Follow us

Η Ελισάβετ, ο Κάρολος και το κόκκινο κουτί: Ο νέος Βασιλιάς έπιασε δουλειά - Ποια είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' ξεκίνησε να εργάζεται έχοντας δίπλα του βασιλικό "κόκκινο κουτί" - Έλαβε ήδη μια απόφαση που δίνει το στίγμα της βασιλείας του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
king charles

Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο νέος Βασιλιάς Κάρολος Γ' έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά του. Για να σηματοδοτηθεί αυτή η έναρξη των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων από τη θέση του μονάρχη, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα μια χαρακτηριστική φωτογραφία στην οποία ο Κάρολος απεικονίζεται στο γραφείο του να εργάζεται έχοντας δίπλα του ένα άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μοναρχία εργαλείο. Δεν είναι άλλο από το βασιλικό κόκκινο κουτί.

Το περίφημο αυτό κουτί, πάντοτε κόκκινου χρώματος, είναι το σημείο όπου τοποθετείται όλη η αλληλογραφία του μονάρχη, τα εμπιστευτικά έγγραφα που λαμβάνει από τα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και από εκπροσώπους από τα κράτη της κοινοπολιτείας.

Τα κουτιά φέρουν την υπογραφή του διαπιστευμένου από το Παλάτι κατασκευαστή τους, της εταιρείας Barrow Hepburn & Gale.

Στα 70 χρόνια της βασιλείας της, η Ελισάβετ δεχόταν έγγραφα στο κουτί καθημερινά εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι η πρώτη του Καρόλου με το κόκκινο κουτί, στο γραφείο του 18ου αιώνα εντός του Μπάκιγχαμ.

Τα έγγραφα περνούν προηγουμένως από το ιδιαίτερο γραφείο του Βασιλιά και όταν βρίσκεται εκτός της χώρας το κόκκινο κουτί τον ακολουθεί παντού. Συχνότατα, πρόκειται για έγγραφα που απαιτούν υπογραφή ενώ πάντοτε, ενόψει επίσημων συναντήσεων, εκεί τοποθετούνται τα ενημερωτικά σημειώματα που οφείλει ο εκάστοτε μονάρχης να έχει μελετήσει.

Η Ελισάβετ, ο Κάρολος και το κόκκινο κουτί: Ο νέος Βασιλιάς έπιασε δουλειά - Ποια είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε

Στο γραφείο του Βασιλιά, από πίσω του, μπορούμε να διακρίνουμε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία των γονιών του, ένα δώρο που Ελισάβετ και Φίλιππος είχαν προσφέρει στον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' τα Χριστούγεννα του 1951.

KING RED BOX

Και προφανώς, οι ανάγκες είναι τέτοιες που το "κόκκινο κουτί" δεν είναι μόνο ένα. Η βρετανική εταιρεία Barrow Hepburn & Gale έχει επιβεβαιώσει ότι έχουν ξεκινήσει την παραγωγή κουτιών ειδικά για τον Κάρολο.

Στην πρόσφατη ανάρτηση τη βρετανικής εταιρείας, δείτε βίντεο με την Ελισάβετ να εργάζεται έχοντας δίπλα της το "κόκκινο κουτί":

Αρχικά θα παραλάβει, τουλάχιστον έξι για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες στις μετακινήσεις του εκτός Μπάκιγχαμ, ενώ τελικά θα φτάσουν τα 12.

Ποια είναι η μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε ο Κάρολος

Ο Κάρολος και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, έλαβαν μια απόφαση που τους διαφοροποιεί σε σχέση με την Ελισάβετ και δίνει το στίγμα της βασιλείας του. Τουλάχιστον για το ορατό μέλλον, δεν πρόκειται να μετακομίσουν στην επίσημη βασιλική κατοικία που είναι το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, κάτι που ισχύει για τους μονάρχες εδώ και 200 χρόνια.

Μέσα στο ιδιωτικό σαλόνι του Καρόλου και της Καμίλα στο Clarence House
Άποψη από το προσωπικό σαλόνι του Καρόλου και της Καμίλα, στο Clarence House.

Αντί αυτού, η κατοικία του Βασιλιά θα εξακολουθήσει να είναι το Clarence House, η κατοικία που ο Κάρολος κληρονόμησε από τη γιαγιά του, Βασίλισσα Μητέρα, και όπου κατοικεί μόνιμα από το 2003 και από το 2005, οπότε παντρεύτηκαν, και επισήμως με την Καμίλα.

CHARLES CAMILA WEDDING
Κάρολος και Καμίλα, την ημέρα του γάμου τους, φωτογραφημένοι με τα παιδιά τους.

Το Μπάκιγχαμ κρίθηκε από τον Κάρολο κατάλληλο για χρήση μόνο ως γραφείο για τον ίδιο και τη σύζυγό του και το πολυπληθές επιτελείο του καθενός. Εξάλου, το Παλάτι βρίσκεται υπό ριζική ανακαίνιση που δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το 2027. Το ότι το Μπάκιγχαμ δεν ενδείκνυται ως κατοικία - και μάλιστα για οικογένεια - είναι κάτι που και η Ελισάβετ με τον Φίλιππο είχαν θέσει στο ξεκίνημα της βασιλείας της, αλλά είχε απορριφθεί. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η Βασίλισσα είχε επιλέξει ως κατοικία το Κάστρο του Ουίνσδσορ.

Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ από εισβολή νεαρού

Στα δε, σχέδια του Καρόλου βρίσκεται και η περίπτωση το Μπάκιγχαμ να γίνει προοδευτικά επισκέψιμο για το κοινό, ενέργεια που θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα της βασιλικής οικογένειας προς τον βρετανικό λαό.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΛΑΙΔΗ SUSAN HUSSEY 30 Νοε 2022 | 18:41

Μπελάδες στο παλάτι: Παραιτήθηκε η νονά του πρίγκιπα Γουίλιαμ - Το ρατσιστικό σχόλιο σε δεξίωση της Καμίλα που της κόστισε

Η δεξίωση στο Μπάκιγχαμ είχε ως θέμα την καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών - Τι απάντησε το παλάτι.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 29 Νοε 2022 | 17:24

Σόου χλιδής από Αλβανούς στο Λονδίνο: Παρέλαση με Λαμποργκίνι, Πόρσε και Μερσεντές για την εθνική τους επέτειο

Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα, οι Αλβανοί του Λονδίνου προκαλούν κάνοντας παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους.

Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 29 Νοε 2022 | 15:45

Daily Mail: Τι συζήτησαν ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη- Το σχέδιο για το Τατόι και τα σχόλια για το φόρεμα της Μαρέβας

Ως πολύ προσωπική υπόθεση του Βασιλιά Καρόλου περιγράφεται η τύχη που θα έχει το Τατόι - Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρονται στον συμβουλευτικό ρόλο που έχει αναλάβει προσωπικά.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ 29 Νοε 2022 | 07:23

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο επικίνδυνος τρόπος που γέννησε τα τρία πρώτα παιδιά της - Αναίσθητη για να γλιτώσει τους πόνους

Η βασίλισσα γέννησε τα τρία πρώτα παιδιά της χρησιμοποιώντας την απαξιωμένη μέθοδο Twilight Sleep για να γλιτώσει τους πόνους.

ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 28 Νοε 2022 | 20:12

Με χαμόγελα η συνάντηση Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο στο Κάστρο του Γουίνδσορ - Μαζί του η Μαρέβα

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόταν από τη σύζυγό του.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ONLY FANS 28 Νοε 2022 | 13:08

Αστυνομικός της Σκότλαντ Γιάρντ παραιτήθηκε, όταν οι συνάδελφοί της είδαν τις σέξι φωτογραφίες της στο OnlyFans

Ερευνάται αν υπάρχει παραβίαση νομοθεσίας για την Αμερικανίδα που είχε λογαριασμό στο Only Fans, ενώ για τη Βρετανίδα τίθεται ζήτημα παραβίασης του κώδικα δεοντολογίας.

ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΣΑΡΛΟΤ 28 Νοε 2022 | 06:17

Αναβάθμιση έκπληξη για τη Σάρλοτ με εντολή βασιλιά: Γράφει ιστορία - Γιατί δεν αποκλείεται να γίνει βασίλισσα

Αναβαθμίζεται η πριγκίπισσα Σάρλοτ - Η συνταγματική αλλαγή τίτλου και αυτός που θα δυσαρεστηθεί από αυτή την εξέλιξη.

Ο ΚΑΡΟΛΟΣ "ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ" ΤΗ ΝΤΑΙΑΝΑ 27 Νοε 2022 | 08:23

"Δεν ήταν εύκολο": Το "ένοχο μυστικό" του Κάρολου και της Νταϊάνα με συνένοχο τη βασίλισσα Ελισάβετ

Πώς ο Κάρολος "παγίδευσε" τη νεαρή Νταϊάνα ρίχνοντάς της όλη την ευθύνη για τον γάμο τους που ήταν προδιαγεγραμμένος να αποτύχει.

ΧΡΥΣΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 26 Νοε 2022 | 08:14

Royal δείπνο στο Μπάκιγχαμ: Η εμβληματική αίθουσα με τα έργα τέχνης και το art de la table με τα χρυσά κηροπήγια

Χρυσό παντού και κόκκινα λουλούδια: Όλα όσα έγιναν στο βασιλικό δείπνο στο παλάτι - Ο εμβληματικός χώρος, το μενού και το art de la table με τα τεράστια χρυσά κηροπήγια.

ELIZABETH: AN INTIMATE PORTRAIT 25 Νοε 2022 | 23:11

"Η Ελισάβετ πέθανε από καρκίνο, όχι από γηρατειά"- Ο αυτοβιογράφος και φίλος της οικογένειας ανατρέπει τα πάντα

Ο Gyles Brandreth αποκαλύπτει με τη βιογραφία της πως η βασίλισσα Ελισάβετ δεν πέθανε από γηρατειά, αλλά από έναν επώδυνο καρκίνο.

ΤΙ ΦΟΡΕΣΕ ΑΝΑΠΟΔΑ 25 Νοε 2022 | 06:24

Το φάουλ της Κέιτ Μίντλετον: Το λάθος απροσεξίας στο ντύσιμό της και η ασέβεια προς τον βασιλιά

Ντύθηκε βιαστικά και της ξέφυγε μια λεπτομέρεια - Τι φόρεσε ανάποδα και πώς το φορούσε η Νταϊάνα - Η ασέβεια προς τον Κάρολο [Εικόνες]

«ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» 23 Νοε 2022 | 18:32

Για πρώτη φορά άτομο με αναπηρία θα γίνει αστροναύτης - Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος επέλεξε Βρετανό παραολυμπιονίκη

Γιατρός αλλά και παραολυμπιονίκης σπρίντερ, ο Τζον Μακφάλ είναι ο πρώτος άνθρωπος που ειδικές ανάγκες που μπήκε στην "Τάξη των Αστροναυτών" του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.