους Συμμάχους και κόκκινο για τον Ναζιστικό Άξονα. 

 Δείτε στο δεύτερο λεπτό την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, την έναρξη της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα στο Ανατολικό μέτωπο (περίπου στο 2.14), αλλά και τη σταδιακή κάμψη της Βέρμαχτ (μετά το 4.30) που τελικά  απωθείται από τον Κόκκινο στρατό.

Ο δημιουργός του χάρτη στηρίχθηκε σε διάφορες πηγές από τον Στρατιωτικό Άτλαντα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου του Κρις Μπίσοπ, μέχρι την Wikipedia. 
 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook