X

Η επιστροφή της ακροδεξιάς στη Γαλλίας σε μία φωτoγραφία: Η Λέπεν στο Ελιζέ

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων που είχε ο Ολάντ με τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Γράφει: TheToc team

Οι φωτογραφίες της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στο μέγαρο του Ελιζέ να χαμογελά δίπλα στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αποτελούν άλλη μια απόδειξη ότι η ηγέτης της ακροδεξιάς στη Γαλλία κατέχει δυστυχώς πλέον μια θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Φρανσουά Ολάντ και Μαρίν Λεπέν στο προεδρικό μέγαρο

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που είχε ο γάλλος πρόεδρος με τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times, η συνάντηση Ολάντ-Λεπέν έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές που διεξαχθούν στη Γαλλία, με το προφίλ της Λεπέν να ενισχύεται μετά την απόφαση υπέρ του Brexit.

Η διενέργεια ενός γαλλικού δημοψηφίσματος στα πρότυπα του βρετανικού θα βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της Λεπέν

Η υπόσχεση ότι θα διενεργήσει στη Γαλλία ένα παρόμοιο δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την ΕΕ αναμένεται να βρεθεί στον επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς.