Η Γιούσρα από τη Συρία:Σώθηκε κολυμπώντας σε Αιγαίο,τώρα στους Ολυμπιακούς

Στα 18 της χρόνια έχει ζήσει μια ζωή που θα μπορούσε να αποτελέσει το υλικό για 10 μυθιστορήματα...

i-giousra-apo-ti-suriaswthike-kolumpwntas-se-aigaiotwra-stous-olumpiakous
SHARE THIS
0
SHARES

Η ζωή είναι μια μεγάλη ή μικρή περιπέτεια!

Η Γιούσρα Μαρντίνι ζούσε με την οικογένειά της στη Δαμασκό και ήταν κάτι σαν ... τοπική σταρ του αθλήματος της κολύμβησης στη χώρα της, συμμετέχοντας σε αγώνες και έχοντας πολλές προοπτικές για διεθνείς διακρίσεις μαζί με την αδερφή της. 

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος οι γονείς τους προσπάθησαν να τις κρατήσουν μακριά από τις εμπόλεμες ζώνες όμως γρήγορα έγινε φανερό ότι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν και η παραμονή τους ήταν επικίνδυνη. Οταν, πλέον, το σπίτι τους στη Δαμασκό καταστράφηκε, η οικογένεια αποφάσισε να φύγει από τη χώρα στις αρχές Αυγούστου.

Μπήκαν σε μια από τις βάρκες των διακινητών στα τουρκικά παράλια και κατευθύνθηκαν προς τη Λέσβο μαζί με άλλους 20 πρόσφυγες.

Περίπου στα μισά της διαδρομής η μηχανή της βάρκας χάλασε και κινδύνεψε να βουλιάξει. Οι δύο αδελφές, οι μόνες που ήξεραν κολύμπι, βούτηξαν στο νερό και κατεύθυναν την βάρκα προς τη στεριά κρατώντας την παράλληλα στην επιφάνεια... Μετά την ηρωική τους πράξη οι δύο αδερφές συνέχισαν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία, διασχίζοντας άλλες πέντε χώρες με τα πόδια.

Σήμερα η  Γιούσρα Μαρντίνι πρετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Γερμανία.

Το κολυμβητικό της ταλέντο δεν έσωσε μόνο εκείνη, την οικογένειά της και τις ζωές άλλων περίπου 20 προσφύγων, αλλά ενδεχομένως θα της προσφέρει και τη ζωή που ονειρευόταν στο μέλλον.

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook